• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Balkon aanbouwen

Woon je in een appartement of woning zonder tuin, maar wil je wel graag buiten zitten met mooi weer? Of heb je een tuin zonder zonlicht en geniet je juist graag van de zonnestralen? Dan is het wellicht een goede optie om een balkon (op het zuiden) aan je woning te laten bouwen.

Kosten balkon aanbouwen

Een balkon is vooral een goede investering als je nog geen plek hebt om buiten te zitten. Door een buitenruimte te creëren, stijgt de waarde van je woning. Wat de hoogte is van je investering is afhankelijk van verschillende factoren. De prijs wordt bepaald door de materiaalkeuze, de afmetingen van het balkon en de afwerking.

Ben je benieuwd naar de kosten van je gewenste balkon? We kunnen een indicatie geven van de prijs van een aanbouw per meter en een aanbouw per vierkante meter. Zo kan je een inschatting maken van de prijs van jouw balkon.

Voordelen balkon plaatsen

  • Mogelijkheid om buiten te zitten
  • Woning laten doorluchten
  • Waardestijging van je woning
  • Onderscheidend ten opzichte van andere woningen

Afwerking balkon

Bij het plaatsen van een balkon heb je verschillende keuzemogelijkheden, ook wat betreft de afwerking. Zo heb je de keuze uit verschillende deuren. Ga je voor een schuifpui, harmonicadeur of een enkele deur? Ook zijn er verschillende opties voor het hekwerk en de type ondergrond op het balkon.

Altijd vergunning nodig

Voor het plaatsen van een balkon heb je altijd een omgevingsvergunning nodig, ongeacht of je het balkon aan zijkant of voorkant van de woning plaatst. Het plaatsen van een balkon kan lastig zijn, omdat je het aangezicht van de gevel verandert. Ook kan het nodig zijn om de constructie aan te passen. Ook kunnen je buren bezwaar maken op je bouwplannen. Door alles goed uit te werken en overleggen met directe omwonenden heb je een grotere kans van slagen.

Besparen op balkon aanbouwen

Ben je op zoek naar een plek om buiten te zitten? Ga dan voor een balkon. Je geniet eenvoudig van je nieuwe stekje door de hulp van een uitbouwspecialist in te schakelen. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk regionale bedrijven. Beslis vervolgens zelf met welke specialist je in zee gaat.

Slim uitbouw-specialisten vergelijken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal