• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Uitbouw voorkant huis

Wil je meer ruimte en lichtinval in je woonkamer? Om dit te realiseren, kan je een aanbouw aan de voorkant van je woning laten plaatsen. Door deze uitbouw geniet je optimaal van een woonkamer of eetkamer met meer ruimte. Een aanbouw aan de voorzijde van de woning biedt enkele mogelijkheden:

  • het vergroten van je woonkamer
  • het bouwen van een erker
  • ruimte maken voor een grote eettafel
  • het uitbreiden van de hal

Kosten uitbouw aan voorzijde woning

Een uitbouw laten plaatsen is een flinke investering. Eén van de voordelen van een aanbouw is dat je woning in waarde stijgt. Je wilt dus dat de aanbouw van een goede kwaliteit is, maar je wilt ook zeker niet te veel betalen.

Om de prijs te bepalen van een uitbouw aan de voorkant van je woning moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals de materiaalkeuze en afmetingen van de uitbouw. Ben je benieuwd naar de kosten van een aanbouw? We kunnen een indicatie geven van de prijzen, zodat je kan inschatten welke kosten jouw uitbouw ongeveer met zich meebrengt.

Aanbouwen aan voorkant woning

Wanneer je een uitbouw wilt laten bouwen aan de voorkant van je huis, heb je verschillende mogelijkheden. Zo kan je een erker laten bouwen, maar je kan er ook voor kiezen om een aanbouw met twee verdiepingen te laten plaatsen. Wil je meer ruimte op zolder? Dan kan je ook een dakkapel laten plaatsen aan de voorkant van je huis.

Vergunning nodig voor uitbouw aan voorkant

Voor een aanbouw aan de voorkant van je huis heb je bijna altijd een vergunning nodig. Bij een aanbouw aan de zij- of achterkant is het soms mogelijk om zonder vergunning te bouwen, maar dit geldt niet aan de voorzijde. Het is afhankelijk van het soort woning en andere voorwaarden of je de vergunning ook daadwerkelijk krijgt.

Vind de beste uitbouw-deal

Ben je op zoek naar een goede aanbouw-specialist? Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk de regionale bedrijven in ons netwerk. Zo vind je eenvoudig en snel de beste deal; je beslist namelijk zelf met welk bouwbedrijf je in zee gaat.

Op je nieuwe uitbouw besparen?
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal