• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten badkamer stucen

Badkamer stucen kosten

Waar het betegelen van een badkamer lang de meest gekozen optie was, wint tegenwoordig ook de badkamer stucen aan populariteit. Het stucen van een badkamer brengt diverse voordelen met zich mee. Welke voordelen dit zijn en wat de kosten zijn van stucwerk in de badkamer lees je hieronder.

Voordelen stucwerk badkamer

  • Hygiënischer dan tegels (geen voegen)
  • Origineel: diverse afwerkingen mogelijk
  • Stijlvol

Nadelen stucwerk badkamer

  • Vrij lastig om douche te laten stucen

Prijzen badkamer stucen

Wat zijn de kosten om een badkamer te stucen? De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort stucwerk en de grootte van de badkamer. Ook hanteren stukadoors vaak verschillende prijzen. Daarom is het verstandig om diverse stukadoor-offertes te vergelijken; zo betaal je nooit te veel.

Het soort stucwerk waarmee je de muren of het plafond laat stucen is ook van invloed op de prijs. In onderstaande prijstabel vind je een schatting van de kosten per m2 voor de verschillende soorten stucwerk in de badkamer. De genoemde soorten luxe sierpleister zijn allen waterafstotend en om die reden geschikt voor de badkamer.

Badkamer stucwerk prijzen

Stucwerk Prijs per m2*
Spackspuiten € 9,-
Spachtelputz € 12,-
Glad stucwerk € 14,-

Luxe stucwerk Prijs per m2*
Terrastone € 55,-
Betonstuc € 100,-
Tadelakt € 160,-

* Gemiddelde prijs stucwerk badkamer, incl materiaal, btw en arbeidskosten.

Badkamer stucwerk prijzen vergelijken

Waterdicht stucwerk in badkamer

De badkamer is meestal de vochtigste ruimte in huis en het is belangrijk om waterafstotend of waterdicht stucwerk aan te brengen. Stucwerk is van zichzelf niet altijd waterafstotend, maar het is mogelijk om gestucte wanden of plafonds waterdicht te maken met een coating. Zo kan je ook sierpleister zoals spachtelputz in de badkamer aanbrengen.

Kan ik mijn douche stucen? Is het mogelijk om de muren van de douche te laten stucen? Het is mogelijk, maar hier is het juiste materiaal cruciaal. Een professionele stukadoor kan je adviseren over de mogelijkheden voor het stucen van je douche muur.

Badkamer stucen of betegelen?

Heeft jouw badkamer op dit moment tegels op de muur en wil je deze graag vervangen voor stucwerk? Een stukadoor kan je vertellen of het nodig is om de tegels te verwijderen of dat er over de tegels gestuct kan worden. Het grote voordeel van stucwerk ten opzichte van tegels? Bij tegels gaat er vuil tussen voegen zitten, wat lastig te verwijderen is. Hier heb je bij stucwerk geen last van.

Badkamer stucen door ervaren vakman

Een badkamer stucen geeft een mooie, unieke uitstraling aan de ruimte. Of je nu voor een nieuwe wandafwerking of plafond gaat: je wilt dat het goed gebeurt. Schakel daarom altijd de hulp in van een ervaren stukadoor. Om niet te veel te betalen, raden we je aan om gratis stukadoor-offertes te vergelijken via Slimster. Zo kom je in contact met regionale bedrijven, die je zelf kan vergelijken.

Bespaar op de voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met regionale bedrijven. Op deze manier houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Eenvoudig de beste stukadoor vinden

Vraag gratis stukadoor-offertes aan via Slimster en geniet snel en eenvoudig van nieuw stucwerk in je badkamer. Laat je badkamer stucen door een ervaren vakman uit het Slimster-netwerk en betaal nooit te veel. Je vergelijkt verschillende bedrijven en beslist zelf met wie je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend offertes voor badkamer stucen aanvragen
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal