• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten gipsplaten stucen

Kosten gipsplaten stucen

Zijn er in je woning nog muren of plafonds van gipsplaten die afgewerkt moeten worden? Het afwerken van gipsplaten kan op veel verschillende manieren. Ga je behangen, sausen of stucen? In al deze gevallen is het verstandig om een stuclaag op de gipsplaten aan te brengen. Lees meer over het stucen van gipsplaten.

Prijzen gipsplaten stucen

Gipsplaten stucen brengt de nodige kosten met zich mee. De prijs is onder meer afhankelijk van het soort stucwerk en de oppervlakte, maar de prijzen verschillen ook per stukadoor.

Gipsplaten stucen kent ongeveer dezelfde prijzen als het stucen van normale muren of plafonds. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van stucwerk prijzen voor gipsplaten. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis stukadoor-offertes aan via Slimster.

Indicatie prijzen gipsplaat stucen

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Glad maken muren € 14,-
Glad maken plafonds € 16,-
Spackspuiten € 9,-
Spachtelputz muren € 12,-
Spachtelputz plafonds € 15,-

* Gemiddelde prijs, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Voordelig gipsplaten laten stucen
gipsplaten stucen
gipsplaten plafond stucen
gipsplaten muren stucen

Mogelijkheden gipsplaten stucen

Gipsplaten op muren of plafonds kunnen op verschillende manieren worden gestuct. We onderscheiden 3 afwerkingsniveaus:

  • Goedkoopste afwerkingsniveau: enkel de naden tussen de gipsplaten worden opgevuld. Hierbij worden de naden alsnog zichtbaar bij verkeerd lichtinval, ook na het sausen.
  • Meest gebruikte afwerkingsniveau: gipsplaten zijn netjes afgewerkt en klaar voor sausen of behangen.
  • Hoogste afwerkingsniveau: gipsplaten zijn zodanig afgewerkt (glad of met sierpleister) dat het stucwerk als afwerking dient.
Gipsplaat voorbehandelen Voordat de stukadoor gipsplaten kan stucen, moeten de platen voorbehandeld worden. Zo wordt het oppervlak glad gemaakt door naden en schroefgaten op te vullen. Daarna wordt er een primer aangebracht, zodat het stucwerk op de gipsplaten blijft hechten.

Gipsplaten laten stucen door ervaren vakman

Wil je gipsplaten op je muren of plafonds laten stucen? Dan wil je uiteraard dat dit goed gebeurt. Belangrijk is dat de naden netjes worden weggewerkt en het eindresultaat de gewenste kwaliteit heeft. Het is verstandig om de hulp in te schakelen van een betrouwbare stukadoor. Bij Slimster brengen we je in contact met regionale bedrijven. Aangezien iedere vakman zijn eigen uurtarief hanteert, raden we aan om altijd verschillende offertes te vergelijken. Zo houd je de kosten in de hand.

Nooit te veel betalen voor een goede stukadoor

Vraag gratis stukadoor-offertes aan via Slimster en kom in contact met 5 regionale specialisten. Je vergelijkt de bedrijven op prijs en kwaliteit, en beslist wie de opdracht krijgt. Door slim te vergelijken, bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend stukadoor-offertes vergelijken
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal