• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Garage bouwen

Wil je een overdekte parkeerplaats voor je auto? Of ben je op zoek naar een ruimte om je gereedschap op te bergen of fiets te stallen? Als je de mogelijkheid hebt, is het een goede oplossing om een garage te laten bouwen. Met een garage creëer je veel extra ruimte. Lees verder voor de mogelijkheden en kosten van een nieuwe garage.

Wat kost een garage bouwen?

Het bouwen van een garage brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. De prijs van een nieuwe garage is lastig te bepalen, want er zijn meerdere factoren van invloed op de kosten. Welke afmetingen krijgt de garage, wat voor garagedeur kies je en van welk materiaal wordt de aanbouw gemaakt? Door deze factoren kunnen de prijzen van garages variëren.

Ben je toch benieuwd naar de prijs van een garage aanbouw? We kunnen een indicatie geven van de prijzen van een aanbouw per meter en de aanbouw prijzen per vierkante meter. Zo kan je een inschatting maken van de kosten van een nieuwe garage.

Garage aan huis bouwen

Bij het aanbouwen van een garage aan huis heb je de keuze uit verschillende materialen en afwerkingen. Maar je moet ook de locatie van de garage bepalen. Veelal wordt de garage aan de zijkant van de woning geplaatst, maar je kan er ook voor kiezen om de garage aan de voorkant te laten bouwen. Bij een gewone rijtjeswoning is een garage niet mogelijk, maar bij een vrijstaande woning, hoekwoning of 2-onder-1-kapwoning is een garage wel een mogelijkheid.

Andere mogelijkheden bij een nieuwe garage:

  • Een verdieping op de garage
  • De garage isoleren
  • Een dubbele garage

Vergunning nodig voor garage?

In sommige gevallen heb je een omgevingsvergunning nodig om een uitbouw te mogen plaatsen. Bij een nieuwe garage moet je ook rekening houden met bepaalde voorwaarden en richtlijnen. Soms kan je een garage zonder vergunning aan de zijkant van je woning plaatsen. Bij een grote uitbouw is er wel vaak een vergunning vereist.

Vind beste uitbouw-specialist

Ben je op zoek naar een goed bouwbedrijf voor het aanbouwen van een garage? Vind de meest geschikte expert door gratis offertes te vergelijken. Leg de prijsopgaven naast elkaar en beslis vervolgens zelf welke specialist de opdracht gaat uitvoeren. Zo bespaar je tot wel 45%.

Besparen op bouw van nieuwe garage?
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal