• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 75.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Balkon aanbouwen

Woon je in een appartement of woning zonder tuin, maar wil je wel graag buiten zitten met mooi weer? Of heb je een tuin zonder zonlicht en geniet je juist graag van de zonnestralen? Dan is het wellicht een goede optie om een balkon (op het zuiden) aan je woning te laten bouwen.

Voordelen balkon plaatsen

 • Mogelijkheid om buiten te zitten
 • Woning laten doorluchten
 • Waardestijging van je woning
 • Onderscheidend tov andere woningen

Kosten balkon aanbouwen

Een balkon is een goede investering als je nog geen plek hebt om buiten te zitten. Hoe hoog die investering is, is afhankelijk van verschillende factoren. De prijs wordt onder meer bepaald door de materiaalkeuze, afmetingen van het balkon en de afwerking.

Ben je benieuwd naar de kosten van je gewenste balkon? We kunnen een indicatie geven van de aanbouw prijzen. Liever de exacte kosten weten om een balkon aan te bouwen? Vraag dan gratis uitbouw-offertes aan via Slimster.

Vind expert voor balkon aanbouwen
Prijsopbouw balkon aanbouwen 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten balkon aanbouwen

Als je een balkon laat plaatsen aan je woning, heb je verschillende keuzes te maken. De afmetingen en de materiaalkeuze zijn twee van deze aspecten, maar ook de afwerking biedt veel mogelijkheden. Wat voor ramen en deuren laat je bijvoorbeeld plaatsen? Ga je voor een schuifpui, harmonicadeur of openslaande deuren? Of houd je het simpel met een normale achterdeur? Ook zijn er verschillende opties wat betreft het hekwerk en de ondergrond op het balkon.

Altijd vergunning nodig

Om een balkon te plaatsen heb je altijd een omgevingsvergunning nodig. Het maakt hier niet uit of je het balkon aan de zijkant, voorkant of achterkant van je woning plaatst. Je kan niet zomaar een balkon plaatsen, omdat je het aangezicht van de gevel verandert. Ook kan het noodzakelijk zijn om de constructie van de woning te wijzigen. Door alles goed uit te werken en directe omwonenden op de hoogte te houden, heb je een grotere kans van slagen.

Balkon op uitbouw plaatsen Ga je een andere uitbouw plaatsen? Dan kan je ervoor kiezen om een balkon op de uitbouw te laten bouwen. Op deze manier bespaar je op de kosten en je creƫert direct een plek om buiten te zitten.

Balkon laten aanbouwen door specialist

Schakel de hulp in van een ervaren specialist en wees zo verzekerd van een correcte plaatsing van je balkon. Er komt veel kijken bij een nieuw balkon, zoals de constructie en afwerking. Een vakman brengt bepaalde kosten met zich mee, maar levert ook een aantal belangrijke voordelen op:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen van bouwafval
 • Regelen van bouwtekening en vergunning

Bespaar op je investering Wil je de kosten wat naar beneden schroeven? Kies voor een regionale vakman en houd de reiskosten zo in de hand. Een andere manier om te besparen is door zelf het bouwafval af te voeren.

Genieten op je nieuwe balkon

Ben je op zoek naar een plek om buiten te zitten? Ga dan voor een balkon. Je geniet eenvoudig van je nieuwe stekje door de hulp van een uitbouw-specialist in te schakelen. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk regionale bedrijven. Beslis vervolgens zelf met welke specialist je in zee gaat.

Slim uitbouw-specialisten vergelijken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal