• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Granieten vloer

Minimale kosten € 120,- Maximale kosten € 280,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 200,-
Gemiddelde prijs graniet vloer, afhankelijk van materiaal en arbeid.

Is het hoog tijd om de vloer te vervangen in je prachtige oude woning? Of zoek je een vloer voor je nieuwe huis? Als je op zoek bent naar een karakteristieke en onverslijtbare vloer is een granieten vloer de ideale oplossing.

Voordelen graniet vloer

 • Luxe uitstraling
 • Gaat leven lang mee
 • Slijt- en stootvast
 • In alle kleuren en patronen mogelijk
 • Past perfect in oudere woningen

Nadelen graniet vloer

 • Hoge prijs
 • Cementgebonden producten zijn krimpgevoelig

Wat is een granito vloer?

Een granieten vloer, ook wel terrazzo vloer, bestaat uit gebroken marmer, graniet of zandkorrels gemengd met cement. Dit mengsel wordt op de ondervloer gegoten in een bepaalde dikte. Deze terrazzo vloer maken is bewerkelijk, maar zorgt voor een prachtige vloer die levenslang meegaat en een tintje van vroeger heeft. Vroeger waren veel woningen namelijk voorzien van een granieten vloer.

Meer inspiratie opdoen

Wat kost een granieten vloer?

Soort vloer
Prijs*
Graniet vloer € 120 - 280

* Gemiddelde prijs graniet vloer per m2, incl. btw.

Een granito of terrazzo vloer is één van de duurdere vloeren om te leggen. Naast het materiaal heeft ook de leggen van de vloer een grote invloed op het totaalbedrag. Afhankelijk van jouw wensen en de afwerking van de granito vloer kan de prijs oplopen tot ruim 200 euro per m2. Maar voor een gegoten vloer geldt: hoe meer m2, hoe lager de prijs per m2 wordt. Vaak wordt de vierkante meter prijs lager per 50m2.

Benieuwd naar de kosten van jouw nieuwe granieten vloer? Vraag dan gratis vloeren-offertes aan bij Slimster.

Ervaren vakman vinden

Beste plekken voor een granito vloer

Vanwege de hoge kosten worden granieten vloeren meestal gelegd in kleine ruimtes, zoals het toilet of de hal. Maar de vloer komt uitstekend tot zijn recht in de meeste ruimtes in huis. Wat dacht je van een terrazzo vloer in de keuken of badkamer? De naadloze vloer is eenvoudig te reinigen en hierdoor erg hygiënisch.

Wist je daarnaast dat je ook een terrazzo keukenblad of granito trappen kan laten maken?

Prijsopbouw terrazzo vloer

Mogelijkheden met granito

De prijs van een granieten vloer wordt deels bepaald door het materiaal. Het gaat hier om de samenstelling van de vloer, maar ook om de afwerking en eventuele vloerverwarming. Is het daarnaast nodig om de ondervloer te voorbehandelen? Ook dat merk je in de materiaalkosten.

Gewenste uitstraling creëren

Het voordeel van een granieten vloer is dat je iedere gewenste uitstraling kan creëren. Vroeger was het lastig om kleuren te gebruiken, maar tegenwoordig is dit geen probleem meer. Door marmer en glas te mengen wordt een unieke mix gemaakt. De kleur van de vloer wordt vervolgens door het cement bepaald in combinatie met een cementkleurstof.

Wil je een moderne terrazzo vloer of een granieten vloer waarbij het lijkt alsof deze er al decennia ligt? Alles is mogelijk. Ook kan je verschillende kleuren en mengsels gebruiken om een patroon te maken. Gebruik je verschillende mengsels? Dan zie je dat uiteraard terug in de materiaalkosten.

Ben je op zoek naar de uitstraling van graniet maar heb je hier niet het budget voor?

Of misschien wil je wel een cementgebonden vloer, maar dan zonder structuur? Dan zijn de gewone betonvloeren echt iets voor jou.

