• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Aanbouw zijkant woning

Ben je op zoek naar een manier om je woning uit te breiden? Een uitbouw aan de zijkant van je woning geeft veel mogelijkheden om de leefruimte te vergroten, zoals:

  • het creëren van een kantoor aan huis
  • het vergroten van je woonkamer
  • het uitbreiden van je keuken
  • het inrichten van een speelkamer voor de kinderen

Kosten aanbouw aan zijkant huis

Laat je een aanbouw aan de zijkant van je woning plaatsen? Dan zijn er verschillende factoren van invloed op de kosten. De prijs van een aanbouw wordt onder meer bepaald door de afmetingen van de aanbouw, de materiaalkeuze en de functie van de uitbouw. Vergroot je namelijk een bestaande kamer of creëer je een nieuwe ruimte, zoals een kantoor of garage?

Ben je benieuwd naar de prijzen van een aanbouw aan de zijkant van je huis? We kunnen een indicatie geven van de prijs van een uitbouw. Zo kan je een inschatting maken van de kosten van jouw gewenste uitbouw.

Mogelijkheden uitbouwen aan zijkant van woning

Een uitbouw aan de zijkant van je huis kan je veel extra ruimte opleveren. Deze aanbouw kan enkel op de begane grond worden gebouwd, maar je kan ook meerdere verdiepingen laten aanbouwen. Afhankelijk van je wensen bepaal je zelf hoe groot de uitbouw wordt.

Het is natuurlijk niet bij iedere woning mogelijk om aan de zijkant uit te bouwen. Enkele woningen waarbij dit wel mogelijk is:

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn van een uitbouw aan deze verschillende woningen? Bekijk dan de uitbouw voorbeelden om meer inspiratie op te doen.

Vergunning nodig voor uitbouw?

Om een uitbouw te mogen plaatsen, heb je soms een vergunning nodig. Aan de zijkant van de woning is in de meeste gevallen een vergunning vereist. Kan je wel zonder vergunning een uitbouw laten plaatsen? Dan moet de aanbouw alsnog aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Op zoek naar een uitbouw-expert?

Wil je een uitbouw aan de zijkant van je woning plaatsen? Schakel dan de hulp in van één van de experts in het Slimster-netwerk. Vraag gratis offertes aan en vergelijk de prijsopgaven van regionale bedrijven. Beslis vervolgens zelf welke specialist jouw opdracht uit gaat voeren. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Bespaar op aanbouw aan zijkant woning
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal