• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Granol

Van € 2.600,- Gemiddeld € 3.400,- Tot € 8.200,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Granol was in de jaren ’70 en ’80 een veelgebruikt sierpleister, maar groeit momenteel ook weer aan populariteit. Dit sierpleister heeft een grove structuur en creëert een uniek en sierlijk effect op muren of plafonds. Granol behoort tot de top drie van meest gebruikte sierpleisters, naast rustiekputz en spachtelputz. Van deze drie soorten stucwerk heeft granol de grofste korrel.

Kenmerken granol

  • Binnen en buiten te gebruiken
  • Stootvast
  • Veel variatie mogelijk
  • Vochtbestendig
  • Lange levensduur

Wat kost granol?

De kosten om muren of plafonds af te werken met granol zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de oppervlakte die je wilt laten stucen. Daarnaast hanteren stukadoors vaak verschillende prijzen en loont het de moeite om offertes van deze vakmannen te vergelijken. Waar granol vroeger een redelijk luxe wandafwerking was, is dit sierpleister tegenwoordig zeer betaalbaar.

Ben je toch benieuwd naar de prijs van granol op een muur of plafond? Hieronder vind je prijzen van granol per m2. De prijs van dit structuurpleister op muren ligt lager dan op het plafond.

Indicatie prijzen granol

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Granol aanbrengen op muur € 15,-
Granol aanbrengen op plafond € 17,-

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Wat is granolputz?

Granol is een sierpleister met een zeer grove structuur. Dit structuurpleister lijkt op spachtelputz of rustiekputz, maar bevat de grofste korrel van de drie sierpleisters. In de jaren ’70 en ’80 was granol een veelgebruikte wandafwerking; het sierpleister was de luxere variant van stucwerk.

Tegenwoordig is granol bezig met een comeback en ook in moderne woningen komt deze wandafwerking goed tot zijn recht. Wil je niet je binnen- maar buitenmuren een mooie uitstraling geven? De stukadoor kan granol ook op de juiste manier op buitenmuren aanbrengen voor een unieke look en optimale bescherming.

Kies het juiste patroon

Granol is een ideaal sierpleister om mee te variëren. Door granol met verschillende technieken aan te brengen, ontstaan er patronen op de muren. Laat de stukadoor de granol met horizontale bewegingen aanbrengen om een boomschors effect te creëren. Een ander populair effect is de boomschors, waarbij de verticale groeven de uitstraling van een boomschors creëren.

Bespaar door granol offertes te vergelijken

Laat de granolputz aanbrengen door een ervaren stukadoor; zo ben je verzekerd van het beste eindresultaat. Vraag gratis offertes aan bij Slimster en vergelijk regionale stukadoors op basis van prijs en kwaliteit. Je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat. Het voordeel van vergelijken? Nooit te veel betalen, zonder te bezuinigen op de kwaliteit.