• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Natuursteen vloertegels

Minimale kosten € 55,- Maximale kosten € 150,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 100,-
* Gemiddelde prijs natuursteen tegels, afhankelijk van soort tegel en tegelzetter

Ben je op zoek naar een vloer met een luxe uitstraling en een lange levensduur? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een tegelvloer van natuursteen.

Voordelen natuursteen tegels

 • 100% natuurlijk materiaal
 • Unieke en luxe uitstraling
 • Duurzame vloertegels
 • Beschadigingen vallen minder op
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Geïmpregneerd ook waterbestendig

Nadelen natuursteen tegels

 • Geen tegel is hetzelfde (kan ook voordeel zijn)
 • Duurder dan keramische tegels
 • Gevoelig voor krassen en chemische producten
Meer inspiratie opdoen?

Natuursteen tegels prijs

Soort vloertegel
Gemiddelde prijs per m2
Natuursteen vloertegels € 55 - 150

* Gemiddelde prijs natuursteen tegels inclusief leggen en btw.

Ben je benieuwd naar de natuursteen tegels prijs? Goedkope natuursteen vloertegels zijn lastig te vinden, maar er zijn wel goedkopere en duurdere soorten. De prijs kan hierdoor flink variëren. Ook de tegelzetter is van invloed op de prijs: een natuursteen tegelvloer plaatsen is namelijk niet eenvoudig. Benieuwd naar de exacte prijs van jouw nieuwe vloer? Vraag gratis vloer-offertes aan via Slimster.

Ervaren tegelzetters vergelijken

Prijsopbouw natuursteen vloertegels

Mogelijkheden met materiaal: natuursteen tegels

De prijs van een natuursteen tegelvloer wordt voor het grootste deel bepaald door het materiaal, zoals het soort tegel, de afmetingen van de tegels en de afwerking van de vloer.

Soort natuursteen
Prijs
Graniet vloertegel €€€
Marmer vloertegel €€€
Kwartsiet vloertegel €€
Kalksteen vloertegel €€
Hardsteen vloertegel
Leisteen vloertegel

Afmetingen tegels natuursteen

Wat is de grootte van de tegels voor je natuursteen vloer? Je kan kleine tegels laten plaatsen, maar voor een prachtig effect ga je voor extra grote natuursteen tegels. Bijvoorbeeld van 100x100 centimeter. Of wat dacht je van een unieke uitstraling door verschillende formaten door elkaar te gebruiken?

Een andere mogelijkheid is de mozaïek natuursteen tegelvloer. Zo creeëer je een luxueuze en unieke uitstraling.

Tegelplinten

Om de tegelvloer compleet te maken, kan je tegelplinten laten plaatsen. Dit zijn smalle randen die tegen de onderkant van de wand worden gezet.

Tegels impregneren

Het is goed om een natuursteen tegelvloer te laten impregneren. Zo zorg je voor een lange levensduur van de vloer. Laat je hier verder over adviseren door een ervaren tegelzetter.

Tegels met natuursteen imitatie?

Welke natuursteen tegel moet ik kiezen?

Iedere natuursteensoort is anders. Daarom is het zo belangrijk om je te laten adviseren door een specialist voordat je tegels laat plaatsen. Bij Slimster kunnen de tegelzetters je vertellen wat de beste natuursteen tegels zijn voor jouw woonkamer, badkamer of keuken. Zij weten precies welke tegel goed tegen vocht kan (badkamer) en welke tegel het minst snel slijt (woonkamer).

Natuursteen tegels schoonmaken De juiste natuursteen tegelvloer vergt weinig onderhoud. Wekelijks vegen en dweilen met een neutraal schoonmaakmiddel is voldoende. Pas op voor reinigingsmiddelen met chemicaliën en zuren: zij laten vlekken achter op de tegels.

Arbeidskosten & legloon

Het is niet eenvoudig om een natuurstenen tegelvloer te leggen. Het gaat vaak om tegels met een flink gewicht en geen steen is hetzelfde. Daarom is het raadzaam de vloer door een ervaren vakman te laten aanbrengen. De natuursteenzetters in het Slimster-netwerk hebben jarenlange ervaring met het leggen van natuursteen vloeren en kennen het product van binnen en buiten. De tegelzetters bij Slimster brengen andere voordelen met zich mee:

 • Gratis offertes vergelijken
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Regionale tegelzetters
 • Garantie na plaatsing
 • Snelle en correcte plaatsing
 • Opruimen bouwafval
Bespaar op reis- en afvoerkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale bedrijven, waardoor je de reiskosten in de hand houdt. Nog meer besparen? Voer dan zelf het bouwafval af. De vakman hoeft hier dan geen kosten voor te rekenen.

Natuursteen vloer binnen laten leggen door vakman

Wil je in huis genieten van een prachtige natuurstenen tegelvloer? Wil je zowel binnen als buiten dezelfde tegels laten leggen? Vraag dan gratis tegelzetter-offertes aan bij Slimster en kom in contact met regionale vakmannen. Deze tegelzetters hebben jarenlange ervaringen en weten precies wat er nodig is om jouw natuurstenen vloer mooi en strak te leggen.

121 vloer-specialisten vergelijken
Vloerenfabriek.nl
Het Vloeren Magazijn
Kossen Woninginrichting
Vloeren Galerie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal