• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen zijn de nieuwste soort panelen die worden aangeboden. Waar gangbare zonnepanelen jaarlijks een deel van hun vermogen verliezen, is dit verlies bij glas-op-glas panelen kleiner. De zonnepanelen van glas hebben een hoger prijskaartje, maar op het gebied van rendement en levensduur biedt dit soort veel voordelen.

Kenmerken glas-glas zonnepanelen

  • Lange levensduur & garantie (30 jaar)
  • Weerbestendiger dan gangbare panelen
  • Verliest jaarlijks minder vermogen
  • Hogere pbrengst over langere periode

Wat is een zonnepaneel van glas-glas?

Glas-glas zonnepanelen bestaan grofweg uit een laag glas, een laag zonnecellen en vervolgens weer een laag glas. Gangbare zonnepanelen hebben een andere opbouw: glas, zonnecellen, kunststof folie.

Deze gangbare panelen zijn gevoeliger voor temperatuurverschillen en vocht, waardoor het vermogen jaarlijk afneemt. Dit is bij glas-op-glas zonnepanelen minder het geval; deze panelen zijn niet gevoelig voor vocht of temperatuurschommelingen.

Mogelijkheden met glas-glas zonnepanelen

Glazen zonnepanelen zijn er in twee soorten: met of zonder aluminium frame. Het paneel met aluminium frame is nauwelijks van de gangbare zonnepanelen te onderscheiden. Enkel vanaf de achterkant is het verschil (de glazen achterwand) te zien. Een frameloos zonnepaneel ziet er duidelijk anders uit, met connectoren aan de achterkant.

Prijs van glas-glas zonnepanelen

Wil je glas-glas zonnepanelen kopen? De kosten van deze panelen liggen hoger door een duurder productieproces. De glas-glas zonnepanelen verliezen echter jaarlijks minder vermogen, waardoor je op de lange termijn goedkoper uit kan zijn. Het verschil in prijs en kwaliteit tussen glas-glas en glas-folie is ook terug te zien in de productgarantie. Waar glas-folie panelen ongeveer 10-15 jaar garantie hebben, worden glas-glas zonnepanelen aangeboden met 30 jaar garantie.

Vergelijk zonnepaneel-offertes en bespaar

Ben je op zoek naar een installateur die vakkundig en voordelig zonnepanelen kan plaatsen op je woning? Vraag meerdere gratis offertes op via Slimster en vergelijk regionale bedrijven. Bepaal welke installateur de opdracht krijgt en betaal zo nooit te veel.