• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Laminaat prijzen

Minimale kosten € 15,- Maximale kosten € 50,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 32,-
Gemiddelde prijs laminaat vloer per m2, inclusief leggen.

Wil je jouw huidige vloer vervangen of zoek je een vloer voor je nieuwe woning? Een laminaat vloer is erg populair en niet zonder reden. Ontdek de kenmerken, mogelijkheden en prijzen van een laminaat vloer in je woning.

Voordelen laminaat

 • Goedkope soort vloer
 • Slijtvast en vochtbestendig
 • Eenvoudiger te leggen dan parket
 • Makkelijk in onderhoud
 • Veel kleuren en stijlen mogelijk

Nadelen laminaat

 • Beschadigingen lastig te herstellen
 • Voelen harder en minder warm aan dan hout
Meer inspiratie opdoen?
Soort vloer
Prijs per m2*
Laminaat € 15 - 50

* Gemiddelde prijs laminaat inclusief leggen en btw.

Heb je interesse in een laminaat vloer in je huis? De prijs van deze vloer wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het laminaat, het aantal vierkante meters van de te leggen vloer. Ook de arbeidskosten zijn van invloed op de prijs. Ben je benieuwd naar de exacte laminaat prijzen inclusief leggen? Vraag gratis vloer-offertes aan via Slimster.

Ervaren vakman vinden

Wat is laminaat?

Laminaat is een kunststof vloeren product, voorzien van een fotoprint van hout, steen of iets anders. Dit product is beschikbaar als laminaat planken of laminaat tegels, die zijn opgebouwd uit 4 lagen:

 1. Beschermlaag / toplaag
 2. Decor laag met fotoprint van bv. hout of steen
 3. Laag van HDF of MDF (samengeperst plaatmateriaal)
 4. Vochtwerende onderlaag

Prijsopbouw laminaat

Materiaalkosten laminaat vloeren

Een deel van het totaalbedrag van laminaat wordt bepaald door het materiaal. Laminaat is een van de snelst groeiende vloerproducten, in kwaliteit en populariteit. Een groot voordeel van laminaat is het grote scala aan mogelijkheden op basis van kleur, uitstraling, formaat en kwaliteit.

Populaire kleuren en effecten

 • Grijs laminaat
 • Wit laminaat
 • Zwart laminaat
 • White wash laminaat
 • Betonlook laminaat
 • Eiken laminaat
 • Houtlook laminaat
 • Laminaat met V-groef

Je kan ervoor kiezen om het laminaat in de lengte of breedte te leggen, of een ander patroon te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het populaire visgraat laminaat? Wil je geen houtlook vloer, maar een vloer van echt hout? Bekijk dan alle informatie over parket vloeren.

Planken of tegels

Je kan kiezen uit laminaat planken of laminaat tegels. De laminaat tegels worden doorgaans gebruikt bij een natuursteen look.

Kwaliteit van het laminaat

De middenlaag van laminaat bestaat uit samengeperst plaatmateriaal. Was dit voorheen alleen MDF (Medium Density Fiberboard), tegenwoordig is ook HDF (High Density Fiberboard) beschikbaar. HDF laminaat heeft een hogere kwaliteit dan MDF laminaat.

Daarnaast is laminaat beschikbaar in verschillende klassen. Ligt het laminaat op de trap of is het de woonkamervloer waarop je veel loopt? Dan heb je slijtvaster laminaat nodig dan bijvoorbeeld voor een slaapkamervloer.

Plinten

Maak de vloer af met nieuwe plinten, zoals:

 • Plakplinten
 • Overzetplinten
 • MDF plinten

Ondervloer

Voor een mooie en kwalitatieve vloer is de juiste ondervloer belangrijk. Heb je een nieuwe ondervloer nodig, bijvoorbeeld een cementdekvloer, dan zie je dit uiteraard terug in de kosten.

Prijzen laminaat berekenen

Eenvoudig laminaat reinigen en onderhouden Een laminaat vloer vergt weinig onderhoud. De vloer is makkelijk te dweilen en stofzuigen: vlekken zijn simpel te verwijderen.

Laminaat laten leggen: arbeidskosten

De arbeidskosten zijn ook van invloed op het totaalbedrag van een nieuwe laminaat vloer. Het gaat hier om het legloon van de vakman en om de diverse werkzaamheden die de vakman moet uitvoeren.

Uurtarief vakman

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Het is daarom altijd aan te raden om meerdere prijsoffertes te vergelijken. Spreek ook van tevoren een totaalprijs af. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Werkzaamheden vakman

Moet de vakman alleen laminaat leggen of gaat hij ook een ondervloer leggen en/of plinten aanbrengen? Hoe meer werkzaamheden de vloerlegger heeft, hoe meer tijd (en geld) hij rekent.

Zelf materiaal afvoeren Voer dan zelf het restmateriaal af. Het legbedrijf doet dit meestal, maar brengt hier wel kosten voor in rekening. Als je dit zelf doet, bespaar je eenvoudig op de kosten.

Eenvoudig op reiskosten besparen met Slimster

Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Op deze manier houd je de reiskosten altijd in de hand; de bedrijven hoeven namelijk niet vanuit de andere kant van het land naar jou te komen.

Laminaat kopen en laten leggen door vakman

Wil je een nieuwe laminaat vloer kopen en deze professioneel laten leggen? Vraag dan gratis vloer-offertes aan bij Slimster en vergelijk diverse regionale bedrijven. Zo vind je de beste deal en geniet je in no-time van je nieuwe vloer.

121 vloer-specialisten vergelijken

Vloerenfabriek.nl
Het Vloeren Magazijn
Kossen Woninginrichting
Vloeren Galerie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal