• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 75.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Subsidie voor zonnepanelen

Waar je voorheen vaak een subsidie kreeg bij het plaatsten van zonnepanelen, is dit als particulier tegenwoordig vrijwel onmogelijk geworden. Toch zijn er nog andere manieren om een deel van de kosten terug te krijgen, waardoor de drempel om in zonnepanelen te investeren wat lager wordt.

Welke subsidies zijn er voor zonnepanelen? Momenteel is er geen landelijke subsidie voor particulieren. Er zijn nog wel enkele lokale subsidies, maar ook die potjes zijn een keer leeg. Waarom de landelijke subsidies er niet meer zijn? De prijs van zonnepanelen is flink gedaald, terwijl het rendement juist is gestegen. Het is dus sowieso al aantrekkelijker om zonnepanelen te kopen.

Beschikbare regelingen voor zonnepanelen

Ondanks de afwezigheid van een landelijke subsidieregeling zijn er dus nog wel lokale subsidies bij bepaalde gemeentes te krijgen, om de verduurzaming van woningen aan te moedigen. Maar naast deze lokale subsidieregelingen zijn er nog enkele manieren om je tegemoet te komen bij de aanschaf van zonnepanelen:

  1. Energiebespaarlening / groene lening
  2. Btw-teruggave zonnepanelen

Energiebespaarlening

Wil je zonnepanelen kopen, maar kan je deze niet in één keer betalen? Een groene lening kan dan de oplossing zijn. Dit is een gunstige lening, die je bijvoorbeeld met de besparing op de energienota kan terugbetalen. De groene lening is speciaal voor mensen die energiezuinige maatregelen aan hun huis willen uitvoeren.

Btw-teruggave

Een manier om een deel van de investering terug te krijgen, is door de btw terug te vragen. Als particulier kan je momenteel het totale 21% btw-bedrag terugkrijgen via de Belastingdienst.

Zakelijke subsidies voor zonnepanelen Voor de zakelijke markt zijn er nog wel enkele subsidieregelingen voor zonnepanelen. Voor MKB-ers, grote bedrijven en agrariƫrs zijn er diverse mogelijkheden. Laat je adviseren door een specialist uit het Slimster-netwerk over de mogelijkheden voor jou.

Besparen door bedrijven te vergelijken

Zonder subsidie is het nog steeds mogelijk om te besparen op nieuwe zonnepanelen. Vraag gratis zonnepaneel-offertes aan via Slimster en kom in contact met installateurs die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf wie de opdracht krijgt. Door slim te vergelijken, bespaar je tot wel 45%.

Direct gratis zonnepanelen-offertes vergelijken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal