• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen zijn de nieuwste soort panelen die worden aangeboden. Waar gangbare zonnepanelen jaarlijks een deel van hun vermogen verliezen, is dit verlies bij glas-op-glas panelen kleiner. De zonnepanelen van glas hebben een hoger prijskaartje, maar op het gebied van rendement en levensduur biedt dit soort veel voordelen.

Voordelen glas-glas panelen

  • Lange levensduur & garantie (30 jaar)
  • Weerbestendig
  • Verliest jaarlijks minder vermogen
  • Hogere opbrengst over langere periode

Nadelen glas-glas panelen

  • Meest prijzige optie
Wat is een glas-glas zonnepaneel? Glas-glas zonnepanelen houden lang hun vermogen vast, dankzij de opbouw van een laag zonnecellen tussen twee lagen glas. Andere panelen bestaan uit glas, zonnecellen en kunststof folie. Glas-glas panelen zijn minder gevoelig voor vocht- en temperatuurschommelingen en hun vermogen neemt jaarlijks minder af.

Kosten glas-glas zonnepanelen

Wil je glas-glas panelen kopen? De kosten van deze panelen liggen hoger door een lastiger productieproces. De glas-glas zonnepanelen verliezen jaarlijks minder vermogen, waardoor je door de jaren heen meer (terug)verdient. Dankzij de glazen laag aan de achterzijde is het zonnepaneel minder kwetsbaar dan glas-folie panelen.

Er zijn verschillende soorten glas-glas panelen. De panelen met frame zijn doorgaans 15-20% duurder dan andere panelen. Ga je voor een paneel zonder frame? Dan vallen de prijzen nog hoger uit. Bekijk de algemene zonnepaneel prijzen voor een prijsindicatie. Ben je benieuwd naar de glas-glas zonnepaneel prijzen? Vraag dan gratis zonnepaneel-offertes aan via Slimster.

Glas-glas zonnepanelen op je dak

Garantie op zonnepanelen

Zonnepaneel leveranciers geven doorgaans voor glas-folie zonnepanelen een garantie van 10-15 jaar, terwijl glas-glas panelen vaak een garantie van 30 jaar krijgen.

Vermogensgarantie glas-glas panelen Gangbare zonnepanelen hebben een vermogensgarantie van 80% na 25 jaar. Dat glas-glas panelen minder vermogen verliezen is terug te zien in de garantie: deze panelen hebben een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar.

Uiterlijk zonnepanelen glas-glas

Je kan glazen zonnepanelen in twee soorten kopen:

  • Glas-glas paneel met aluminium frame
  • Glas-glas paneel zonder aluminium frame

Ga je voor een paneel met aluminium frame, dan zie je nauwelijks verschil met de gangbare zonnepanelen. Alleen aan de achterkant is het verschil te zien: de glazen achterwand. Een frameloos zonnepaneel ziet er wel duidelijk anders uit, vanwege de connectoren aan de achterkant.

Vergelijk bedrijven en bespaar eenvoudig Wil je niet te veel betalen voor je nieuwe zonnepanelen? Iedere installateur hanteert zijn eigen tarief, waardoor prijzen flink variƫren. Vergelijk gratis bedrijven via Slimster en beslis zelf welke vakman de opdracht krijgt.

Direct gratis offertes aanvragen

Ben je op zoek naar een installateur die vakkundig en voordelig zonnepanelen kan plaatsen op je woning? Vraag meerdere gratis zonnepaneel-offertes op via Slimster en vergelijk regionale bedrijven. Bepaal welke installateur de opdracht krijgt en betaal zo nooit te veel.

Vind de beste zonnepaneel-installateur

Energiecontrol
Kroon Zonnepanelen
Direct Zonnepanelen
Greentastic Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal