• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 127.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Installatie van zonnepanelen

Installatie van zonnepanelen

Ga naar

Wil je zonnepanelen op je dak? Dan is het nu zaak om een goede en vakkundige installateur te vinden, je wilt namelijk dat de panelen veilig en efficiënt geïnstalleerd worden. Hoe gaat de zonnepanelen installatie in zijn werk?

Kwaliteit voorop bij installateur & zonnepanelen Bij Slimster kom je alleen in contact met vakkundige en betrouwbare vakmannen. Een ervaren vakman zal voorafgaand aan de plaatsing een legplan opstellen. Dit legplan kan op afstand worden gemaakt met geavanceerde computerprogramma's of er komt iemand langs om de situatie te bekijken.

Belangrijke aspecten van legplan

  • Welk dakvlak is het meest geschikt?
  • Is er schaduw door bomen/andere objecten?
  • Hoe belastbaar is het dak?
  • Gaat het om een schuin of plat dak?
  • Welke hellingshoek is mogelijk?

Om stormschade te voorkomen mogen de zonnepanelen daarnaast niet te dicht bij de dakrand en nok worden gelegd.

zonnepanelen installateur

Installatie van zonnepanelen: veilig en efficiƫnt

Het correct installeren van zonnepanelen heeft invloed op de opbrengst, maar ook op de veiligheid. Laat je zonnepanelen altijd plaatsen door een ervaren installateur. Door zijn expertise zal de plaatsing snel en correct plaatsvinden. De installatie bestaat grofweg uit:

  1. Panelen plaatsen op het dak
  2. Omvormer plaatsen in de meterkast
  3. Aansluiten op het netwerk

Zonnepanelen installeren op het dak

Veel zonnepanelen worden op een schuin dak geplaatst. Wil je zonnepanelen op een plat dak, dan wordt er gebruik gemaakt van een speciale constructie. De panelen worden op een montagesysteem geplaatst om de juiste hoek te creëren. De installateur moet rekening houden met factoren zoals het gewicht van de ballast om de panelen op hun plek te houden. Ook de afstand van de dakrand is erg belangrijk bij een plat dak. Benieuwd wanneer de zonnepanelen opbrengst het hoogst is?

Een betrouwbare vakman let daarnaast op zijn eigen veiligheid en dat van anderen tijdens de installatie, en zorgt dat de montage correct wordt uitgevoerd.

Omvormer aansluiten

Zijn de panelen op het dak geplaatst? Dan is het tijd om omvormer aan te sluiten in de meterkast. Dit kan op een bestaande of nieuwe groep gebeuren, afhankelijk van de hoeveelheid Wp van je zonnepanelen. De omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte enegie van van je zonnepanelen wordt omgezet naar wisselstroom: de stroom die gebruikt wordt voor de apparaten in je woning.

Aansluiten op het netwerk

Deze derde stap is een belangrijk onderdeel van de plaatsing van zonnepanelen. Wanneer de panelen niet op het openbare elektriciteitsnetwerk zijn aangesloten, kan je een eventueel overschot niet terugleveren aan het net. Meer weten over zonnepanelen energie terugleveren?

Garantie zonnepanelen Bij het kopen van zonnepanelen ontvang je sowieso garantie op de losse panelen, maar laat je de panelen installeren? Dan krijg je ook nog garantie op de installatie van het zonnesysteem.

Zonnepanelen installatie door ervaren vakman

Zoek je een betrouwbare installateur die je nieuwe zonnepanelen kan plaatsen? Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Door gratis zonnepaneel-offertes aan te vragen, kan je de bedrijven vergelijken op prijs en kwaliteit. Je beslist zelf wie jouw nieuwe zonnepanelen gaat installeren.

Direct 188 zonnepaneel installateurs vergelijken

Energiecontrol
Kroon Zonnepanelen
Direct Zonnepanelen
Greentastic Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal