• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Nieuwbouw uitbouw

Nieuwbouw uitbouw

Ben je in het aankoopproces van een nieuwbouwwoning? Of heb je de woning al gekocht en is het tijd om knopen door te hakken over de meerwerk opties van het huis? Extra opties, zoals een aanbouw, via de projectontwikkelaar kunnen onnodig veel geld kosten. Gelukkig is er nog een mogelijkheid: de extra opties door een andere aannemer laten plaatsen.

Bespaar veel geld op meerwerk Wist je dat nieuwbouw meerwerk prijzen vaak absurd hoog zijn? Wil je toch meerwerk laten uitvoeren aan je nieuwbouwwoning, vergelijk dan eerst bij andere aannemers en bespaar zo al snel duizendend euro's.
nieuwbouw uitbouw
nieuwbouwwoning uitbouwen
nieuwbouw aanbouw

Voordelen uitbouw ná oplevering

  • Veel voordeliger dan via projectontwikkelaar
  • Meer keuzes tegen een goedkopere prijs
  • Casco woning, vakman werkt sneller = goedkoper
  • Hogere kwaliteit dan projectonwikkelaar

Nadelen uitbouw ná oplevering

  • Duurt langer voordat je in de woning kan
  • Extra geregel
Extra besparingstips - Laat ander meerwerk door dezelfde aannemer uitvoeren
- Verzamel buren voor hogere kortingen
- Koop materiaal zoals tegels of dakramen zelf via internet

Kosten uitbouw na oplevering nieuwbouw

Wat kost een uitbouw bij nieuwbouw? De uitbouw kosten kunnen wel 20% lager liggen ten opzichte van een bestaande woning en wel 45% lager dan de meerwerk prijzen van de projectontwikkelaar.

Wil je precies weten hoe de uitbouw-prijs van jouw projectontwikkelaar zich verhoudt tot prijzen van andere aannemers? Vraag dan gratis uitbouw-offertes aan via Slimster. Je ontvangt prijsopgaven van meerdere nieuwbouw specialisten uit jouw regio en vindt zo de beste deal.

Vergelijk prijzen voor nieuwbouw uitbouw

Uitbreiding nieuwbouwwoning

Heb je al een functie in gedachten voor je nieuwe uitbouw, of weet je alleen dat je meer ruimte wilt creëren? Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken over de locatie en afmetingen van de uitbouw. Je hebt naast uitbouwen ook andere uitbreidingsmogelijkheden, zoals:

Richtlijnen voor aanbouw bij nieuwbouw

Heb je een vergunning nodig om een aanbouw te plaatsen? Of je vergunningsvrij kan bouwen, is afhankelijk van het soort woning. Voorheen had je bij een uitbouw aan een nieuwbouwwoning altijd een vergunning nodig, maar dit is niet langer het geval. Ontdek of je een vergunning nodig hebt voor je nieuwe uitbouw.

Uitbouw-vergunning

Stel je uitbouw naar wens samen

Een nieuwbouwhuis biedt veel mogelijkheden. Extra opties kosten altijd geld, maar de prijzen van de projectontwikkelaar zijn te hoog. Of je nu gaat voor een standaard uitbouw of veel maatwerk: vergelijk bedrijven en maak daarna pas je keuze. Zo bespaar je snel veel geld op een uitbouw die aan al jouw wensen voldoet.

Beste uitbouw-deal vinden

Verschillende bedrijven met elkaar vergelijken: dat kost vast veel zoekwerk en tijd? Niets is minder waar, want bij Slimster vraag je eenvoudig gratis uitbouw-offertes aan. Je komt in contact met maximaal 5 regionale bedrijven, die je van vrijblijvend advies kunnen voorzien. Je ontvangt prijsopgaven die je met elkaar vergelijkt en beslist zelf met welke aannemer je uiteindelijk in zee gaat.

Slim besparen op je nieuwbouw uitbouw
Roiet Bouwbedrijf
Friese Aannemers Bedrijf & Rocel
De Aanbouw Expert
Bouwbedrijf van de Water
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal