• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 99.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Rustiekputz

Rustiekputz

Op zoek naar een praktische, mooie wandafwerking? Rustiekputz is een stootvast sierpleister met een grovere structuur in vergelijking met spachtelputz. Rustiekputz heeft een tijdloze uitstraling, gaat lang mee door het stootvaste materiaal en is toe te passen in klassieke én moderne woningen.

Kenmerken spachtelputz

  • Boen en stootvast
  • Binnen en buiten te gebruiken
  • Grove wandafwerking
  • Beschadigingen vallen nauwelijks op

Wat kost rustiekputz?

Het aanbrengen van rustiekputz op muren of plafonds brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Maar wat kost het stucen met rustiekputz? De prijs is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het aantal vierkante meter dat je laat stucen, de huidige staat van de muren en plafonds en de keuze voor een stukadoor.

In de onderstaande tabel vind je de rustiekputz prijzen per m2. Houd er rekening mee dat rustiekputz aanbrengen op een plafond vaak meer kost dan rustiekputz op een muur.

Indicatie prijzen rustiekputz

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Rustiekputz aanbrengen op muur € 10,-
Rustiekputz aanbrengen op plafond € 14,-

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Bekijk ook de algemene stukadoor prijzen om de verschillende soorten te vergelijken.

Rustiekputz prijzen vergelijken

Wat is rustiekputz?

Rustiekputz, ook wel barokpleister genoemd, is een wandafwerking met een grovere korrelstructuur. Waar spachtelputz fijne tot grove korrels heeft, bevat granol juist enkel grove korrels. Rustiekputz zit tussen deze sierpleisters in qua fijnheid van de korrels. Dit sierpleister heeft een grovere, ruigere korrelstructuur.

Rustiekputz beschadigt niet snel en gebeurt dit toch? Dan valt een krasje of deukje nauwelijks op. Het sierpleister is niet alleen stootvast, maar ook eenvoudig te reinigen.

Prijsopbouw rustiekputz aanbrengen 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten rustiekputz

De prijs van rustiekputz aanbrengen wordt mede bepaald door het materiaal. Rustiekputz brengt een andere prijs met zich mee dan andere soorten stucwerk. Maar ook andere factoren spelen een rol bij de materiaalkosten:

  • Het aantal m2: hoe meer vierkante meter je laat stucen, hoe goedkoper het stucwerk per m2 wordt.
  • Voorbehandeling muren/plafonds: kan de rustiekputz direct worden aangebracht of moet er eerst voorstrijkmiddel worden aangebracht?

Rustiekputz laten aanbrengen door ervaren stukadoor

Geef jouw muren of plafonds een prachtige uitstraling en laat rustiekputz aanbrengen. Door hulp in te roepen van een ervaren stukadoor, ben je verzekerd van een prachtig eindresultaat. We raden je altijd aan om meerdere stukadoor-offertes te vergelijken, zodat je nooit te veel betaalt. Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met diverse bedrijven en beslis je zelf met wie je in zee gaat.

Besparen op voorrij- en afvoerkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale stukadoors. Zo houd je de voorrijkosten in de hand. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval op te ruimen.

Eenvoudig de beste stukadoor vinden

De afwerking van een wand of plafond is bepalend voor de uitstraling van je woning. Bezuinigen op het stucen van een muur of plafond kan ten koste gaan van de kwaliteit. Wil je jouw muren een laag rustiekputz geven? Wij raden je aan om de hulp van een stukadoor in te schakelen.

Bespaar op de juiste stukadoor door gratis stucwerk-offertes te vergelijken via Slimster. Je vergelijkt regionale specialisten en kiest met wie je in zee gaat. Zo betaal je nooit te veel, maar blijf je verzekerd van een mooi eindresultaat.

Gratis rustiekputz-offertes vergelijken
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal