• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Bijkeuken bouwen

Bijkeuken bouwen

Ruimte nodig voor je wasmachine of droger? Zoek je een overdekte plek om je fiets te stallen? Met een bijkeuken creëer je de extra ruimte die je zoekt. Een bijkeuken zit meestal vast aan de woning en is een ruimte waar je doorheen loopt op weg naar buiten.

Functies bijkeuken

 • Fietsenstalling
 • Gereedschap opbergen
 • Hobbyruimte

 • Washok
 • Ruimte voor vriezer of koelkast
 • Ruimte voor huisdieren

Kosten bijkeuken bouwen

Wil je een bijkeuken aan de woning bouwen? De prijs van deze aanbouw is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte van de bijkeuken. Ook de materiaalkeuze en afwerking zijn van invloed op de prijs. Ga je bijvoorbeeld voor een casco oplevering of laat je de bijkeuken helemaal afwerken?

Benieuwd naar de uitbouw prijs voor een bijkeuken? Hiervoor vraag je gratis uitbouw-offertes aan via Slimster. We hebben wel een algemene indicatie van uitbouw-prijzen op een rijtje gezet.

Vergelijk bijkeuken aanbouw prijzen
Prijsopbouw uitbouw bijkeuken 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Mogelijkheden bijkeuken bouwen

Een bijkeuken kan ingericht worden voor verschillende doeleinden, zoals een fietsenstalling, washok of een plek om gereedschap op te bergen. Het is ook mogelijk om er een (extra) vriezer of koelkast in te plaatsen. Een bijkeuken wordt meestal aan de achterkant van het huis of aan de zijkant van de woning geplaatst.

Voor iedere functie is er een andere inrichting of indeling van de bijkeuken nodig, wat ook van invloed is op de prijzen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met een uitbouw? Bekijk dan verschillende uitbouw voorbeelden.

Verschil tussen bijkeuken en keuken Een bijkeuken is vaak kleiner dan een keuken. Daarnaast vind je in een bijkeuken vrijwel nooit een gasfornuis, vaatwasser of oven. De ruimte is dan wel weer ideaal voor een (tweede) vriezer, koelkast of wasmachine.

Vergunning nodig voor bijkeuken uitbouw?

Het bouwen van een bijkeuken kan niet zonder te voldoen aan zekere richtlijnen en voorwaarden. Ook heb je in bepaalde gevallen een omgevingsvergunning nodig. Lees meer over uitbouw vergunningen.

Bijkeuken laten plaatsen door uitbouw-specialist

Schakel de hulp in van een ervaren uitbouw-vakman en geniet van een snelle en correcte plaatsing van je bijkeuken. Bij Slimster vraag je eenvoudig gratis uitbouw-offertes aan en je kiest zelf met welke specialist je in zee gaat. Een uitbouw-specialist levert je enkele voordelen op:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Garantie na plaatsing
 • Regelen bouwtekening en vergunning
 • Opruimen bouwafval
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
Bespaar op je nieuwe bijkeuken Een eenvoudige manier om te besparen op de kosten, is door een lokale of regionale vakman in te schakelen. Zo houd je de reiskosten van deze specialist namelijk in de hand.

Gratis uitbouw-offertes vergelijken

Ben je van plan om een bijkeuken te bouwen en wil je hier niet te veel voor betalen? Om toch de kwaliteit te waarborgen, raden we je aan om vrijblijvend uitbouw-offertes aan te vragen via Slimster. Deze offertes zijn van regionale en gecontroleerde bedrijven. Door de prijsopgaven naast elkaar te leggen, vind je snel en eenvoudig de beste aanbouw-deal.

359 uitbouw-specialisten vergelijken
Roiet Bouwbedrijf
Friese Aannemers Bedrijf & Rocel
De Aanbouw Expert
Bouwbedrijf van de Water
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal