• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 111.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Zonnepanelen op schuin dak

Zonnepanelen op schuin dak

Ga je zonnepanelen plaatsen op je woning en heeft jouw huis een schuin dak? Om zonnepanelen op een schuin dak te plaatsen, moet je rekening houden met andere voorwaarden dan bij zonnepanelen op een plat dak. Hoe laat je zonnepanelen plaatsen op het dak van je woning en waar moet je op letten?

Factoren panelen op schuin dak

  • Hellingshoek
  • Legrichting
  • Afstand tot dakrand/daknok
  • Schaduw
  • Aantal zonnepanelen

Beste hellingshoek en legrichting

Richt je de zonnepanelen op het zuiden, dan is een hoek van 35 graden de beste hellingshoek. De hellingshoek wordt bepaald door de legrichting. Het legplan wordt ook bepaald door de ligging van het dak. Ligt jouw schuine dak niet op het zuiden, dan kan je de zonnepanelen ook goed op beide zijdes van je dak leggen. De panelen richten zich dan op het westen en het oosten.

Door de zonnepanelen in een bepaalde hellingshoek op het dak te zetten, geef je de panelen de kans om af te koelen. Dit komt de opbrengst ten goede.

Beste afstand voor hellend dak

Bij de plaatsing van zonnepanelen houden de installateurs ook rekening met de afstand van zonnepanelen tot de dakrand en daknok. Om veiligheidsredenen moet er een bepaalde afstand van de rand gehouden worden, de zogeheten ‘no-go zone’.

Schaduw op schuin dak

De installateur houdt met de zonnepanelen installatie ook rekening met objecten die voor schaduw op de panelen kunnen zorgen. Valt er op één paneel schaduw, dan heeft dit invloed op alle omliggende zonnepanelen.

Aantal zonnepanelen op hellend dak

Zonnepanelen op een hellend dak staan automatisch in een bepaalde hellingshoek. Om die reden heb je minder dakoppervlak nodig dan wanneer je een plat dak hebt en afstand moet houden tussen de rijen om schaduw te voorkomen. Op een schuin dak kan je vanaf 5m2 al zonnepanelen laten installeren, bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig.

schuin dak zonnepanelen
zonnepanelen hellend dak
zonnepanelen schuine daken
Besparen door bedrijven te vergelijken Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor prijzen kunnen variƫren. Door slim te vergelijken, betaal je nooit te veel. Vergelijk gratis offertes bij Slimster en beslist zelf wel bedrijf jouw zonnepanelen gaat plaatsen.

Montage zonnepanelen door vakman

Het installeren van zonnepanelen op een schuin dak is nog niet zo eenvoudig. De panelen moeten niet alleen goed staan qua richting, maar ook op de juiste manier bevestigd zijn. Maar weinig daken zijn waterpas, waardoor het lastig is om de zonnepanelen recht te plaatsen. Om optimaal te profiteren van je zonnepanelen, laat je ze installeren door een vakman. Zo weet je zeker dat de plaatsing goed gebeurt en je onbezorgd groene energie kan opwekken.

Direct gratis offertes aanvragen

Ben je op zoek naar een installateur voor je nieuwe zonnepanelen? Vraag dan geheel vrijblijvend zonnepanelen-offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale vakmannen. Je vergelijkt deze bedrijven op prijs en kwaliteit, en beslist zelf met wie je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Eenvoudig 157 installateurs vergelijken

Energiecontrol
Kroon Zonnepanelen
Direct Zonnepanelen
Greentastic Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal