• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Traprenovatie laminaat prijzen

Traprenovatie laminaat prijzen

Is jouw trap verouderd en wel toe aan een opknapbeurt? Of ben je gewoon op zoek naar een mooie maar onderhoudsvrije trap? Een laminaat traprenovatie is dan een perfecte oplossing; dit materiaal is mooi, voordelig en vergt weinig onderhoud.

Voordelen laminaat traprenovatie

 • Voordelige prijs
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Slijtvast

Nadelen laminaat traprenovatie

 • Trap kan kraken
 • Niet geluiddempend

Prijzen laminaat traprenovatie

Materiaal Prijs*
Laminaat € 125

* Vanaf-prijs laminaat overzettrede, incl. plaatsing en btw.

Laminaat is beschikbaar in veel verschillende soorten, uitstralingen en kwaliteitsklassen en de prijs van een laminaat traprenovatie flink kan variëren. Toch is dit materiaal doorgaans voordelig en betaalbaar. De prijs wordt onder meer bepaald door de kwaliteit van het materiaal, de soort trap en de afwerking.

Benieuwd naar de laminaat traprenovatie kosten? In de tabel vind je de vanaf-prijs per overzettrede. Gemiddeld bestaat een trap uit 13 treden. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis traprenovatie-offertes op via Slimster.

Vind de beste traprenovatie specialist

Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw traprenovatie laminaat

Materiaalkosten traprenovatie

De prijs van een traprenovatie wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal. De kostenposten van het materiaal voor een traprenovatie zijn doorgaans:

 • Soort laminaat
 • Soort trap
 • Afwerking van de trap

Soort laminaat

Grofweg zijn er 2 soorten laminaat: HPL of CPL. Deze soorten kennen dezelfde samenstelling, maar CPL heeft een dunnere toplaag. Hierdoor is CPL continu te produceren op een rol, terwijl HPL als kunststofplaat wordt geproduceerd.

Omdat de toplaag van CPL wat dunner is, is het kwaliteit van HPL-overzettreden doorgaans net wat beter. Dankzij de aluminium legeringen hebben zowel HPL als CPL overzettreden een hoge antislipwerking en vergen ze weinig onderhoud.

Naast de keuze uit de kwaliteit laminaat, heb je ook nog de keuze uit vele stijlen. Welke uitstraling wil je creëren: een houtlook, betonlook of marmerlook? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Soort trap

De prijs van een traprenovatie is afhankelijk van het type trap. Zo is een rechte trap eenvoudiger te renoveren dan een trap met een draai erin, zoals een wenteltrap. Daarnaast valt de traprenovatie van een open trap doorgaans lager uit dan de renovatie van een gesloten trap.

Afwerking

Ook de afwerking brengt verschillende keuzes met zich mee. Wil je alleen nieuwe overzettreden of ga je ook de stootborden een nieuwe uitstraling geven? En plaats je ook trapwangen of een nieuwe trapleuning?

Extra optie Meerprijs*
Antislip strips € 3 - 13 per meter
Trapverlichting € 15 - 35 per spot of trede
Trapleuning € 50 - 100 per trap
Trapmatten € 20 - 55 per mat

* Indicatieve meerprijs bij een volledige traprenovatie

Slim traprenovatie-offertes vergelijken
traprenovatie laminaat
traprenovatie laminaat kosten
traprenovatie laminaat prijs

Traprenovatie uit handen geven

Naast het materiaal is ook de montage van invloed op de traprenovatie kosten. Kies je voor laminaat op de trap, dan worden er laminaat overzettreden gebruikt. Deze zijn makkelijk te plaatsen door een specialist en besparen daarom tijd én geld.

Voor een goede, snelle plaatsing schakel je de hulp in van een ervaren traprenovatie-specialist. Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met regionale bedrijven die verschillende dingen voor je regelen:

 • Doorgaans renovatie in één dag
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen bouwafval
Slim besparen op de reiskosten Bij Slimster kom je enkel in contact met lokale en regionale bedrijven. Zo houd je de reiskosten eenvoudig in de hand. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval af te voeren.

Slim regionale traprenovatie-bedrijven vergelijken

Heb je weinig budget voor je traprenovatie of wil je gewoonweg een mooie, onderhoudsvrije trap? Ga dan voor een laminaat traprenovatie. Vraag gratis traprenovatie-offertes aan via Slimster en vergelijk de bedrijven met elkaar. Zo bespaar je tot wel 45%.

Eenvoudig gratis traprenovatie-offertes aanvragen
Pro Stairs Traprenovatie
Christan Traprenovatie
Trap Xpress Traprenovatie Expert
Voordelige Traprenovatie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal