• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 92.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Traprenovatie eiken prijzen

Een eiken houten trap geeft veel karakter aan de ruimte. Vooral eikenhout is een populair materiaal bij traprenovaties; het staat bekend om zijn goede kwaliteit en is beschikbaar in meerdere kleuren en soorten.

Voordelen eiken traprenovatie

 • Sterk en robuust
 • Uitstekende kwaliteit
 • Slijtvast
 • Natuurlijke uitstraling
 • Vele soorten en kleuren

Nadelen eiken traprenovatie

 • Regelmatig onderhoud vereist
 • Prijzig materiaal
 • Niet geluiddempend

Prijzen eiken traprenovatie

Materiaal Prijs*
Eikenhout (massief) € 160

* Vanaf-prijs eiken overzettrede, incl. plaatsing en btw.

Het is niet goedkoop om een trap te laten renoveren met massief eiken houten overzettreden. De prijs van een houten trap is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort hout, de soort trap en de afwerking.

Benieuwd naar de eiken traprenovatie prijs? In de tabel vind je een indicatie van de prijs per eiken overzettrede. Een trap heeft gemiddeld 13 treden. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis traprenovatie-offertes aan via Slimster.

Eiken traprenovatie prijzen vergelijken

Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw eiken traprenovatie

Materiaalkosten houten traprenovatie

De traprenovatie kosten worden grotendeels bepaald door het materiaal. De prijs varieert vooral door het soort hout, de type trap en de afwerking van de trap.

Soort hout

Je kan je trap renoveren met behulp van verschillende houtsoorten, maar eikenhout is toch wel het meest populair. Een eikenhouten traprenovatie is echter ook niet zonder keuzes: ga je voor bruin, rood of wit? Wil je Amerikaans of Europees eikenhout? Ook de uitstraling van de overzettrede is te bepalen: ga je voor strak en noestvrij of voor rustiek?

Milieu verantwoord hout De specialisten in het Slimster-netwerk werken enkel met hout dat voorzien is van een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.
traprenovatie eiken
eiken traprenovatie
eikenhouten traprenovatie

Soort trap

Er zijn trappen in allerlei soorten en maten. De prijs van een traprenovatie is afhankelijk van het type trap. Een rechte trap is eenvoudiger te renoveren dan een gedraaide trap. Daarnaast is het opknappen van een open trap voordeliger dan de renovatie van een dichte trap.

Afwerking

Wanneer je jouw trap laat renoveren, heb je veel keuzes wat betreft de afwerking. Wil je stootborden in dezelfde stijl als de overzettreden of ga je voor een contrasterende kleur? Ook heb je de mogelijkheid om extra opties toe te voegen, zoals trapwangen, een trapleuning of verlichting.

Extra optie Meerprijs*
Antislip strips € 3 - 13 per meter
Trapverlichting € 15 - 35 per spot of trede
Trapleuning € 50 - 100 per trap
Trapmatten € 20 - 55 per mat

* Indicatieve meerprijs bij volledige traprenovatie.

Beste traprenovatie-specialist vinden

Plaatsing houten overzettreden door specialist

Het renoveren van een trap is een flinke klus. Door het gebruik van overzettreden wordt het hak- en breekwerk geminimaliseerd en heb je minder last van vuil in de woning.

Toch is het alsnog verstandig om de hulp van een vakman in te schakelen. Die kan de trap snel en goed van houten overzettreden voorzien. Moet de trap eerst nog voorbehandeld worden of moet de oude bekleding worden verwijderd? Ook dat kan de vakman voor je regelen.

Voordelen plaatsing door Slimster vakman

 • Doorgaans renovatie in één dag
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen bouwafval
Besparen op de kosten Bij Slimster kom je enkel in contact met lokale en regionale bedrijven. Zo houd je de reiskosten eenvoudig in de hand. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval af te voeren.

Slim regionale traprenovatie-bedrijven vergelijken

Is je trap toe aan een opknapbeurt en wil je een natuurlijke uitstraling? Ga dan voor een houten traprenovatie. Vraag gratis traprenovatie-offertes aan via Slimster en vergelijk regionale bedrijven met elkaar. Je beslist zelf wie de opdracht krijgt en bespaart zo tot wel 45%.

Vrijblijvend traprenovatie prijzen vergelijken
Pro Stairs Traprenovatie
Christan Traprenovatie
Trap Xpress Traprenovatie Expert
Voordelige Traprenovatie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal