• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Visgraat parket vloer

Visgraat parket

Minimale kosten € 90,- Maximale kosten € 200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 145,-
* Gemiddelde prijs visgraat parket per m2, incl leggen en ondervloer.

Op zoek naar een tijdloze maar sfeervolle vloer? Met een houten visgraat vloer geef je veel karakter aan je woning. Deze vloer met visgraat motief is niet alleen ideaal in monumentale panden, maar komt ook goed tot zijn recht in moderne (nieuwbouw)woningen.

Wat is een houten visgraat vloer?

Visgraat parket is gelegd in een specifiek patroonvorm. Houten stroken worden op een harde ondervloer aangebracht. Deze planken zijn allemaal even lang en breed en worden in een scherpe punt van 60 graden gelegd. Zo ontstaat er een motief die ook wel een chevron wordt genoemd: het franse woord voor visgraat.

Tip: Je kan de planken ook in een hoek van 45 graden leggen, dan is het een Hongaarse punt of Hongaars visgraat.

Meer inspiratie opdoen?

Visgraat houten vloer prijs

Soort houten vloer
Prijs per m2*
Visgraat parket € 90 - 200

* Gemiddelde houten visgraat vloer prijs inclusief leggen en ondervloer.

De prijs van een visgraat parket is afhankelijk van diverse factoren. Het materiaal speelt natuurlijk een rol (welke houtsoort gebruik je), maar het legloon heeft ook een grote invloed. Een visgraat vloer is arbeidsintensiever om te leggen, dus houd er rekening mee dat de prijzen hoger uitvallen dan bij een andere houten vloer. Wil je een visgraat vloer zwevend leggen? Houd dan uiteraard ook hier rekening met een meerprijs.

Benieuwd naar de visgraat parket kosten voor jouw woning? Vraag dan gratis vloer-offertes aan via Slimster.

Ervaren vloer-specialisten vergelijken

Prijsopbouw houten visgraat vloer

Materiaalkosten van visgraat parket

Soort parket

Van welke houtsoort wordt de visgraat vloer gelegd? Een eiken visgraat vloer komt het meeste voor, maar er zijn uiteraard ook andere houtsoorten mogelijk. Daarnaast zijn er ook diverse parketsoorten beschikbaar: zo kan je kiezen uit massief parket, multiplanken of lamelparket. Ieder parketsoort heeft zijn eigen prijskaartje en kenmerken. Ontdek meer over parket vloeren.

Wil je wel de uitstraling van een houten visgraat vloer, maar niet de prijs hiervoor betalen? Ga dan voor een laminaat visgraat vloer.

Ondervloer

Verschillende ondervloeren zijn geschikt om visgraat parket op te leggen. Denk hierbij aan een cementdekvloer, een houten ondervloer, een tegelvloer of parket ondervloer. De vakman kan vertellen of jouw visgraat vloer een ondervloer nodig heeft en welke mogelijkheden je hierbij hebt.

Het belang van een ervaren vakman

Visgraat parket leggen is geen eenvoudige klus, hier is veel vakmanschap en ervaring voor vereist. Daarom is het belangrijk dat je in zee gaat met een vakkundig bedrijf, die verstand heeft van dit chevron patroon. Zo’n 60% van het totaalbedrag van de vloer wordt bepaald door het legloon van de vakman, waardoor het nog belangrijker is dat je de juiste vakman vindt. Vergelijk daarom altijd meerdere offertes voordat je een keuze maakt.

Opbouw prijsoffertes

Bekijk de offertes goed, zodat je duidelijk hebt wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen. Zit het parket schuren en lakken bijvoorbeeld bij de prijs in of wordt hier een meerprijs voor gerekend?

Voordelen vloer-specialist via Slimster

  • Gratis offertes vergelijken
  • Ervaren bedrijven uit de regio
  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • Parket wordt vakkundig gelegd
  • Garantie op vloer en plaatsing
Slim besparen op de kosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale bedrijven. Zo houd je de voorrijkosten van de ervaren vakman eenvoudig in de hand. Nog meer besparen op de kosten? Voer dan zelf het afval af: de vakman hoeft dan geen afvoerkosten in rekening te brengen.

Prachtige houten visgraat vloer laten leggen

Wil je een sfeervolle visgraat vloer in je woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend vloer-offertes aan en kom in contact met ervaren bedrijven die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt prijsoffertes van deze bedrijven en beslist zelf wat de beste deal is.

121 vloer-specialisten vergelijken
Vloerenfabriek.nl
Het Vloeren Magazijn
Kossen Woninginrichting
Vloeren Galerie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal