• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Raapwerk

Raapwerk

Wil je jouw muren of plafonds laten stucen, behangen of betegelen, maar zijn deze op dit moment niet vlak, glad of recht? Dan kan het nodig zijn om de muren eerst van raapwerk te voorzien om de ondergrond te egaliseren.

Kenmerken raapwerk

  • Pleisterlaag
  • Maakt ondergrond glad, egaal en vlak

Wat kost raapwerk?

Raapwerk is bedoeld om wanden of plafonds vlak te maken. De kosten van raapwerk zijn afhankelijk van het type ondergrond. Om deze reden is het lastig om een prijs te noemen voor het aanbrengen van raapwerk. Ben je toch benieuwd naar de prijzen van het stucen met raapwerk? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster.

Indicatie prijzen raapwerk

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Raapwerk € 18,-

* Gemiddelde prijs raapwerk, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Raapwerk prijzen vergelijken

Wil je naast het raapwerk ook de rest van het stucwerk laten uitvoeren door een ervaren stukadoor? Bekijk dan de algemene stucwerk prijzen om de verschillende soorten stucwerk te vergelijken.

raapwerk muren
raapwerk aanbrengen
raapwerk stukadoor

Wat is raapwerk?

Een stukadoor maakt gebruik van raapwerk om een scheve, ruwe ondergrond te egaliseren. Zijn de muren in jouw woning niet recht of heb je gemetselde muren? Met behulp van raapwerk maakt de stukadoor de ondergrond vlak en glad. Zo heb je de perfecte basis om sierpleister, behang of een verflaag aan te laten brengen over het stucwerk.

Verschil pleisterwerk en raapwerk

  • Raapwerk wordt gebruik voor ruwe en scheve ondergronden. De stukadoor brengt een (relatief dikke) laag pleister aan om deze ondergrond egaal te maken.
  • Is de ondergrond niet zo ruw of scheef, maar kan deze wel een kleine pleisterlaag gebruiken? Dan wordt er gebruik gemaakt van pleisterwerk in plaats van raapwerk.
Prijsopbouw raapwerk aanbrengen 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten raapwerk

De kosten van raapwerk worden onder meer vastgesteld door het materiaal. De ondergrond speelt een belangrijke rol: hoe schever of ruwer de ondergrond is, hoe meer raapwerk er nodig zal zijn om de muur te egaliseren.

Het raapwerk is vaak slechts een deel van de verbouwing. Wat ga je aanbrengen over het raapwerk? Ga je de muren glad stucen, wil je de muur behangen of laat je de muren sausen? Dit zijn een paar mogelijkheden, natuurlijk heb je veel meer opties wat betreft het stucwerk en de afwerking.

Raapwerk laten aanbrengen door stukadoor

Het aanbrengen van raapwerk brengt de nodige kosten met zich mee. De arbeidskosten verschillen per stukadoor. Om die reden is het belangrijk om altijd verschillende stukadoors te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Bij Slimster brengen we je enkel in contact met regionale vakmannen, waardoor je de voorrijkosten ook altijd in de hand houdt.

Zelf het bouwafval opruimen Een eenvoudige manier om te besparen, is door zelf het bouwafval op te ruimen. De stukadoor hoeft dan geen kostenpost te maken voor de afvoerkosten.

Eenvoudig 5 gratis stukadoor offertes vergelijken

Het aanbrengen van raapwerk of pleisterwerk kan je het beste laten doen door een stukadoor. Op deze manier weet je zeker dat deze basis goed wordt aangebracht en kom je later niet voor verrassingen te staan. Is de basis niet goed, dan ga je dat vroeg of laat terugzien in het resultaat. Wil je een stukadoor inschakelen, maar niet te veel betalen? Vergelijk dan gratis stukadoor-offertes via Slimster en bespaar tot wel 45%.

Vrijblijvend de beste stukadoor vinden
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal