• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten keuken stucen

Kosten keuken stucen

Ga je een nieuwe keuken plaatsen en ben je op zoek naar een goede manier om de muren of het plafond af te werken? Een keuken betegelen is nog steeds erg populair, maar wist je dat een keuken stucen ook zorgt voor een mooi eindresultaat?

Prijzen keuken stucen

Ga je een keuken betegelen of sausen? Dan dient stucwerk vaak als ondergrond. Maar ook als afwerking is het mogelijk om een keuken te stucen. De stucwerk prijs is afhankelijk van het soort stucwerk, maar ook van de oppervlakte en de staat van de muren.

Houd er ook rekening mee dat iedere stukadoor andere prijzen hanteert. Vraag daarom bij meerdere stukadoors offertes op, zodat je de prijs en kwaliteit kan vergelijken. Toch benieuwd naar de kosten van het stucen van een keuken? Hieronder vind je een indicatie van de keuken stucwerk prijzen.

Indicatie prijzen keuken stucen

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Glad maken muren € 14,-
Glad maken plafond € 16,-
Spachtelputz € 12,-
Betonstuc € 100,-
Tadelakt € 160,-

* Gemiddelde prijs, incl. bw, materiaal en arbeidskosten. Excl. coating of beschermlaag.

Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis stukadoor-offertes aan via Slimster. Wil je de prijzen van meer soorten stucwerk vergelijken? Bekijk dan de stucwerk prijzen.

Stukadoor vinden voor keuken stucen
keuken stucen prijzen
plafond keuken stucen
muren keuken stucen
Eerst stucen, dan keuken plaatsen Stucwerk zet niet alleen uit, maar heeft ook tijd nodig om te drogen. Hierbij komt nog vocht vrij. Plaats je eerst de keuken en laat je daarna de muren stucen, dan trekt het vocht in de keukenkastjes.

Stucwerk in de keuken

Stucwerk kan op verschillende manieren toegepast worden in de keuken:

  • Stucen als ondergrond
  • Stucen als afwerking
  • Aanrechtblad stucen

Stucwerk als ondergrond

Stucwerk kan gebruikt worden om muren te egaliseren, oneffenheden weg te werken of om een wand recht te maken. Om een keuken waterpas te plaatsen, is het verstandig als de muren recht zijn. Wil je de keuken betegelen? Dan zorgt stucwerk voor een vlakke ondergrond.

Stucwerk als afwerking

Ga je de muren stucen als afwerking, dan heb je de keuze uit glad stucwerk of een sierpleister. Populair in de keuken is beton ciré: een waterafstotende en slijtvaste afwerking met een uitstraling van gewreven beton.

Ga je de keuken achterwand stucen? Deze muur heeft extra bescherming nodig tegen vocht en vet. Plaats bijvoorbeeld een glasplaat of breng een coating aan over de stuclaag.

Aanrechtblad stucen

Een aanrechtblad stucen wordt steeds populairder. Een betonlook aanrechtblad of marmerlook keukenblad geeft de keuken een strakke uitstraling.

keuken stucwerk prijs
prijzen keuken stucen
prijzen keuken stukadoor

Zelf stucen of stukadoor inhuren?

Het stucen en netjes afwerken van muren is lastig. De kans bestaat dat het stucwerk loslaat, de afwerking niet netjes is of er scheuren ontstaan. Wil je gaan stucen, dan loop je het risico dat je alsnog een stukadoor moet inschakelen. De vakman moet dan eerst jouw oude stuclaag verwijderen voordat hij aan de slag kan, en dat merk je terug in de kosten.

We raden je dus aan om altijd de hulp in te schakelen van een betrouwbare stukadoor. Zo weet je zeker dat het stucwerk in de keuken netjes wordt aangebracht. Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale bedrijven, waardoor je nooit te veel aan voorrijkosten betaalt.

Gratis keuken stucwerk-offertes vergelijken

Kies eens voor wat anders dan betegelde muren en laat je keuken stucen. Of zorg voor een goede ondergrond voor je tegelmuur en laat een onderlaag van stucwerk aanbrengen. Vraag gratis stukadoor-offertes aan via Slimster en vergelijk 5 regionale bedrijven. Jij beslist wie de opdracht krijgt en bespaart zo tot wel 45%.

Eenvoudig de beste stukadoor vinden
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal