• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Tadelakt

Van € 2.600,- Gemiddeld € 3.400,- Tot € 8.200,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Tadelakt is een typisch Marokkaans stucwerk met een warme, authentieke uitstraling. Het aanbrengen van tadelakt is niet goedkoop, maar het stucwerk is waterafstotend, stootvast en zorgt voor een gezond binnenklimaat door het ademende materiaal. Benieuwd naar de mogelijkheden van tadelakt op jouw muren? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster.

Kenmerken tadelakt

  • Traditioneel Marokkaans stucwerk
  • Waterafstotend
  • Stootvast
  • Authentieke uitstraling
  • Behoort tot duurdere varianten stucwerk

Wat kost tadelakt?

Wil je een tadelakt wandafwerking in je badkamer of andere ruimte in je huis? Het aanbrengen van tadelakt is arbeidsintensief en om die reden niet goedkoop. De kosten van tadelakt zijn wel afhankelijk van het aantal m2 dat je wilt laten stucen en het uurtarief van de stukadoor. Iedere stukadoor hanteert namelijk zijn eigen prijzen, waardoor het verstandig is verschillende offertes te vergelijken.

Toch benieuwd welke prijs een stukadoor hanteert om tadelakt aan te brengen op jouw muur? Hieronder vind je een prijsindicatie van tadelakt per m2.

Indicatie prijzen tadelakt

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Tadelakt aanbrengen € 160,-

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Wat is tadelakt?

Tadelakt is een traditioneel Marokkaans stucwerk, oorspronkelijk ontdekt door de Berbers. Het stucwerk werd vooral gebruikt voor de afwerking van badhuizen en stoombaden, want tadelakt is waterafstotend. Hierdoor is het ideaal voor badkamers, wc’s en keukens. Tadelakt betekent ‘inwrijven’ en slaat op de unieke afwerking. Dit aangebrachte kalkpleister wordt namelijk met een geslepen steen gepolijst, waardoor de authentieke look ontstaat.

Laten aanbrengen Marokkaans stucwerk

Het aanbrengen van tadelakt is een arbeidsintensieve klus. Als eerste moet de ondergrond stabiel en vlak zijn. Daarnaast wordt er vaak een glasvezelbewapening aangebracht, zodat de ondergrond de trekspanningen van het opgedroogde tadelakt kan opvangen.

De vervolgstap is het aanbrengen van het waterdichte tadelakt op de muur of het plafond. Daarna wordt het tadelakt met een geslepen steen gepolijst. Dit polijsten vergt veel tijd, wat je merkt in de prijs.

  • Slimster tip: wil je tadelakt aanbrengen op de tegels in je badkamer of wc? Vraag dan altijd een stukadoor om de muren te bekijken, zodat je zeker weet wat je mogelijkheden zijn.

Niet bezuinigen op kwaliteit

Het aanbrengen van tadelakt is geen eenvoudige klus: er is flink wat ervaring vereist om het Marokkaanse stucwerk goed aan te brengen. Het is verstandig om hiervoor altijd de hulp in te schakelen van een stukadoor. Sommige mensen bezuinigen op tadelakt door geen polijststeen te gebruiken, maar een glanslaag van polyurethaan. Door te bezuinigen op het aanbrengen van tadelakt, kan je een kwaliteitsverschil krijgen.

Bespaar door slim offertes te vergelijken

Tadelakt aanbrengen is een tijdrovende en ingewikkelde klus, en je wilt dat dit goed gebeurt. Wil je een traditionele tadelakt afwerking en toch slim besparen op de kosten? Schakel dan de hulp in van een stukadoor via Slimster. Je vraagt gratis offertes aan en vergelijkt regionale vakmannen. Je beslist zelf welke stukadoor de opdracht gaat uitvoeren. Slim vergelijken levert je een besparing op tot wel 45%.