• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Spachtelputz

Spachtelputz

Ben je op zoek naar een strakke en tijdloze afwerking van je muren en plafonds tegen een betaalbare prijs? Spachtelputz is één van de meest gekozen sierpleisters. Laat je muren door een stukadoor afwerken met spachtelputz. Zo geef je je wanden een korrelstructuur, die mooi blijft door de jaren heen.

Kenmerken spachtelputz

  • Tijdloze uitstraling
  • Betaalbaar sierpleister
  • Is overschilderbaar
  • Eenvoudig te reinigen
  • Stootvast
  • Binnen en buiten mogelijk

Wat kost spachtelputz?

De prijs van spachtelputz aanbrengen op muren of plafonds is afhankelijk van meerdere factoren. Hoe groot is de oppervlakte die je wilt afwerken? Is het daarnaast nodig om de ondergrond vlak te maken, dan komen de kosten van deze stuclaag bovenop de prijs van de spachtelputz.

Stukadoors hanteren ook vaak verschillende prijzen. Het is daarom belangrijk om offertes te vergelijken, om zeker te weten dat je niet te veel betaalt. Wil je toch alvast een indicatie van de prijs hebben? Hieronder vind je prijzen van spachtelputz per m2. Houd er rekening mee dat de prijs van spachtelputz op muren doorgaans lager ligt dan de prijs van spachtelputz op het plafond.

Indicatie prijzen spachtelputz

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Spachtelputz aanbrengen op muur € 12,-
Spachtelputs aanbrengen op plafond € 15,-

* Gemiddelde prijs spachtelputz, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Ben je benieuwd naar de prijzen van andere soorten stucwerk? Bekijk dan de algemene stukadoor kosten.

Spachtelputz prijzen vergelijken

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz (uitspreken al: spagtelpoets) is een sierpleister van kunsthars. Spachtelputz wordt gebruikt als decoratieve afwerking voor muren en plafonds. Bij het aanbrengen blijft er een subtiele en regelmatige korrelstructuur achter, die ontstaat door de steenkorreltjes in de spachtelputz. Je bepaalt zelf hoe fijn of grof deze korrels zijn, maar vaak heeft de korrel een dikte van 1,2 - 1,5 millimeter dikte.

Deze korrelstructuur zorgt voor een tijdloze afwerking van een muur of plafond. Zodra de spachtelputz droog is, kan je de muur eventueel sauzen. Het is ook mogelijk om een kleur in de spachtelputz te verwerken. Wil je na verloop van tijd een andere kleur op de muren, dan kan je met latexverf de spachtelputz een nieuwe kleur geven.

Prijsopbouw spachtelputz aanbrengen 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten spachtelputz

De prijs van spachtelputz wordt voor een deel bepaald door het materiaal. Kan er direct spachtelputz worden aangebracht, of moet de stukadoor eerst worden voorgestreken? Wil je daarnaast de muur achteraf nog sauzen met een kleur, of wordt er al een kleur verwerkt in de spachtelputz?

Voorstrijken muren en plafonds

Om spachtelputz goed te laten hechten, is er een vlakke en gladde ondergrond vereist. Bevat het plafond oneffenheden of is de muur scheef? Dan brengt de stukadoor eerst een laag stucwerk aan om de ondergrond vlak te maken. Indien nodig wordt de muur daarna voorzien van een voorstrijkmiddel. Het is namelijk belangrijk dat de spachtelputz optimaal hecht aan de onderliggende stuclaag om een mooi en duurzaam resultaat te garanderen.

Dezelfde voordelen, andere uitstraling

Ben je enthousiast over de voordelen van spachtelputz, maar heb je liever een andere uitstraling? Rustiekputz lijkt op spachtelputz, maar heeft een grovere structuur en een wat ruigere uitstraling. Ook granolputz oogt robuuster door een grove korrelstructuur.

Ervaren stukadoor spachtelputz laten aanbrengen

Wil je jouw muren of plafonds van spachtelputz laten voorzien? Schakel dan de hulp in van een ervaren stukadoor en profiteer van een snel en strak eindresultaat. Iedere stukadoor hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor het belangrijk is om altijd meerdere bedrijven te vergelijken. Bij Slimster brengen we je in contact met regionale bedrijven. Door slim te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

Bespaar op reis- en afvoerkosten Slim besparen? Kies dan enkel voor een lokale of regionale vakman. Zo houd je de voorrijkosten in de hand. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval op te ruimen.

Eenvoudig de beste spachtelputz-vakman vinden

Op zoek naar de beste stukadoor? Vraag gratis stukadoor-offertes aan via Slimster en kom in contact met 5 regionale bedrijven. Je vergelijkt de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf wie de opdracht krijgt. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend stukadoor-offertes vergelijken
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal