• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Bijkeuken bouwen

Ruimte nodig voor je wasmachine of droger? Zoek je een overdekte plek om je fiets te stallen? Met een bijkeuken creëer je de extra ruimte die je zoekt. Een bijkeuken zit meestal vast aan de woning en is een ruimte waar je doorheen loopt op weg naar buiten.

Kosten bijkeuken bouwen

In vrijwel alle gevallen wordt een bijkeuken aan de woning gebouwd. De prijs van deze aanbouw is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte van de bijkeuken. Ook de materiaalkeuze en afwerking zijn van invloed op de prijs. Ga je bijvoorbeeld voor een casco oplevering, of laat je de bijkeuken al helemaal afwerken?

Wil je weten wat het bouwen van een bijkeuken voor kosten met zich meebrengt? We hebben een indicatie van de prijzen van een aanbouw per meter en per vierkante meter op een rijtje gezet.

Mogelijkheden bijkeuken bouwen

Een bijkeuken kan ingericht worden voor verschillende doeleinden, zoals een fietsenstalling, washok of een plek om gereedschap op te bergen. Het is ook mogelijk om er een (extra) vriezer of koelkast in te plaatsen.

Voor iedere functie is er een andere inrichting of indeling van de bijkeuken nodig, wat ook van invloed is op de prijzen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met een uitbouw? Bekijk dan de uitbouw voorbeelden.

Verschil tussen bijkeuken en keuken

Je kan een bijkeuken en een keuken in je huis hebben, maar wat is het verschil tussen deze twee ruimtes? Een bijkeuken is vaak kleiner dan een keuken. Daarnaast vind je in een bijkeuken vrijwel nooit een gasfornuis, vaatwasser of oven. De ruimte is dan wel weer ideaal voor een (tweede) vriezer, koelkast of wasmachine.

Vergunning nodig?

Het bouwen van een bijkeuken kan niet zonder te voldoen aan zekere richtlijnen en voorwaarden. Ook heb je in bepaalde gevallen een omgevingsvergunning nodig.

Gratis uitbouw-offertes vergelijken

Ben je van plan om een bijkeuken te bouwen en wil je hier niet te veel voor betalen? Om toch de kwaliteit te waarborgen, raden we je aan om vrijblijvend offertes aan te vragen via Slimster. Deze offertes zijn van regionale en gecontroleerde bedrijven. Door de prijsopgaven naast elkaar te leggen, vind je snel en eenvoudig de beste aanbouw-deal.

Besparen op je nieuwe bijkeuken?
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal