• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Betonvloer

Minimale kosten € 50,- Maximale kosten € 200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 125,-
Gemiddelde prijs woonbeton per m2, afhankelijk van materiaal en arbeid.

Ben je op zoek naar een prachtige, strakke vloer in huis die weinig onderhoud vergt? Woonbeton of een betonvloer is een stoere en robuuste vloer met veel karakter.

Voordelen betonvloer

 • Duurzaam
 • Naadloos en onderhoudsvrij
 • Slijt- en stootvast
 • Brandvertragend
 • Hygiënisch

Nadelen betonvloer

 • Prijzige vloer
 • Plaatsing duurt enkele dagen

Wat is woonbeton?

Woonbeton is een cementgebonden vloer van enkele millimeters tot een paar centimeter dikte. De vloer bestaat uit natuurlijk materiaal en wordt gegoten op een vlakke en stabiele ondervloer. Deze betonvloer geeft een echte betonlook aan de ruimte.

Meer inspiratie opdoen?

Kosten betonvloer per m2

Soort vloer
Prijs*
Betonvloer € 50 - 200

*Gemiddelde betonvloer prijs per m2, incl, btw.

Wat zijn de prijzen van een betonvloer storten? De kosten kunnen flink variëren, afhankelijk van het soort beton, de dikte van de betonvloer en ook de plaatsing van de vloer is van invloed op de prijs. Een voordeel aan een betonvloer is dat de prijs per m2 afneemt, naarmate het oppervlak groter wordt. Vaak ligt de grens bij 50m2.

Vraag gratis vloeren-offertes aan om verschillende prijsopgaven te vergelijken.

Ervaren vakman vinden

Plekken om woonbeton te plaatsen

Woonbeton is ideaal voor verschillende ruimtes in huis. Wat dacht je van woonbeton in de badkamer of op het toilet. Ook een betonvloer in de keuken of woonkamer behoort tot de mogelijkheden. Een betonnen vloer is ook aan te brengen op verhogingen of verlagingen in een ruimte, of op de trap.

Wat is het verschil tussen woonbeton en een gietvloer?

Het grootste verschil tussen woonbeton en een gietvloer is het materiaal. Beide vloeren worden namelijk gestort of gegoten op de ondervloer, maar zijn opgebouwd uit andere materialen. Bij een gietvloer is kunsthars het hoofdbestanddeel, terwijl woonbeton een cementgebonden vloer is. Daarnaast is woonbeton vaak dikker dan een gietvloer.

Prijsopbouw betonvloer

Materiaalkosten betonvloer

De kosten van een betonvloer worden dus voor een groot deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier om de keuzes die je maakt wat betreft de vloer.

Uitstraling betonvloer

Een betonvloer kan iedere gewenste uitstraling meekrijgen. Grijstinten en natureltinten zijn al beschikbaar in diverse mogelijkheden en daarnaast kan je ook vele andere kleuren kiezen. Wil je een matte of glanzende afwerking? Ook dat beslis je zelf. Zo kan je woonbeton creëren met een stoere en kille uitstraling of juist een warme look.

Dikte betonvloer

De vloer kan verschillende diktes hebben: van een paar millimeter tot een paar centimeter. Afhankelijk van de ondervloer en jouw wensen wordt de dikte van de vloer bepaald en wordt er een cementgebonden gietvloer geplaatst of wordt er een dikkere betonvloer gestort.

Oppervlakte vloer

Is de vloer vierkant/rechthoekig of heeft hij een speciale vorm, waarbij het lastiger is om de betonvloer te storten? Daarnaast geldt: hoe meer m2 je laat storten, hoe lager de prijs per m2 wordt. Vaak ligt deze grens bij de 50m2.

Ondervloer

Een vlakke, stabiele ondervloer (bv. een cementdekvloer) vermindert de kans op scheuren in de betonvloer en verbetert de uitstraling. Door je goed te laten informeren over de opties van een ondervloer kan je altijd genieten van een mooie, scheurvrije betonvloer.

Vloerverwarming op woonbeton Het is zeker mogelijk om vloerverwarming te plaatsen samen met woonbeton. Een ervaren vakman kan je vertellen wat al je mogelijkheden zijn.

Betonvloer schoonmaken

Het onderhoud van een betonvloer is in feite eenvoudig, mits er een goede beschermlaag over de vloer is aangebracht. Stofzuigen met een zachte borstel en vervolgens dweilen met koud water is voldoende voor een mooi resultaat. Heet water kan voor strepen zorgen en wordt dus afgeraden.

Tip: voorkom onnodig vuil in huis en leg goede deurmatten neer.

Arbeidskosten ervaren vakman

Een betonvloer storten is geen eenvoudige klus en bepaalt hierdoor ook een groot deel van het totaalbedrag. Om scheuren te voorkomen is het belangrijk om de vloer door een ervaren vakman te laten storten en afwerken. Een vakman met jarenlange ervaring weet precies wat er nodig is om de betonvloer te plaatsen.

 1. Egaliseren ondervloer: hoe gladder de ondervloer, hoe minder oneffenheden de betonvloer heeft.
 2. Twee primerlagen aanbrengen: zo kan de vloer aan de ondervloer hechten.
 3. Betonmengsel aanbrengen: mengsel wordt ter plekke gemaakt en vervolgens gestort.
 4. Woonbeton polijsten: na 2 tot 7 dagen wordt vloer gepolijst/glad gemaakt.
 5. Woonbeton vlinderen: door te vlinderen komen de kleuren in de vloer beter uit.

Na de bovengenoemde stappen is het tijd om een of meerdere afwerklagen aan te brengen. Welke afwerklaag het beste is, is per situatie verschillend:

 • Topcoating: voor slijtvaste en duurzame vloer
 • Steenolie: kleuren komen beter tot hun recht
 • Sealer: maakt de vloer waterbestendig
 • Natuurwas: zorgt voor glans
 • Impregneren: extra beschermlaag
Bespaar op de reiskosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale vakmannen. Zo houd je de reiskosten eenvoudig in de hand. Nog slimmer besparen? Voer dan ook zelf het bouwafval af.

Geniet jarenlang van je nieuwe woonbeton vloer

Wil je ook een vloer laten leggen die decennia meegaat en ben je op zoek naar een ervaren vakman? Vraag dan gratis vloeren-offertes aan bij Slimster voor je nieuwe woonbeton vloer. Zo kom je in contact met bedrijven die actief zijn in jouw regio en vergelijk je verschillende prijsopgaven. Door slim te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

121 vloer-specialisten vergelijken
Vloerenfabriek.nl
Het Vloeren Magazijn
Kossen Woninginrichting
Vloeren Galerie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal