• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Cementdekvloer

Minimale kosten € 18,- Maximale kosten € 58,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 38,-
Gemiddelde cementdekvloer prijs per m2, afhankelijk van dikte en afwerking vloer.

Ben je je woning aan het renoveren of laat je alleen een nieuwe vloer plaatsen? Het is belangrijk om een stabiele en vlakke ondergrond te creëren voor je nieuwe vloer. Vaak wordt voor de ondergrond gekozen voor een cementdekvloer.

Voordelen cementdekvloer

 • Vloer egaliseren
 • Te combineren met vloerverwarming
 • Te combineren met vloerisolatie
 • Waterbestendig
 • Ideaal voor aanbrengen hoogteverschillen

Nadelen cementdekvloer

 • Gevoelig voor krimpscheuren
 • Niet als dagelijkse vloer te gebruiken
Meer inspiratie opdoen?

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer zorgt voor een egale en stabiele ondergrond van vloeren. Deze dekvloer ligt tussen de dragende vloer en vloerbedekking in. Door zand, cement en water te mengen ontstaat er een snelhardende pasta, die op de vloer wordt aangebracht. Deze cementgebonden ondervloer heeft als doel het egaliseren van de bestaande vloer of het wegwerken van leidingen en vloerverwarming.

Cementdekvloer prijs per m2

Soort dekvloer
Prijs*
Cementdekvloer € 18 - 58

* Gemiddelde prijs cementdekvloer per m2, incl. btw en leggen. Exclusief vloerbekleding.

Een cementdekvloer heeft als doel een vloer egaliseren. Maar wat kost dit? De cementdekvloer kosten worden onder meer bepaald door de dikte van de vloer, de afwerking en de opbouw van de vloer. Bovenop de kosten van een cementdekvloer komen vervolgens nog de kosten van de vloer die op de ondervloer komt. Bekijk hier de vloeren prijzen.

Benieuwd naar de exacte prijs voor een cementdekvloer en nieuwe vloer in jouw woning? Vraag dan gratis vloeren-offertes aan via Slimster. Je ontvangt dan prijsopgaven gericht op jouw wensen.

Ervaren vakman vinden

Prijsopbouw cementdekvloer

Mogelijkheden met cementdekvloer

Je wilt dus een nieuwe vloer laten leggen, maar moet voor het beste resultaat eerst de vloer egaliseren. Wat zijn dan je mogelijkheden? De dikte en afwerking van de cementdekvloer is afhankelijk van het soort vloer dat je er bovenop legt.

Dikte

De minimale dikte van een cementdekvloer is afhankelijk van enkele factoren. Laat je vloerverwarming plaatsen in deze ondervloer? Krijg je een zwevende cementdekvloer? Wat voor vloer plaats je op de cementdekvloer? Een ervaren vakman bepaalt aan de hand van deze vragen de dikte van de cementdekvloer.

Afwerking

De afwerking wordt bepaald aan de hand van het soort vloer dat je op de ondergrond legt. Voor sommige vloeren is een wat ruwere ondergrond noodzakelijk, bijvoorbeeld bij vloertegels. De vakman zal de cementdekvloer opruwen voor een goede hechting van de vloer aan de ondergrond.

Naast de dikte en afwerking van de dekvloer, is ook de opbouw van de vloer van belang. Wil je extra isolatie toevoegen of ook vloerverwarming infrezen in de cementdekvloer? Deze keuzes hoef je niet zelfstandig te maken, hier kan een ervaren vakman je bij helpen zodat je goed geïnformeerd wordt over de mogelijkheden.

Laat je vloerverwarming leggen, dan komen de kosten van de vloerverwarming uiteraard nog bovenop de kosten van de cementdekvloer.

Met cementdekvloeren kan je uitstekend een kleine afloop maken, voor douchecabines of in badkamers.

Soorten vloeren op cementdekvloer

Cementdekvloer laten aanbrengen door vakman

Een cementdekvloer leggen is vakwerk en vraagt om precisie en voorkennis. Een dekvloer kan op verschillende manieren worden aangebracht en een vakman weet precies wat de beste optie is in jouw woning. Laat de dekvloer aanbrengen door een ervaren vakman, die verstand van zaken heeft. Deze vakman kan namelijk ook al je vragen beantwoorden en je adviseren over de mogelijkheden.

De arbeidskosten van een dekvloer of ondervloer bepalen de totaalprijs voor het grootste deel. Wil je besparen op de dekvloer, maar wel verzekerd zijn van kwaliteit? Vergelijk dan verschillende offertes voor je met een bedrijf in zee gaat. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt, maar profiteer je wel van de voordelen die een vakman met zich meebrengt:

 • Vrijblijvend advies ontvangen
 • Correcte plaatsing van de dekvloer
 • Garantie op materiaal én arbeid
Bespaar op reis- en afvoerkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die actief zijn in jouw regio. Zo betaal je nooit te veel voorrijkosten. Nog meer besparen? Voer dan zelf het bouwafval af.

Juiste cementdekvloer leggen voor je nieuwe vloer

Wil je de juiste ondervloer aanbrengen voor je nieuwe vloer? Laat dan een cementdekvloer plaatsen door een ervaren vakman uit het Slimster-netwerk. Vraag gratis en vrijblijvend vloeren-offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met bedrijven die actief zijn in jouw regio. Je vergelijkt deze bedrijven en beslist zelf wat de beste deal is.

121 vloeren specialisten vergelijken
Vloerenfabriek.nl
Het Vloeren Magazijn
Kossen Woninginrichting
Vloeren Galerie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal