• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Italiaans stucwerk

Italiaans stucwerk

Italiaans stucwerk is een luxe manier om de muren of plafonds in je woning af te werken. Dit sierlijke stucwerk wordt met een unieke stuctechniek aangebracht, waardoor er een speciale uitstraling ontstaat. Door deze handmatige techniek is geen oppervlakte hetzelfde.

Kenmerken Italiaans stucwerk

 • Marmerachtig uiterlijk
 • Glanzende bovenlaag mogelijk
 • Eenvoudig te reinigen
 • Waterafstotend
 • Arbeidsintensief en hierdoor prijzig

Wat kost Italiaans stucwerk?

Het aanbrengen van Italiaans stucwerk is een arbeidsintensieve klus. Het is lastig om het gewenste resultaat te krijgen; hier is een specifieke techniek voor vereist. Het stucwerk wordt in meerdere lagen aangebracht, wat veel tijd kost. Om deze reden liggen de kosten van Italiaans of Venetiaans stucwerk hoger dan het gemiddelde sierpleister.

De prijs wordt ook bepaald door de intensiteit waarmee het oppervlak belast wordt. Een badkamervloer wordt bijvoorbeeld intensiever gebruikt dan een klein muurtje. Het is lastig om een exacte prijs te noemen van Italiaans stucwerk, maar in de onderstaande tabel vind je een schatting van de deze marmerstuc kosten.

Indicatie prijzen Italiaans sierpleister

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Italiaans stucwerk aanbrengen € 75,-

* Gemiddelde prijs italiaans stucwerk, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Prijzen Italiaans stucwerk vergelijken
italiaans stucwerk
venetiaans stucwerk
marmerstuc

Wat is Italiaans stucwerk?

Italiaans stucwerk is een prachtige marmeren afwerking voor muren of plafonds. Het aanbrengen van dit stucwerk is zeer arbeidsintensief; er worden meerdere lagen sierpleister over elkaar aangebracht met verschillende technieken. Zo ontstaat er een uniek en luxe eindresultaat. Italiaans sierpleister is waterafstotend, omdat de oppervlakte als eindafwerking wordt ingewreven met was.

Venetiaans stucwerk in de woning Italiaans of Venetiaans stucwerk zie je vooral terug in keukens en badkamers; het stucwerk is namelijk waterafstotend. Door een glanzend marmereffect te creëren, krijgt de gehele ruimte een warme uitstraling. Je geeft de ruimte geheel naar eigen wensen vorm door een kleur toe te voegen aan het stucwerk.

Diverse benamingen Italiaans stucwerk

Italiaans stucwerk heeft tientallen benamingen, waarvan dit de meest bekende zijn:

 • Venetiaans stucwerk / Stucco Venetian
 • Stucco Antico
 • Marmer stucwerk / Stucco Marmorino
 • Stucco Italiano

Venetiaans stucwerk is één van de meest gebruikte benamingen voor het Italiaanse sierpleister, maar er wordt ook vaak gevraagd naar een afwerking van marmer pleister.

Prijsopbouw Venetiaans stucwerk 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten Venetiaans stucwerk

De prijs van Italiaans of Venetiaans stucwerk wordt voor een deel bepaald door het materiaal. Er worden namelijk meerdere lagen sierpleister aangebracht, wat je terugziet in de kosten. Ook is de afwerklaag van invloed op de prijs.

Italiaans sierpleister laten aanbrengen door stukadoor

Italiaans stucwerk is één van de meest lastige soorten sierpleister om aan te brengen en dit zie je terug in de prijs. Wij raden je altijd aan om een stukadoor in te schakelen voor dit soort sierpleister. Zo weet je zeker dat het stucwerk vakkundig wordt aangebracht en dat je er lang van kunt genieten. De arbeidskosten van Italiaans stucwerk zijn hoger dan die van andere soorten stucwerk; dit komt door de vele handelingen die vereist zijn. Maar door slim te vergelijken, kan je flink besparen op de kosten van de stukadoor.

Bespaar op voorrijkosten Bij Slimster brengen we je enkel in contact met regionale stukadoors. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Vrijblijvend stucwerk-offertes vergelijken

Wil je een prachtige, unieke uitstraling creëren met behulp van Venetiaans sierpleister? Vraag dan gratis stukadoor-offertes aan via Slimster en vergelijk 5 regionale bedrijven. Je beslist zelf wie de opdracht krijgt en bespaart zo tot wel 45%.

Eenvoudig de beste stukadoor vinden
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal