• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 111.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Subsidie voor zonnepanelen

Subsidie voor zonnepanelen

Waar je voorheen vaak een subsidie kreeg bij het plaatsen van zonnepanelen, is dit als particulier tegenwoordig vrijwel onmogelijk geworden. Toch zijn er nog andere manieren om een deel van de kosten terug te krijgen, waardoor de drempel om in zonnepanelen te investeren wat lager wordt.

Welke zonnepaneel subsidies zijn er?

Momenteel is er geen landelijke subsidie voor particulieren. Er zijn nog wel een paar lokale subsidies, maar ook die potjes zijn een keer leeg. Net als kozijnen subsidie wisselt het aanbod. Waarom de landelijke subsidies er niet meer zijn? De prijs van zonnepanelen is flink gedaald, terwijl het rendement juist is gestegen. Het wordt dus steeds aantrekkelijker om zonnepanelen te kopen, waardoor subsidies minder nodig zijn.

Beschikbare regelingen voor zonnepanelen

Ondanks de afwezigheid van een landelijke subsidieregeling zijn er dus nog wel lokale subsidies bij bepaalde gemeentes te krijgen, om de verduurzaming van woningen aan te moedigen. Maar naast deze lokale subsidieregelingen zijn er nog enkele manieren om je tegemoet te komen bij de aanschaf van zonnepanelen:

Energiebespaarlening

Wil je je zonnepanelen niet in één keer betalen? Een groene lening kan dan de oplossing zijn; je kan deze lening met de besparing op de energienota terugbetalen. De groene lening is speciaal voor mensen die energiezuinige maatregelen aan hun huis willen uitvoeren.

Btw-teruggave

Btw teruvragen is een manier om een deel van de investering terug te krijgen. Als particulier kan je momenteel het totale 21% btw-bedrag terugkrijgen via de Belastingdienst.

Zakelijke subsidies voor zonnepanelen Voor de zakelijke markt zijn er nog wel enkele subsidieregelingen voor zonnepanelen. Voor MKB-ers, grote bedrijven en agrariƫrs zijn er diverse mogelijkheden. Laat je adviseren door een specialist uit het Slimster-netwerk over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Besparen door bedrijven te vergelijken

Zonder subsidie is het nog steeds mogelijk om te besparen op nieuwe zonnepanelen. Vraag gratis zonnepaneel-offertes aan via Slimster en kom in contact met installateurs die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf wie de opdracht krijgt. Door slim te vergelijken, bespaar je tot wel 45%.

Vergelijk 156 zonnepaneel-bedrijven

Energiecontrol
Kroon Zonnepanelen
Direct Zonnepanelen
Greentastic Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal