• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Keramische vloertegels

Minimale kosten € 35,- Maximale kosten € 120,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 78,-
Gemiddelde prijs plavuizen, afhankelijk van soort tegels en tegelzett

Wil je graag tegels op je vloer, maar niet te veel betalen? Ga dan voor een keramische tegelvloer. Deze duurzame en sterke tegels, ook wel plavuizen genoemd, zijn beschikbaar in allerlei soorten, maten en looks.

Voordelen keramische tegels

 • Duurzaam
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Waterbestendig
 • Goedkoper dan natuursteen
 • Goed met vloerverwarming combineren

Nadelen keramische tegels

 • Krassen zijn sneller zichtbaar
 • Kunnen koud aanvoelen
Wat zijn keramische tegels? Keramische tegels, of plavuizen, worden gemaakt van aarde. Deze aarde wordt op minimaal 1000 graden gebakken, waardoor de tegels extra sterk zijn en lang meegaan.
Meer inspiratie opdoen?

Keramische vloertegels prijzen

Soort vloertegel
Gemiddelde prijs*
Keramische vloertegels € 35 - 120

* Gemiddelde prijs keramische vloertegel inclusief leggen en btw.

Wat kosten plavuizen? Plavuizen of keramische vloertegels kunnen flink in prijs variëren. Zo spelen de soorten tegels een rol, maar ook de tegelzetter is van invloed op de prijs: keramische tegels leggen is tenslotte niet eenvoudig. Benieuwd naar de exacte keramische vloertegels prijzen? Vraag dan gratis vloeren-offertes aan via Slimster.

Ervaren tegelzetters vergelijken

Prijsopbouw keramische vloertegels

Mogelijkheden met materiaal: keramische tegels

Het grootste deel van de tegelvloer prijs wordt door het materiaal bepaald. Het gaat hier om de soort plavuizen, maar ook om het formaat en de kwaliteit van de tegels en de afwerking van de tegelvloer.

Soorten vloertegels
Prijs
Cementtegels €€€
Terracotta tegels €€
Grestegels €€
Faience tegels

Kwaliteit keramische tegels

Keramiek tegels zijn beschikbaar in verschillende kwaliteitsklassen. Je kan kiezen voor tegels zonder afwijkingen, dit zijn de duurste tegels wat betreft kwaliteit. Ook zijn er vloertegels met een lichte afwijking in formaat, kleur of vlakheid. Deze tegels zijn vaak met enige korting te koop. Maakt een lichte afwijking niet uit? Dan kan je de ‘2e keus’ goedkope keramische vloertegels kiezen.

Geschikt voor iedere ruimte?

Niet iedere keramische tegel is geschikt voor alle ruimtes. De PEI-waarde geeft aan hoe snel een tegel slijt. Waar de PEI-waarde 1 tegels enkel op de wand geschikt zijn, kunnen de tegels met PEI-waarde 2 tot en met 5 ook op de vloer gebruikt worden. In huis worden meestal gebruikt:

 • PEI-waarde 2: ruimtes waar je weinig met schoenen loopt
 • PEI-waarde 3: voor middelmatig gebruik met schoenen aan
 • PEI-waarde 4: voor ruimtes waarin veel gelopen wordt

Afmetingen plavuizen

Wil je grote plavuizen, bijvoorbeeld van 100x100 cm? Of juiste kleine vloertegels? Je kan ook verschillende formaten keramische tegels gebruiken voor een unieke uitstraling.

Tegelplinten plaatsen

Laat ook tegelplinten plaatsen om de keramische tegelvloer helemaal af te werken. Tegelplinten zijn smalle randen die tegen de onderkant van de wand worden geplaatst.

Liever tegels van natuurlijk materiaal?

Uitstraling keramische vloertegels

Wat wil je uitstralen met je plavuizen op de vloer? Je hebt verschillende opties, zoals:

 • keramische tegels houtlook / met houtstructuur
 • keramische tegels natuursteen look, zoals graniet, hardsteen of marmer
 • keramische tegels betonlook

Welke tegel moet ik kiezen?

Welke keramische vloertegel past het beste bij jouw woning en wensen? De ervaren tegelzetters in het Slimster-netwerk kunnen je precies vertellen welke tegel het beste is voor jou. Zoek je bijvoorbeeld tegels voor je badkamer? Of wil je jouw tegelvloer van binnen naar buiten doortrekken? Voor iedere wens is er een keramische tegel beschikbaar.

Onderhoud

Meestal vergen keramische vloertegels weinig onderhoud. Door de hoge temperatuur waarop de tegels worden gebakken, kan er geen vuil in de tegels komen. Onthoud wel dat er bij terracotta tegels of cementtegels wel enig onderhoud nodig is.

Keramische vloertegels reinigen Wekelijks vegen en dweilen met een neutraal schoonmaakmiddel is voldoende voor een mooie en schone vloer. Pas op met zuren en oliehoudende middelen om de vloer niet te beschadigen.

Arbeidskosten & legloon

Bij het leggen van plavuizen is vakkundigheid en ervaring vereist, vooral als je wat grotere tegels laat leggen. Door het gewicht zijn de vloertegels lastig egaal en goed te leggen. Een ervaren vakman weet wat hij doet en kan je ook nog eens garantie bieden op het materiaal en de plaatsing. Andere voordelen van een ervaren vakman uit het Slimster-netwerk:

 • Gratis offertes vergelijken
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Snelle en correcte plaatsing
 • Opruimen bouwafval
Bespaar op reis- en afvoerkosten Je komt bij Slimster enkel in contact met regionale tegelzetters, zodat je nooit te veel reiskosten betaalt. Nog meer besparen? Ruim dan zelf het bouwafval op. De vakman hoeft hier dan geen extra kosten voor in rekening te brengen.

Plavuizen laten leggen door ervaren vakman

Wil je plavuizen in je woonkamer, badkamer of hal? Of misschien wel in een andere ruimte in huis? Vraag dan gratis vloeren-offertes aan bij Slimster en kom in contact met bedrijven die actief zijn in jouw regio. Deze bedrijven kunnen je adviseren over alle mogelijkheden, waarna je de verschillende prijsoffertes vergelijkt. Zo vind je eenvoudig de beste deal.

121 vloeren-specialisten vergelijken
Vloerenfabriek.nl
Het Vloeren Magazijn
Kossen Woninginrichting
Vloeren Galerie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal