• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Tadelakt

Tadelakt

Tadelakt is een typisch Marokkaans stucwerk met een warme, authentieke uitstraling. Het aanbrengen van tadelakt is niet goedkoop, maar het stucwerk is waterafstotend, stootvast en zorgt voor een gezond binnenklimaat door het ademende materiaal. Benieuwd naar de mogelijkheden van tadelakt op jouw muren? Vraag dan gratis stukadoor-offertes aan via Slimster.

Kenmerken tadelakt

 • Traditioneel Marokkaans stucwerk
 • Waterafstotend
 • Stootvast
 • Authentieke uitstraling
 • Behoort tot duurdere varianten stucwerk

Wat kost tadelakt?

Wil je een tadelakt wandafwerking in je badkamer of andere ruimte in je huis? Het aanbrengen van tadelakt is arbeidsintensief en om die reden niet goedkoop. De kosten van tadelakt zijn ook afhankelijk van het aantal m2 dat je wilt laten stucen en het uurtarief van de stukadoor. Iedere stukadoor hanteert namelijk zijn eigen prijzen, waardoor het verstandig is verschillende offertes te vergelijken.

Toch benieuwd welke prijs een stukadoor hanteert om tadelakt aan te brengen op jouw muur? In de onderstaande tabel vind je de tadelakt prijzen per m2.

Indicatie prijzen tadelakt

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Tadelakt aanbrengen € 160,-

* Gemiddelde prijs tadelakt, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Bekijk ook de algemene stukadoor kosten.

Tadelakt prijzen vergelijken

Wat is tadelakt?

Tadelakt is een traditioneel Marokkaans stucwerk, oorspronkelijk ontdekt door de Berbers. Tadelakt is waterafstotend en het stucwerk werd vooral gebruikt voor de afwerking van badhuizen en stoombaden. Het materiaal is ideaal voor badkamers, wc’s en keukens. Tadelakt betekent ‘inwrijven’, wat je terugziet in de unieke afwerking. Dit kalkpleister wordt namelijk na het aanbrengen met een geslepen steen gepolijst, waardoor het de authentieke look krijgt.

Prijsopbouw tadelakt aanbrengen 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten tadelakt

Wil je jouw muren voorzien van tadelakt pleisterwerk? De prijs van tadelakt wordt deels bepaald door het materiaal. Tadelakt is één van de duurdere soorten stucwerk. De materiaalkosten worden onder meer bepaald door:

 • Het aantal m2: hoe meer vierkante meters je laat stucen, hoe goedkoper het wordt per m2.
 • Voorbehandelen: is het nodig om de ondergrond eerst te behandelen met voorstrijkmiddel?

Marokkaans stucwerk laten aanbrengen door vakman

Het aanbrengen van tadelakt is een arbeidsintensieve klus; dit is de belangrijkste reden voor het hoge prijskaartje van dit materiaal. Het aanbrengen van tadelakt bestaat uit verschillende stappen:

 1. Ondergrond stabiel en vlak maken.
 2. Aanbrengen glasvezelbewapening: ondergrond kan trekspanningen van het stucwerk opvangen.
 3. Aanbrengen tadelakt op muur of plafond.
 4. Polijsten tadelakt met geslepen steen.
Is tadelakt mogelijk op mijn muren of plafond? Wil je tadelakt laten aanbrengen op de tegels in je badkamer of wc? Vraag dan altijd een stukadoor om de muren te bekijken, zodat je zeker weet of het mogelijk is om jouw wanden van tadelakt te voorzien.
tadelakt badkamer
tadelakt muren
tadelakt wand

Niet bezuinigen op kwaliteit

Het aanbrengen van tadelakt is geen eenvoudige klus: er is flink wat ervaring vereist om het Marokkaanse stucwerk goed aan te brengen. Het is verstandig om hiervoor altijd de hulp in te schakelen van een stukadoor.

Sommige mensen bezuinigen op tadelakt door geen polijststeen te gebruiken, maar een glanslaag van polyurethaan. Hierdoor kan er wel een aanzienlijk verschil in kwaliteit ontstaan. Wil je lang genieten van je tadelakt muren of plafond? Ga dan voor het kwalitatieve, originele tadelakt.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer inspiratie opdoen voor het stucwerk op je muren of plafonds? Bekijk dan de stucwerk voorbeelden. Of lees meer over de verschillende mogelijkheden voor het afwerken van stucwerk.

Bespaar op de voorrijkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale of lokale bedrijven. Zo houd je de voorrijkosten van de vakman in de hand en kan je toch eenvoudig wat besparen op de kosten.

Eenvoudig besparen op stukadoor-offertes

Tadelakt aanbrengen is een tijdrovende en ingewikkelde klus, en je wilt dat dit goed gebeurt. Wil je een traditionele tadelakt afwerking en toch slim besparen op de kosten? Schakel dan de hulp in van een stukadoor via Slimster. Je vraagt gratis stukadoor-offertes aan en vergelijkt regionale vakmannen. Je beslist zelf welke stukadoor de opdracht gaat uitvoeren. Door slim te vergelijken, kan je wel tot 45% besparen.

Vrijblijvend stukadoors vergelijken
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal