• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Balkon aanbouwen

Balkon aanbouwen

Woon je in een appartement of woning zonder tuin, maar wil je wel graag buiten zitten met mooi weer? Of heb je een tuin zonder zonlicht en geniet je juist graag van de zonnestralen? Dan is het wellicht een goede optie om een balkon (op het zuiden) aan je woning te laten bouwen.

Voordelen balkon plaatsen

 • Mogelijkheid om buiten te zitten
 • Woning laten doorluchten
 • Waardestijging van je woning
 • Onderscheidend tov andere woningen

Balkon plaatsen kosten

Een balkon is een goede investering. Hoe hoog die investering is, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de materiaalkeuze, afmetingen van het balkon en de afwerking. Ben je benieuwd naar de kosten van je gewenste balkon? We kunnen een indicatie geven van de aanbouw prijzen. Liever de exacte kosten weten om een balkon aan te bouwen? Vraag dan gratis uitbouw-offertes aan via Slimster.

Vind expert voor balkon aanbouwen
Prijsopbouw balkon aanbouwen 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten balkon aanbouwen

Hoe beslis je wat voor balkon je laat plaatsen? Als eerste moet je bepalen hoe groot het balkon wordt en welk materiaal er wordt gebruikt. Ook de afwerking biedt keuzemogelijkheden. Hoe ziet de toegang naar het balkon eruit? En welke keuzes maak je wat betreft het hekwerk en de ondergrond van het balkon? Al deze keuzes zijn van invloed op de kosten van je nieuwe balkon.

Altijd vergunning nodig

Het maakt hier niet uit of je het balkon aan de zijkant, voorkant of achterkant van je woning plaatst. Je kan niet zonder vergunning een balkon plaatsen; je verandert namelijk het aangezicht van de woning. Ook kan het noodzakelijk zijn om de constructie van de woning te wijzigen. Door alles goed uit te werken en directe omwonenden op de hoogte te houden, heb je een grotere kans van slagen.

Balkon op uitbouw plaatsen Ga je een andere uitbouw plaatsen? Dan kan je ervoor kiezen om een balkon op de uitbouw te laten bouwen. Op deze manier bespaar je op de kosten en je creƫert direct een plek om buiten te zitten.

Balkon laten aanbouwen door specialist

Schakel de hulp in van een ervaren specialist en wees verzekerd van een correcte plaatsing van je balkon. Er komt veel kijken bij een nieuw balkon, waaronder de constructie en afwerking. Een vakman brengt bepaalde kosten met zich mee, maar levert ook een aantal belangrijke voordelen op:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen van bouwafval
 • Regelen van bouwtekening en vergunning
Bespaar op je investering Wil je de kosten wat naar beneden schroeven? Kies voor een regionale vakman en houd de reiskosten zo in de hand. Een andere manier om te besparen is door zelf het bouwafval af te voeren.

Genieten op je nieuwe balkon

Ben je op zoek naar een plek om buiten te zitten? Ga dan voor een balkon. Je geniet eenvoudig van je nieuwe stekje door de hulp van een uitbouw-specialist in te schakelen. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk regionale bedrijven. Beslis vervolgens zelf met welke specialist je in zee gaat.

359 uitbouw-bedrijven vergelijken
Roiet Bouwbedrijf
Friese Aannemers Bedrijf & Rocel
De Aanbouw Expert
Bouwbedrijf van de Water
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal