• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Klassieke serre

Een van de meest populaire serres is de Klassieke serre, ook wel Engelse serre genoemd. Je herkent deze romantische tuinkamer aan een waaierdak of zadeldak. Een populair materiaal voor de traditionele tuinserre in Engelse stijl is hout. Met een serre-aanbouw zorg je voor meer leefruimte. En een heerlijke plek om het hele jaar door te genieten. Lees hieronder meer over de klassieke serre, richtprijzen per m2 en hoe je eenvoudig de beste aannemer kunt vinden via Slimster!

Kenmerken Klassieke serre

 • Unieke uitstraling
 • Met openslaande deuren
 • Volwaardige extra woonruimte
 • Luxe woonserre met keuken mogelijk
 • Te bouwen met diverse soorten daken
 • Op maat en prefab te maken
 • Diverse materiaalkeuzes, zoals natuurlijk hout

Prijzen klassieke serre

De kosten voor een serre in classic Engelse stijl zijn afhankelijk van de afmetingen. De kostprijs wordt berekend per vierkante meter (m2). Hieronder staan indicatieprijzen voor de klassieke serre. Zo kun jij berekenen wat de tuinserre ongeveer gaat kosten. Voor exacte prijzen vraag je via Slimster heel eenvoudig serre-offertes aan van regionale specialisten.

Tip: prijsvoorbeelden per afmeting vind je in de indicatieve serre-prijslijst.

Soort aanbouw Prijs per m2*
Klassieke basic tuinserre v.a. € 750,-
Klassieke luxe woonserre v.a. € 1.700,-

*Indicatieve prijs inclusief materiaal, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, elektra en fundering.

Ervaren aannemers en prijzen vergelijken

Omdat aannemers in prijs kunnen verschillen, is het vergelijken van bedrijven heel verstandig. Jij ontvangt met één offerte-aanvraag bij Slimster maximaal vijf prijsopgaven voor de Engelse klassieke serre, van verschillende bouwbedrijven bij jou in de buurt. Deze experts selecteren wij speciaal op basis van jouw wensen. Zo kom je altijd in contact met de juiste aannemer voor de klus. Jij vergelijkt de bedrijven en prijzen en kiest gemakkelijk de beste deal. Met de gratis serre-offertes bespaar je op deze manier tijd en geld.

Victoriaanse serre

Een typisch Klassieke serre wordt gebouwd in de Victoriaanse stijl. Deze bouwstijl uit het midden van de 19e eeuw is ontstaan in Groot-Brittannië, vandaar de naam Engelse serres. Het is een combinatie van meerdere architectuurstijlen. Zoals neogotiek, neoromantiek en neoclassicisme. Tegenwoordig zijn er meerdere stijlen voor de klassiek Engelse tuinserre. Bijvoorbeeld met stenen onderbouw en zadeldak.

Wist je dat: het Engelse woord voor serre is conservatory.

Materiaalkeuze tuinserre

Hout is voor een serre Klassieke stijl de meest gekozen optie. Hout heeft een natuurlijk uitstraling die past bij de vormgeving. De Engelse houten serres zijn daarnaast te schilderen. Je kunt dus wanneer je wilt de kleur veranderen. Aluminium en kunststof zijn alternatieve serre-materialen, maar hebben een strakke uitstraling. Wel ideaal wanneer je klassiek en modern wilt combineren.

Funderen van de tuinkamer

Waar ga je de serre voor gebruiken? Als volledige leefruimte of om alleen tomaten in te kweken? Voor de serre-aanbouw als verlenging van de huiskamer, is fundering aan te raden. Zo krijg je een stevige constructie die gelijk goed isoleert. Voor de aanbouw kun je ook een lichtstraat laten aanleggen en zonwering laten plaatsen.

HR dubbel glas laten plaatsen

Voor een woonserre is HR-glas de beste optie. Hierdoor kun je het hele jaar genieten van de aanbouw. In de zomer zorg je met dubbel glas voor een koele ruimte en in de winter. En in de winter krijg je het door de goede isolatie niet koud.

Openslaande deuren voor klassieke look

Voor serres heb je de keuze uit verschillende type deuren. Een echt Engelse serre wordt met openslaande deuren gemaakt. Zo krijgt de constructie een klassieke look. Om dit effect te versterken kun je een de deur laten voorzien van roeden. Dat past perfect bij bijvoorbeeld een jaren 30 woning.

Tip: serres zijn te koop en te plaatsen in meer stijlen. Bekijk alle serre-voorbeelden.

Vergunning nodig voor Engelse serre?

Of je een vergunning moet aanvragen, hangt af van verschillende factoren. Voor aanbouwen zijn in jouw gemeente regels opgesteld waar de constructie aan moet voldoen. Voor grote tuinserres is een bouwvergunning meestal noodzakelijk. Via de gemeente of het Omgevingsloket kom je te weten of een omgevingsvergunning nodig is.

 • Meer over vergunning voor serre.

Direct gratis klassieke serre offertes vergelijken!

Een Klassieke serre aanbouwen is een grote investering. Daarom helpt Slimster je graag om veel euro's te besparen. Met één eenvoudige offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Helemaal gratis en vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte bouwbedrijven. Dat scheelt jou veel zoeken. De bedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Meteen na de aanvraag zie je welke aannemers jou gaan mailen of bellen.

 • Ontvang tot 5 gratis serre offertes
 • Vergelijk lokale bouwbedrijven
 • Vrijblijvend adviesgesprek met expert
 • Bespaar tot wel 45% op de totale prijs