• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 75.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Opbrengst zonnepanelen

Het is zeker mogelijk om in Nederland gebruik te maken van zonne-energie. Maar wat leveren zonnepanelen je precies op? De opbrengst van zonnepanelen kan je gebruiken in je eigen huishouden of terugleveren aan het energienet.

Wanneer haal je het beste rendement uit zonnepanelen? Zonnepanelen moeten onder ideale omstandigheden en op de juiste manier worden geplaatst. Zo brengen zonnepanelen gericht op het zuiden het meeste op en hebben schaduwobjecten een negatieve invloed op je rendement.

Opbrengst per dag of per maand

De opbrengst van zonnepanelen verschilt per dag, sterker nog: het kan per uur verschillen. Het weer speelt namelijk een grote rol. Denk hier aan het aantal zonuren per dag en de verschillende seizoenen.

Opbrengst zonnepanelen per seizoen

Opbrengst zonnepanelen berekenen

Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen op jouw dak? Als je de kosten en opbrengst van je zonnepanelen weet, kan je ook berekenen hoe lang het duurt voor je de investering hebt terugverdiend.

Bruto opbrengst zonnepanelen berekenen per jaar

Wil je weten wat jouw zonnepanelen per jaar opleveren? Om dit te berekenen heb je het volgende nodig:

  1. Het vermogen van de zonnepanelen
  2. De opbrengst in kWh
  3. De energieprijs van de leverancier

Weet je niet precies hoe je de bruto jaaropbrengst van zonnepanelen berekent? We hebben het stap voor stap voor je uitgelegd:

Invloed zonnepanelen kleur op opbrengst

Er zijn zonnepanelen op de markt met een blauwe of zwarte kleur. De kleuren zorgen voor een andere uitstraling, maar verschillen ze ook wat betreft kwaliteit en opbrengst?

Invloed van type dak

Heeft jouw woning een plat of een schuin dak? Een installateur plaatst zonnepanelen niet op dezelfde manier op schuine én platte daken. We hebben uitgezocht hoe je zorgt voor de beste opbrengst met zonnepanelen op een schuin dak en op een plat dak.

Besparen door bedrijven te vergelijken Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor prijzen kunnen variƫren. Vergelijk altijd meerdere bedrijven om te voorkomen dat je te veel betaalt.

Direct gratis offertes aanvragen

Het installeren van zonnepanelen maakt het mogelijk om te besparen op de energiekosten. Toch is het plaatsen van zonnepanelen een flinke investering. Bij Slimster helpen we je graag bij het besparen op je nieuwe zonnepanelen. Vraag gratis zonnepaneel-offertes aan en vergelijk verschillende bedrijven. Ga niet zomaar met de eerste installateur in zee, maar ontdek welke vakman de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Door slim te vergelijken, kan je besparing oplopen tot wel 45%.

Eenvoudig beste installateur vinden
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal