• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 83.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Sausklaar stucwerk

Heb je muren laten stucen en wil je deze voorzien van een unieke kleur verf? Of wil je jouw gestucte plafonds een mooie witte kleur geven? Om jouw plafond of muren te sausen is het belangrijk een goede ondergrond te hebben. De stukadoors uit het Slimster-netwerk kunnen plafonds en muren sausklaar maken, zodat het eindresultaat nog strakker wordt.

Kenmerken sausklaar stucwerk

  • Glad stucen van muren en plafond
  • Na drogen direct te sausen
  • Voordelige wandafwerking

Kosten sausklaar stucwerk

Wil je jouw muren of plafonds laten sausen? Zorg er dan eerst voor dat de ondergrond sausklaar is. Dit gebeurt met behulp van glad stucwerk. De prijs van sausklaar stucwerk wordt onder meer bepaald door het aantal m2 en het type stucwerk: is een dunne laag pleisterwerk voldoende of moet er raapwerk worden gebruikt? Ook de vakman speelt een rol op de prijs; iedere stukadoor hanteert namelijk zijn eigen uurtarief.

Je kan ervoor kiezen om een stukadoor in te schakelen voor het stucen en sausen van de muren of plafonds. De stukadoor zal dan een aantrekkelijke offerte opstellen. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de prijzen van sausklaar stucwerk. Wil je liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis stukadoor-offertes aan via Slimster.

Indicatie prijzen sausen muren / plafonds

Werkzaamheden stukadoor

Prijs per m2*

Sausklaar stucwerk aanbrengen € 14,-
Sauswerk € 12,-

* Gemiddelde prijs, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Ben je benieuwd naar de prijzen van verschillende soorten stucwerk? Bekijk dan de algemene stucwerk kosten.

Specialist voor sausklaar stucwerk

Wat is sausklaar stucwerk?

Voor het sausen van muren is een gladde ondergrond vereist. Een stukadoor zal de oppervlaktes dan egaliseren en glad maken, zodat deze sausklaar zijn. Zodra het stucwerk goed is gedroogd, kan er gestart worden met sausen.

Muren en plafonds sausen

Tijdens het sausen worden muren of plafonds voorzien van verf. Dit kan met een roller gebeuren, maar tegenwoordig kan je muren ook met behulp van spuitwerk sausen. Waar de roller een lichte textuur achterlaat, kan latex spuitwerk volledig glad worden aangebracht.

Woning sausklaar maken door ervaren stukadoor

Het is mogelijk om zelf plafonds en muren te stucen. Er zijn echter enkele redenen om de hulp in te roepen van een betrouwbare specialist:

  • specialist werkt sneller en nauwkeurig
  • vakman heeft verstand van zaken
  • bouwafval wordt opgeruimd
  • garantie op stucwerk

Vind je het belangrijk dat de muren plafonds sausklaar worden gemaakt op een kwalitatieve wijze en dat ook het sausen netjes wordt uitgevoerd? Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met regionale stukadoors. Deze stukadoors kunnen je adviseren over de mogelijkheden en ook de opdracht voor je uitvoeren. Je beslist zelf welke stukaoor je opdracht krijgt.

Eenvoudig beste vakman vinden

Vraag gratis stukadoor-offertes aan via Slimster en kom in contact met 5 regionale bedrijven. Je kan deze stukadoors eenvoudig vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Door slim te vergelijken bespaar je tot wel 45% op de kosten.

Vrijblijvend stucwerk-offertes aanvragen
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal