• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Garage bouwen

Garage bouwen

Wil je een overdekte parkeerplaats voor je auto? Of ben je op zoek naar een ruimte om je gereedschap op te bergen of fiets te stallen? Als je de mogelijkheid hebt, is het een goede oplossing om een garage te laten bouwen. Met een garage creëer je veel extra ruimte.

Functies garage

 • Overdekte plek voor auto
 • Gereedschap opbergen
 • Fietsenstalling
 • Hobbyruimte
 • Berging

Wat kost een garage aanbouw?

Het bouwen van een garage brengt de nodige kosten met zich mee. De prijs van een nieuwe garage is lastig vast te stellen, want er zijn vele factoren van invloed op de kosten: de afmetingen, het materiaal en het type garagedeur. Door deze aspecten variëren de garage prijzen.

Toch benieuwd naar de prijs van een garage aanbouw? Bekijk de algemene aanbouw-prijzen voor een indicatie van de kosten. Voor de exacte prijs van jouw nieuwe garage vraag je gratis uitbouw-offertes aan via Slimster.

Uitbouw-prijzen voor garage vergelijken
garage uitbouw
garage aanbouw
garage aan woning bouwen
Prijsopbouw garage aanbouw 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Garage aan huis bouwen

Bij het aanbouwen van een garage aan huis heb je de keuze uit verschillende materialen en afwerkingen. Maar je moet ook de locatie van de garage bepalen. Veelal wordt de garage aan de zijkant van de woning geplaatst, maar je kan er ook voor kiezen om de garage aan de voorkant te laten bouwen.

Bij een gewone rijtjeswoning is een garage niet mogelijk, maar bij een vrijstaande woning, hoekwoning of 2-onder-1-kapwoning is een garage wel een mogelijkheid. Ook naast een hoekwoning is vaak wel een garage te plaatsen.

Mogelijkheden nieuwe garage

Bij een nieuwe garage heb je verschillende mogelijkheden. Een garage aan huis wordt vrijwel altijd voorzien van een goede isolatie. Je kan er ook voor kiezen om een extra verdieping op de garage te plaatsen of een dubbele garage laten bouwen. Daarnaast heb je veel verschillende opties wat betreft de garagedeur. Ga je voor openslaande garagedeuren, een sectionaaldeur of een normale kanteldeur?

Vergunning nodig voor garage?

In sommige gevallen heb je een omgevingsvergunning nodig om een uitbouw te mogen plaatsen. Bij een nieuwe garage moet je ook rekening houden met bepaalde voorwaarden en richtlijnen. Soms kan je een garage zonder vergunning aan de zijkant van je woning plaatsen. Bij een grote uitbouw is er wel vaak een vergunning vereist.

Garage laten bouwen door specialist

Ben je op zoek naar een ervaren vakman die je nieuwe garage kan bouwen? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster. Zo kom je in contact met regionale specialisten en beslis je zelf met wie je in zee gaat. Dit levert je enkele belangrijke voordelen op:

 • Nooit te veel betalen
 • Garantie na plaatsing
 • Door regionale vakmannen zijn de reiskosten laag
 • Vakman regelt bouwtekening en vergunning
 • Specialist ruimt bouwafval op

Genieten van je nieuwe garage aanbouw

Laat je nieuwe garage bouwen door een specialist uit het Slimster-netwerk en geniet eenvoudig en snel van de extra ruimte. Door slim offertes te vergelijken, kan je besparing oplopen tot wel 45%.

Vind de beste uitbouw-specialist
Roiet Bouwbedrijf
Friese Aannemers Bedrijf & Rocel
De Aanbouw Expert
Bouwbedrijf van de Water
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal