• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 131.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Subsidie voor zonnepanelen

Subsidie voor zonnepanelen

Ga naar

Subsidie zonnepanelen 2019? Welke mogelijkheden zijn er voor een subsidie voor zonnepanelen? Zijn er verschillen tussen particulieren en zakelijke gebruikers?

Zijn er landelijke subsidies voor zonnepanelen?

Helaas zijn er in het grootste deel van 2019 geen landelijke subsidie voor zonnepanelen voor particulieren. Waarom de landelijke subsidies er niet meer zijn? De prijs van zonnepanelen is flink gedaald, terwijl het rendement juist is gestegen. Het wordt dus steeds aantrekkelijker om zonnepanelen te kopen, waardoor subsidies minder nodig zijn.

Lokale zonnepanelen subsidie 2019

De overheid gaat geen landelijke subsidies meer verstrekken voor zonnepanelen. Er zijn soms nog wel lokale subsidies aanwezig, maar dit verschilt per gemeente. Het gaat dan vooral om subsidies om verduurzaming van woningen aan te moedigen.

Btw-teruggave

Btw terugvragen is een manier om een deel van de investering terug te krijgen. Als particulier kun je momenteel het totale 21% btw-bedrag terugkrijgen via de Belastingdienst.

Meer informatie?

Energiebespaarlening

De energiebespaarlening is geen subsidie, maar een stimulans voor mensen die niet het geld hebben om hun woning te verduurzamen. Je kunt deze groene lening met de besparing op de energienota terugbetalen. De groene lening is speciaal voor mensen die energiezuinige maatregelen aan hun huis willen uitvoeren. Je moet naast het plaatsen van zonnepanelen wel nog een andere energiebesparende maatregel moeten uitvoeren.

Zakelijke subsidies voor zonnepanelen 2019

Voor de zakelijke markt zijn er nog wel enkele subsidieregelingen voor zonnepanelen. Voor MKB-ers, grote bedrijven en agrariërs zijn er diverse mogelijkheden. Laat je adviseren door een specialist uit het Slimster-netwerk over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Besparen door bedrijven te vergelijken

Zonder subsidie is het nog steeds mogelijk om te besparen op nieuwe zonnepanelen. Vraag gratis zonnepanelen offertes aan via Slimster en kom in contact met installateurs die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf wie de opdracht krijgt.

Vergelijk 199 zonnepaneel-bedrijven

Energiecontrol
Kroon Zonnepanelen
Direct Zonnepanelen
Greentastic Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal