• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Leemstuc

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijk materiaal om je muren mee te stucen? Leemstuc is gemaakt van natuurlijke producten en heeft enkele eigenschappen die je woning een stuk aangenamer maken. Lees verder om de voordelen en prijzen van leemstucwerk te ontdekken.

Kenmerken leemstuc

  • Relatief lage kosten
  • Vocht en warmteregulerend
  • Anti-allergisch
  • Natuurlijk product
  • Kleine kans op scheuren
leemstuc kosten
leemstuc stukadoor
muur leemstuc

Wat kost leemstuc?

Leemstuc is een relatief voordelig stucwerk. Speciale afwerkingen kunnen de prijs laten stijgen, zoals een glanzende afwerking met parelmoer. Over het algemeen is leemstucwerk echter een zeer betaalbare optie. De prijs wordt onder meer bepaald door het aantal vierkante meters dat je laat stucen. Ook de stukadoor is verantwoordelijk voor de kosten; iedere specialist hanteert zijn eigen prijzen. Daarom is het altijd verstandig om offertes te vergelijken van verschillende bedrijven.

Voor een exacte prijs raden we je ook aan om gratis stukadoor-offertes aan te vragen, maar in onderstaande tabel vind je wel een schatting van de kosten van leemstucen.

Indicatie prijzen leemstucwerk

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Leemfinish aanbrengen € 15,-

* Gemiddelde prijs leemstucen, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Bekijk ook de algemene stukadoor prijzen.

Leemstuc prijzen vergelijken

Wat is leemstuc?

Leem bestaat uit klei, zand, water en stro of houtvezels. Deze ingrediënten zorgen voor een goede structuur van het leemstucwerk. Leemstuc wordt al eeuwenlang gebruikt als afwerking van huizen, mede dankzij de goede vocht- en warmteregulerende eigenschappen. Het leemstucen van een muur of plafond gebeurt vooral in de badkamer of keuken. Het is ook mogelijk om leemstuc aan de buitenkant van de woning te laten aanbrengen.

Warmteregulerend

Leem kan warmte uitstekend opslaan en afgeven. Hierdoor is leemstucwerk goed te combineren met wandverwarming. Het leem slaat warmte op en geeft de warmte vervolgens weer af zodra de binnentemperatuur daalt.

Vochtregulerend

Leemstucwerk werkt ook vochtregulerend. Het materiaal neemt vocht uit de omgeving op bij een hoge luchtvochtigheid. Zodra de lucht droger wordt, wordt het vocht weer afgegeven. Het leemstuc zorgt op deze manier voor een optimaal binnenklimaat.

Prijsopbouw leemstuc aanbrengen 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten leemstuc

De leemstuc prijzen worden voor een deel bepaald door het materiaal. Ga je voor een complete muur van leemstuc of slechts voor een leem finish? Heb je iets meer geld te besteden voor het stucwerk? Een soortgelijke uitstraling creëer je met beton cire of tadelakt. Deze materialen hebben een hogere prijs, maar zorgen ook voor een nog mooiere uitstraling.

Leemstuc laten aanbrengen door expert

Naast het materiaal is ook de stukadoor van invloed op de prijs. De arbeidskosten kunnen per stukadoor verschillen; iedere vakman hanteert namelijk zijn eigen uurtarief. Door slim verschillende offertes te vergelijken, zorg je ervoor dat je nooit te veel betaalt.

Het stukadoren van muren, plafonds of vloeren vraagt om vakkennis. Ga je zelf aan de slag, dan loop je het risico om te langzaam of te snel te werken. Hierdoor wordt het eindresultaat van het leemstucwerk niet zoals gewenst. Schakel de hulp in van een stukadoor en wees verzekerd van het resultaat dat je voor ogen had.

Eenvoudig de beste stukadoor vinden

Vraag gratis stukadoor-offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale bedrijven. Door deze vakmannen uit de regio betaal je nooit te veel voorrijkosten. Je vergelijkt de verschillende bedrijven op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf wie de opdracht krijgt. Zo bespaar je tot wel 45%.

Gratis leemstuc-offertes aanvragen
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal