• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Spachtelputz

Van € 2.600,- Gemiddeld € 3.400,- Tot € 8.200,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Ben je op zoek naar een strakke en tijdloze afwerking van je muren en plafonds tegen een betaalbare prijs? Spachtelputz is één van de meest gekozen sierpleisters. Laat je muren door een stukadoor afwerken met spachtelputz. Zo geef je je wanden een korrelstructuur, die mooi blijft door de jaren heen.

Kenmerken spachtelputz

 • Tijdloze uitstraling
 • Betaalbaar sierpleister
 • Is overschilderbaar
 • Eenvoudig te reinigen
 • Stootvast
 • Binnen en buiten mogelijk

Wat kost spachtelputz?

De prijs van spachtelputz aanbrengen op muren of plafonds is afhankelijk van meerdere factoren. Hoe groot is de oppervlakte die je wilt afwerken? Is het daarnaast nodig om de ondergrond vlak te maken, dan komen de kosten van deze stuclaag bovenop de prijs van de spachtelputz.

Stukadoors hanteren ook vaak verschillende prijzen. Het is daarom belangrijk om offertes te vergelijken om zeker te weten dat je niet te veel betaalt. Wil je toch alvast een indicatie van de prijs hebben? Hieronder vind je prijzen van spachtelputz per m2. Houd er rekening mee dat de prijs van spachtelputz op muren doorgaans lager ligt dan de prijs van spachtelputz op het plafond.

Indicatie prijzen spachtelputz

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Spachtelputz aanbrengen op muur € 12,-
Spachtelputs aanbrengen op plafond € 15,-

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz (uitspreken al: spagtelpoets) is een sierpleister, gemaakt van kunsthars. Dit sierpleister wordt gebruikt als decoratieve afwerking voor muren en plafonds. Bij het aanbrengen van spachtelputz blijft er een subtiele en regelmatige korrelstructuur achter, die ontstaat door de steenkorreltjes die in de spachtelputz zijn verwerkt. Je bepaalt zelf hoe fijn of grof deze korrels zijn. Meestal wordt er gekozen voor een korrel tussen de 1,2 of 1,5 millimeter dikte.

Deze korrelstructuur zorgt voor een tijdloze afwerking van een muur of plafond. Zodra de spachtelputz droog is, kan je ervoor kiezen om de muur te sauzen. Het is echter ook mogelijk om een kleur in de spachtelputz te verwerken. Wil je na verloop van tijd een andere kleur op de muren, dan kan je met latexverf de spachtelputz een nieuwe kleur geven.

Voorstrijken muren en plafonds

Om spachtelputz goed te laten hechten, is er een vlakke en gladde ondergrond vereist. Bevat het plafond oneffenheden of is de muur scheef? Dan brengt de stukadoor eerst een laag stucwerk aan om de ondergrond vlak te maken. Indien nodig wordt de muur daarna voorzien van een voorstrijkmiddel. Het is namelijk belangrijk dat de spachtelputz optimaal hecht aan de onderliggende stuclaag om een mooi en duurzaam resultaat te garanderen.

Dezelfde voordelen, andere uitstraling

Ben je enthousiast over de voordelen van spachtelputz, maar heb je liever een andere uitstraling? Rustiekputz lijkt op spachtelputz, maar heeft een grovere structuur en een wat ruigere uitstraling. Ook granolputz oogt robuuster door een grove korrelstructuur.

Vind beste spachtelputz-deal en bespaar

Laat de spachtelputz aanbrengen door een stukadoor om zeker te zijn van een mooi eindresultaat. Je vindt de beste stukadoor bij jou in de buurt door gratis offertes aan te vragen via Slimster. Offertes vergelijken via Slimster heeft diverse voordelen:

 • Gecontroleerde specialisten
 • Garantie op aangebracht sierpleister
 • Bespaar tijd en geld
 • Kies zelf de beste deal

Door gratis offertes aan te vragen, kom je in contact met 5 specialisten uit de regio. Je vergelijkt de offertes van deze stukadoors en beslist zelf met welk bedrijf je in zee gaat. Zo betaal je nooit te veel, maar ben je wel verzekerd van een mooi eindresultaat.