• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Tussenwoning vergroten

Een tussenwoning of rijtjeshuis heeft vrijwel nooit ruimte rondom het huis. Alleen aan de achterkant en voorkant is het mogelijk om de woning uit te breiden.

Wil je meer ruimte creëren in je huis? Je kan de woning op meerdere manieren vergroten aan de voor- en achterkant, al heb je hier wel vaak een vergunning voor nodig. Lees verder om de mogelijkheden en kosten te ontdekken van het vergroten van een rijtjeswoning.

Wat kost een tussenwoning uitbouw?

Om een prijs te kunnen geven voor het uitbreiden van een tussenwoning, hebben we natuurlijk eerst meer informatie nodig. De kosten van een uitbouw worden bepaald door meerdere factoren, zoals de materiaalkeuze en afmetingen van de uitbouw. Ook is het belangrijk om te weten wat voor uitbouw je wilt laten plaatsen.

Ben je benieuwd naar de uitbouw prijzen van een tussenwoning? We kunnen een indicatie geven van de prijzen van een aanbouw per meter en per vierkante meter. Zo kan je schatting maken van de kosten van jouw gewenste uitbouw.

Uitbouw idee├źn bij rijtjeshuis

Bij een tussenwoning is vaak geen grote uitbouw mogelijk, door het gebrek aan ruimte rondom de woning. Maar ook een kleine uitbouw kan al veel voordelen met zich meebrengen. Niet alleen stijgt de waarde van je woning meestal dankzij een uitbouw, ook vergroot je de leefruimte in huis. Enkele manieren waarop je de woning vergroot met een uitbouw:

Vergunning nodig bij uitbouw?

Om een uitbouw te mogen plaatsen aan een rijtjeshuis heb je in bepaalde gevallen een vergunning nodig. Aan de voorkant van de woning is altijd een omgevingsvergunning vereist. Aan de zij- en achterkant kan een uitbouw soms vergunningsvrij worden geplaatst, maar alsnog moet er voldaan worden aan richtlijnen en voorwaarden.

Vind beste deal voor aanbouw

Op zoek naar een ervaren aannemer voor het vergroten van je rijtjeswoning? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk regionale bedrijven. Leg de offertes naast elkaar en vind eenvoudig de beste deal. Zo bespaar je tot wel 45%.

Besparen op uitbreiding van je rijtjeshuis?
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal