• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Muur stucen: kosten & mogelijkheden

Van € 2.600,- Gemiddeld € 3.400,- Tot € 8.200,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Wil je een muur stucen in je huidige woning of nieuwbouwwoning? Er zijn diverse manieren om wanden te laten stucen. Ontdek hier wat de kosten zijn om je muur te laten stucen door een stukadoor en wat de verschillende opties zijn.

Kosten van muur stucen

Er zijn verschillende manieren waarop een stukadoor een muur kan stucen. Iedere manier heeft zijn eigen prijs, maar de kosten zijn van meer factoren afhankelijk. Denk hierbij aan het aantal vierkante meter dat je laat stucen. Ook hanteren stukadoors vaak verschillende prijzen. Exacte prijzen zijn om deze reden lastig te noemen, maar we kunnen wel een indicatie geven.

Prijsindicatie muur laten stucen

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Muur spackspuiten € 9,-
Muur glad maken € 14,-

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Muur stucen met sierpleister

Je kan ook een sierpleister laten aanbrengen op je wand. Sierpleister geeft de muren een zekere structuur en/of uitstraling mee. Er zijn verschillende soorten sierpleister, die ieder een ander uiterlijk en andere prijs hebben. Hieronder vind je enkele populaire varianten.

Prijsindicatie sierpleister op muur

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Spachtelputz op muur € 12,-
Rustiekputz op muur € 10,-
Granol op muur € 15,-
Luxe sierpleister
Betonstuc op muur € 100,-
Tadelakt op muur € 160,-

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Waarom muur laten stucen?

Heb je een nieuwbouwwoning? Dan is het nodig om de muren te stucen om een nette wand te creëren. Ook in bestaande woningen is het soms nodig om oneffenheden of scheuren weg te laten werken. Nieuw stucwerk op de muren kan ook een kwestie van smaak zijn; je kan een wand veel verschillende uitstralingen meegeven:

  • Gladde of ruwe structuur
  • Uitgebreide kleurkeuze
  • Verschillende looks, zoals beton of marmer

Is mijn wand in slechte staat?

Wanneer je niet helemaal zeker weet of de muur nog in goede staat is, raden wij je aan om je te laten adviseren door een stukadoor. Deze expert kan bij jouw thuis beoordelen wat er nodig is om jouw muur weer in perfecte staat te brengen. Dit kan gaan om een muur in je badkamer, keuken of een andere plek in huis.

Bespaartip: zijn meerdere muren toe aan een opknapbeurt? Hoe meer oppervlakte je laat stucen, hoe meer de prijs per m2 omlaag gaat.

Kan ik zelf mijn muur stucen?

Wanden stucen lijkt wellicht een simpele klus, maar in de praktijk valt het resultaat vaak tegen. De gestucte muren zijn bijvoorbeeld niet glad genoeg of het stucwerk laat na een tijdje los. Wij raden je aan om altijd de hulp in te schakelen van een professionele stukadoor. Zo weet je zeker dat het eindresultaat van je muren van een goede kwaliteit is.

Vergelijk gratis offertes en bespaar

Wil je niet te veel betalen en twijfel je daarom om de hulp van een stukadoor in te schakelen? Door offertes te vergelijken, houd je de keuze voor de stukadoor helemaal zelf in de hand.

  • Vraag gratis offertes aan via Slimster
  • Vergelijk 5 regionale specialisten
  • Bepaal zelf wie de opdracht krijgt
  • Bespaar tot wel 45%