• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 99.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Granol

Granol

Granol was in de jaren ’70 en ’80 een veelgebruikt sierpleister, maar groeit momenteel ook weer aan populariteit. Dit sierpleister heeft een grove structuur en creëert een uniek en sierlijk effect op muren of plafonds. Granol behoort tot de top drie van meest gebruikte sierpleisters. Dit sierpleister heeft een grovere structuur dan spachtelputz of rustiekputz.

Kenmerken granol

  • Binnen en buiten te gebruiken
  • Stootvast
  • Veel variatie mogelijk
  • Vochtbestendig
  • Lange levensduur

Wat kost granol?

De kosten om muren of plafonds af te werken met granol zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de oppervlakte die je wilt laten stucen. Daarnaast hanteren stukadoors vaak verschillende prijzen en loont het de moeite om offertes van deze vakmannen te vergelijken. Waar granol vroeger een redelijk luxe wandafwerking was, is dit sierpleister tegenwoordig zeer betaalbaar.

Ben je benieuwd naar de prijs van granol op een muur of plafond? Hieronder vind je granol prijzen per m2. De prijs van dit structuurpleister op muren ligt lager dan op het plafond.

Indicatie prijzen

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Granol aanbrengen op muur € 15,-
Granol aanbrengen op plafond € 17,-

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Bekijk ook de algemene stukadoor kosten voor andere soorten stucwerk.

Vergelijk granolputz prijzen

Wat is granolputz?

Granol is een sierpleister met een zeer grove structuur. Het lijkt op spachtelputz of rustiekputz, maar bevat de grofste korrel van de drie sierpleisters. Vooral in de jaren ’70 en ’80 was dit sierpleister een veelgebruikte wandafwerking; het sierpleister was de luxere variant van stucwerk.

Tegenwoordig is granol bezig met een comeback; in moderne woningen komt deze wandafwerking goed tot zijn recht. Wil je niet je binnen- maar buitenmuren een mooie uitstraling geven? De stukadoor kan dit sierpleister ook op de juiste manier op buitenmuren aanbrengen voor een unieke look en optimale bescherming.

Granol en soortgelijke sierpleisters

Granol heeft veel overeenkomsten met spachtelputz en rustiekputz. Hoe weet je dan welke sierpleister het beste is voor jouw muren? Ontdek de verschillen tussen granol, spachtelputz en rustiekputz.

Prijsopbouw granolputz aanbrengen 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

Granol is een betaalbare manier om jouw woning een unieke uitstraling te geven. De prijs van granol wordt voor een deel bepaald door het materiaal. Zo is granol voordeliger dan andere soorten stucwerk. Maar ook andere factoren spelen een rol bij de materiaalkosten:

  • Aantal m2 stucen: hoe meer vierkante meters je laat stucen, hoe goedkoper het aanbrengen van granol per vierkante meter wordt.
  • Voorbehandeling muren/plafonds: kan dit sierpleister direct worden aangebracht, of is er eerst een voorstrijkmiddel nodig op de ondergrond?
Variëren met granol Breng granol met verschillende technieken aan en creëer patronen. Laat de stukadoor de granol met draaiende bewegingen aanbrengen om een waaier effect te creëren. Een ander populair effect is het creëren van een boomschors met verticale groeven.

Granol door vakman laten aanbrengen

De arbeidskosten zijn natuurlijk ook van invloed op de algemene prijs van granol. Je kan ervoor kiezen om zelf jouw muren te voorzien van granol, maar verstandiger is om dit klusje uit handen te geven. Een ervaren stukadoor heeft verstand van zaken en kan snel en secuur granol aanbrengen. Door verschillende bedrijven te vergelijken, betaal je nooit te veel voor een stukadoor. Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale bedrijven, wat als voordeel heeft dat de voorrijkosten altijd binnen de perken blijven.

  • Granol gestucte muren verven? Schakel hiervoor de hulp in van een ervaren schilder, want deze muren zijn lastig te schilderen.

Eenvoudig de beste stukadoor vinden

Laat de granolputz aanbrengen door een ervaren stukadoor, zo ben je verzekerd van het beste eindresultaat. Vraag gratis en vrijblijvend stukadoor-offertes aan bij Slimster en vergelijk regionale stukadoors op basis van prijs en kwaliteit. Je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat. Het voordeel van vergelijken? Niet bezuinigen op de kwaliteit, maar ook niet te veel betalen. Je bespaart namelijk tot wel 45% door slim te vergelijken.

Vrijblijvend granol-offertes vergelijken
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal