• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Buitenmuur stucen kosten

Buitenmuur stucen kosten

Wil je jouw gevel een nieuwe uitstraling geven of zijn de buitenmuren wel toe aan een opknapbeurt? Een buitenmuur stucen vraagt om de nodige expertise van een professionele stukadoor, maar wat zijn de mogelijkheden en kosten?

Voordelen buitenmuur stucen

  • Frisse uitstraling van woning
  • Muur blijft ademen
  • Gevel is waterdicht en weerbestendig
  • Diverse afwerkingen mogelijk

Nadelen buitenmuur stucen

  • Soms vergunning nodig
  • Prijziger dan stucwerk in huis

Buitenmuur stucen prijs per m2

Stucwerk op gevels en buitenmuren heeft een hogere prijs dan het stucen van binnenmuren. Er is buiten namelijk een dikkere pleisterlaag nodig, de muren moeten waterafstotend zijn en ook nog eens tegen een stootje kunnen. Buitenhuis zijn er verschillende mogelijkheden voor het stucen van muren.

Door al deze mogelijkheden kan de prijs van buitenmuren stucen flink variëren. Ook de huidige staat van de gevel en het uurtarief van de stukadoor zijn van invloed op de prijs. Het is daarom lastig om een exacte buitenmuur stucwerk prijs per m2 te noemen, maar kijk hieronder voor een schatting van de kosten om een buitenmuur te stucen.

Indicatie prijzen gevel stucen

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Buitenmuur laten stucen € 55,-

* Gemiddelde prijs buitenmuur stucen, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Wil je toch de exacte kosten weten? Vraag dan gratis stukadoor-offertes aan via Slimster.

Vergelijk prijzen buitenmuur stucen

Soorten buitenstucwerk

Er zijn diverse manieren om buitenmuren te laten stucen. Lees hieronder de verschillende soorten stucwerk voor gevels en buitenmuren.

Buitenmuur glad maken

Stucwerk voor binnenmuren en plafonds wordt gemaakt op basis van gips, maar dit is buiten niet toepasbaar; gips is namelijk niet bestand tegen water of temperaturen onder nul. Daarom wordt er voor buitenstucwerk een cementmengsel gebruikt. Hiermee worden buitenmuren glad afgewerkt.

Spachtelputz op buitenmuur

Spachtelputz kan binnen en buiten toegepast worden. Spachtelputz heeft zowel binnen als buiten een prachtige korrelige structuur, maar het sierpleister voor buitenmuren kan tegen een stootje en is waterdicht. Zo blijft het lang mooi en is het te reinigen met een hogedrukreiniger.

Buitenmuur schuren

Het is mogelijk om de waterafstotende stuclaag op de gevel te schuren, zodat er een wolkachtige structuur ontstaat. Dit decoratieve effect zorgt voor een speciale uitstraling op je gevel.

Gepleisterde plint

De gepleisterde plint is een stucwerk dat veelvuldig terugkomt, maar niet direct opvalt. Deze plint is een cementgebonden stuclaag aan de onderzijde van buitenmuren. Tegenwoordig wordt deze stuclaag vooral aangebracht om de onderste laag gemetselde stenen te verbergen. De gepleisterde plint heeft dus vooral een decoratieve functie.

Scheuren voorkomen in buitenmuren Door beweging in de fundering kunnen er scheuren in het stucwerk ontstaan. Om schade aan buitenmuren te voorkomen, wordt er wapeningsgaas aangebracht op de zwakste gedeeltes, zoals hoeken of de overgang tussen twee verschillende ondergronden.

Buitenmuur laten stucen door ervaren vakman

Het stucen van buitenmuren is een klus waarbij ervaring is vereist. Buitenmuur stucwerk gaat net wat anders in zijn werk dan stucwerk in huis. Schakel de hulp in van een ervaren vakman en weet zeker dat het stucwerk netjes en correct wordt aangebracht. Zo geniet je optimaal van je nieuwe stucwerk op de buitenmuren of gevel.

Vergunning nodig? Verandert het aangezicht van de woning door nieuw stucwerk op de gevel? Dan kan een vergunning noodzakelijk zijn. Doe altijd navraag bij je gemeente of een omgevingsvergunning vereist is bij het stukadoren van de buitenmuren.

Eenvoudig gratis stukadoor-offertes vergelijken

Het is verstandig om een gevel te laten stucen door een professionele stukadoor. Zo weet je zeker dat het eindresultaat van de buitenmuren goed genoeg is. Wil je niet te veel betalen voor een stukadoor? Vraag dan gratis stukadoor-offertes aan via Slimster. We brengen je in contact met regionale bedrijven, die je vervolgens vergelijkt op basis van prijs en kwaliteit. Je bepaalt zelf wie de opdracht krijgt en bespaart zo tot wel 45%.

Stukadoor vinden voor gevel stucen
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal