• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Opbrengst zonnepanelen

Het is zeker mogelijk om in Nederland gebruik te maken van zonne-energie. Maar wat leveren zonnepanelen je precies op? De opbrengst van zonnepanelen kan je gebruiken in je eigen huishouden of terugleveren aan het energienet.

Opbrengst per dag of per maand

De opbrengst van zonnepanelen verschilt per dag, sterker nog het kan per uur verschillen. Het weer speelt namelijk een grote rol. Denk hier aan het aantal zonuren per dag en de verschillende seizoenen.

Beste rendement van zonnepanelen

Wanneer haal je het beste rendement uit je zonnepanelen? Hiervoor moeten zonnepanelen onder ideale omstandigheden en op de juiste manier worden geplaatst. Zo brengen zonnepanelen gericht op het zuiden het meeste op en hebben schaduwobjecten een negatieve invloed op je rendement.

Opbrengst van zonnepanelen berekenen

Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen op jouw dak? Als je de kosten en opbrengst van je zonnepanelen weet, kan je ook berekenen hoe lang het duurt voor je de investering hebt terugverdiend.

Heeft de kleur invloed op de opbrengst?

Er zijn zonnepanelen op de markt met een blauwe of zwarte kleur. De kleuren verschillen op basis van uiterlijk, maar komen ze qua kwaliteit en opbrengst wel overeen?

Vergelijk offertes en bespaar op zonnepanelen

Door zonnepanelen te installeren, ga je besparen op de energiekosten. Een andere manier om ook te besparen op zonnepanelen, is door offertes te vergelijken. Ga niet zomaar met de eerste installateur in zee, maar vergelijk meerdere bedrijven met elkaar. Zo weet je zeker dat je kiest voor de juiste prijs-kwaliteitverhouding en dit levert je bij Slimster een besparing op tot wel 45%.