Afwerking

Voor een mooie uitstraling kan je een granieten vloer in biezen of mozaïek laten plaatsen. Zo creëer je een uniek effect. Je kan een granieten vloer verder op verschillende manieren afwerken. Plinten plaatsen is mogelijk, maar toch wordt deze vloer vaak zonder plinten opgeleverd. Van oudsher wordt een granito vloer wel vaak met een opstaande rand gegoten.

Vloerverwarming

Het is mogelijk om een granieten vloer met vloerverwarming te combineren. Het is vaak wel nodig om de ondergrond geschikt te maken voor vloerverwarming, wat extra tijd en geld kan kosten.

Ondervloer

Een terrazzovloer heeft veel gewicht. De ondervloer moet daarom voldoende draagkracht hebben. Een betonvloer met krimpwapening en cementdekvloer zijn een goede ondergrond en verminderen de kans op scheurvorming.

Granito schoonmaken Het onderhoud van een granito vloer is niet lastig. Zorg dat er niet veel vuiligheid naar binnen komt door deurmatten. Stofzuigen en dweilen met zachte zeep is dan voldoende voor een schone vloer. Gebruik geen agressieve middelen, dit tast de vloer aan.

Arbeidskosten

Een terrazzo vloer maken is geen eenvoudige of snelle klus. De vloer wordt in meerdere stappen gemaakt, waardoor de plaatsing al gauw 1 of 2 weken in beslag neemt. Om deze granieten vloer goed te leggen, schakel je de hulp in van een ervaren en vakkundig bedrijf. Vakmannen met jarenlange ervaring weten precies wat de beste ondervloer is, wat het beste is in jouw woning en hoe de vloer moet worden afgewerkt.

 1. Ondervloer voorbehandelen
 2. Aanbrengen vloerverwarming (indien gewenst).
 3. Granietmengsel op vloer aanbrengen, overal even dik.
 4. Overtollig cement uit vloer persen/walsen en opvegen. Alleen het cement is nu zichtbaar.
 5. Na 3 dagen tijd voor granito schuren, waarna de kleur en structuur zichtbaar is.
 6. Aanwezige gaatjes opvullen met cement en vervolgens schuren.
 7. Na 3 dagen: granito polijsten/schuren met diamant en water voor een glanzende toplaag.
 8. Na ongeveer 4 weken krijgt de granito vloer een laag polijstwater of natuursteenwas voor extra glans.

Zoals je ziet is het aanbrengen van een terrazzo vloer een arbeidsintensieve klus die enige tijd in beslag neemt. Laat je de vloer leggen door een ervaren vakman, dan geniet je levenslang van een prachtige vloer.

Haarscheurtjes in vloer gevaarlijk? In een granietvloer komen altijd kleine scheurtjes en gaatjes voor. Haarscheurtjes hebben geen invloed op de waterdichtheid of kwaliteit van de vloer. Bij grotere scheuren is het aan te raden om je granito vloer te laten herstellen.

Besparen op de granito vloer kosten

Als je kiest voor een granieten vloer, weet je dat je veel geld kwijt bent aan je nieuwe vloer. Dit betekent uiteraard niet dat je graag te veel betaalt. Er zijn enkele manieren om slim te besparen op de kosten:

 • Zelf de oude vloer verwijderen (indien mogelijk).
 • Zelf de oude vloer en het bouwafval afvoeren.
 • Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2. Zoek uit of dit in je voordeel kan werken.
 • Vergelijk verschillende bedrijven voordat je een keuze maakt.
 • Kies voor een regionaal bedrijf en bespaar op de reiskosten.

Granieten vloer laten leggen door ervaren vakman

Bij Slimster vraag je gratis en vrijblijvend vloeren-offertes aan. Zo kom je in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn en ervaring hebben met het leggen van een granieten vloer. Deze bedrijven kunnen je voorzien van vrijblijvend advies en prijsoffertes geven. Zo kan je de bedrijven vergelijken en uiteindelijk de beste deal kiezen.

121 vloeren specialisten vergelijken
Vloerenfabriek.nl
Het Vloeren Magazijn
Kossen Woninginrichting
Vloeren Galerie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal