• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Jaren 30 woning uitbouwen

In Nederland zijn er nog steeds veel woningen uit de jaren dertig van de twintigste eeuw te vinden. Een uitbouw aan deze woning gebeurt vaak in dezelfde stijl, maar kan natuurlijk ook juist een contrasterende uitstraling hebben.

Kosten jaren 30 woning uitbouwen

Wat kost het om een jaren 30 woning te vergroten? De prijzen van een uitbouw kunnen variëren; ze zijn namelijk van veel factoren afhankelijk. De materiaalkeuze is van invloed op de prijs, net als de grootte van de uitbouw en de afwerking.

Wil je weten wat jouw uitbouw gaat kosten? Bekijk dan de indicatieve prijzen van een uitbouw. De prijzen zijn per meter en per vierkante meter, om je een beeld te geven van de kosten. Wil je de exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster.

Wat is de jaren 30 stijl

De bouwstijl uit de jaren dertig is een combinatie van romantische en klassieke kenmerken. Kies je voor een uitbouw in jaren dertig stijl? Denk dan aan de volgende kenmerken:

  • Glas-in-lood
  • Royale dak en geveloversteken
  • Fraaie entreepartijen
  • Bijzondere vormgeving van kozijnen en ramen
  • Veel details
  • Paneeldeuren

Moderne uitbouw technieken

Een jaren 30 woning heeft ook enkele mindere kanten. De woning is vaak niet goed geïsoleerd, tocht en heeft enkel glas. Maar deze punten kan je natuurlijk aanpakken tijdens een verbouwing. Op deze manier hebben je woning en uitbouw een jaren 30 uitstraling, maar dan wel volgens de moderne standaarden.

Vergunning nodig voor uitbouw?

Het is soms mogelijk om zonder vergunning een uitbouw te plaatsen aan een jaren 30 woning. Maar plaats je een erker aan de voorkant? Dan heb je altijd een vergunning nodig.

Vind beste uitbouw-deal

Wil je binnen nu en een jaar een uitbouw plaatsen? Vraag gratis offertes aan en ontdek de beste regionale bedrijven. Door deze specialisten te vergelijken, vind je zelf eenvoudig en snel de beste deal voor je uitbouw. Je beslist zelf welk bedrijf je in de arm neemt. Zo weet je wat je in huis haalt en bespaar je ook nog eens op de kosten.

Bespaar op je jaren 30 uitbouw
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal