• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Uitbouw voorkant huis

Uitbouw voorkant huis

Wil je meer ruimte en lichtinval in je woonkamer? Om dit te realiseren, kan je een aanbouw aan de voorkant van je woning laten plaatsen. Door deze uitbouw geniet je optimaal van een woonkamer of eetkamer met meer ruimte. Een aanbouw aan de voorzijde van de woning biedt enkele mogelijkheden

  • je woonkamer vergroten
  • een erker bouwen
  • ruimte maken voor een eettafel
  • de hal uitbreiden

Kosten voorkant woning uitbouwen

Je woning uitbouwen is vaak een flinke investering. Een voordeel van deze verbouwing is wel dat je woning in waarde stijgt. Je wilt dus dat de aanbouw van een goede kwaliteit is, maar je wilt ook zeker niet te veel betalen.

De prijs van een uitbouw aan de voorkant van het huis is van verschillende factoren afhankelijk: de afmetingen van de uitbouw en de afwerking. Ook extra opties zijn van invloed op de prijs. Benieuwd naar de kosten van een erker of andere uitbouw aan de voorkant van het huis? Bekijk dan de algemene uitbouw-prijzen voor een indicatie van de kosten. Voor de exacte prijs vraag je gratis uitbouw-offertes aan via Slimster.

Uitbouw aan voorkant woning plaatsen
Prijsopbouw uitbouw voorkant woning 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Aanbouwen aan voorkant woning

Met een uitbouw aan de voorkant van je huis kan je verschillende kanten op. Zo kan je een erker laten bouwen om je woonkamer te vergroten, maar je kan er ook voor kiezen om een aanbouw met twee verdiepingen te creëren. Wil je meer ruimte op zolder? Dan kan je ook een dakkapel laten plaatsen aan de voorkant van je huis.

Ook op het gebied van kozijnen moet je verschillende keuzes maken. Zo beslis je zelf hoeveel ramen en deuren je in de aanbouw laat plaatsen en hoe deze eruitzien.

Vergunning nodig voor uitbouw aan voorkant

Ga je voor een aanbouw aan de voorkant van je huis? Dan heb je eigenlijk altijd een vergunning nodig. Bij een aanbouw aan de achterkant of zijkant kan je soms vergunningvrij bouwen, maar dit geldt niet aan de voorzijde van de woning. Ontdek alle informatie over uitbouw-vergunningen.

Vind de beste uitbouw-deal

Ben je op zoek naar een goede aanbouw-specialist? Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk de regionale bedrijven in ons netwerk. Zo vind je eenvoudig en snel de beste deal; je beslist namelijk zelf met welk bouwbedrijf je in zee gaat. Je besparing kan op deze manier oplopen tot wel 45%.

Slim besparen op je nieuwe uitbouw
Roiet Bouwbedrijf
Friese Aannemers Bedrijf & Rocel
De Aanbouw Expert
Bouwbedrijf van de Water
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal