• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Wat kost een serre aanbouw?

Van € 6.500,-   € 11.000,- Tot € 17.500,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Wil je meer ruimte in huis, maar ook een plek creëren waar je heerlijk kunt zitten? Een serre bestaat grotendeels uit glas, waardoor je het hele jaar door in de kamer kan genieten. Ook als het wat minder weer is. Maar welke kosten brengt een serre met zich mee?

Kosten serre berekenen

De prijs van een serre is afhankelijk van diverse factoren. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een simpele, basic serre of juist een luxe serre laten plaatsen. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende materialen, afmetingen en extra opties.

Ben je benieuwd naar de serre prijzen? In de onderstaande tabel vind je een prijs indicatie van populaire serre formaten. Het gaat hier om vanaf-prijzen. Wil je dus een luxere serre of heb je specifieke wensen, dan valt de serre prijs hoger uit.

Serre kosten (diepte x breedte)

Serre (diepte x breedte) Prijs*
Serre 2 x 5 meter € 6.800
Serre 2,5 x 4,5 meter € 8.400
Serre 2,5 x 5 meter € 9.700
Serre 2,5 x 6 meter € 11.000
Serre 3 x 3 meter € 6.500
Serre (diepte x breedte) Prijs*
Serre 3 x 4 meter € 10.000
Serre 3 x 5 meter € 11.500
Serre 3 x 6 meter € 13.500
Serre 4 x 5 meter € 16.000
Serre 4 x 6 meter € 17.500

* Vanaf-prijs basic serre, incl. arbeidskosten, btw en materiaal.

Serre prijzen vergelijken

Prijsopbouw serre 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten serre

De serre kosten worden voor een belangrijk deel bepaald door het materiaal. Hoe zijn deze materiaalkosten echter opgebouwd? We kunnen de volgende onderdelen onderscheiden:

 • Materiaal serre
 • Aantal m2
 • Afwerking serre
 • Soort deuren en kozijnen
 • Extra opties

Serre materialen

Een serre kan gemaakt worden van verschillende materialen. Tegenwoordig wordt er voornamelijk gekozen voor kunststof serres of aluminium serres. Een serre kan ook zeker voor een (klein) gemetseld zijn. Wil je liever grotendeels gebruik maken van steen, dan is een aanbouw een beter idee.

Aantal m2

Het oppervlak van de serre is ook van invloed op de kosten. Hoe groter de serre is, hoe hoger de prijs zal uitvallen.

Afwerking serre

De genoemde prijzen op deze pagina gelden voor een basic serre. Heb je specifieke wensen of wil je meer luxe toevoegen? Dan merk je dat natuurlijk in de prijs. Een serre is vaak een kant en klaar product, die snel geplaatst kan worden. Heb je wel specifieke wensen, dan moeten die afzonderlijk worden toegevoegd aan het bouwwerk

Aanbouw met uitstraling serre Wil je wel veel lichtinval, maar de ruimte meer betrekken bij de woning? Ga dan voor een aanbouw. Hierbij komt wel vaak meer kijken, zoals het plaatsen van een fundering.

Deuren en kozijnen

Wanneer je een serre laat plaatsen, kan je deze natuurlijk helemaal naar eigen smaak samenstellen. Aangezien een serre grotendeels uit glas bestaat, zijn de deuren en kozijnen van groot belang. Je kan gaan voor kozijnen in hetzelfde materiaal als de serre (kunststof of aluminium), maar ook hout en staal behoren tot de mogelijkheden. Enkele mogelijkheden wat betreft de deuren in de serre:

Extra opties

Ga je voor een luxe woonserre? Dan kan je ervoor kiezen om nog extra opties toe te voegen aan de tuinkamer. Wat dacht je van zonwering of raamdecoratie? Een andere luxe optie is het plaatsen van vloerverwarming in de serre.

Eenvoudig serre-specialist vinden

Serre inspiratie opdoen

Meer inspiratie opdoen voor je een keuze maakt? Bekijk dan de serre voorbeelden en ontdek meer ideeën voor je een serre kiest.

Serre goedkoper dan aanbouw Een serre is een flinke investering, maar voordeliger dan het plaatsen van een aanbouw. Bij een aanbouw ligt de nadruk op het vergroten van de woonruimte en is er vaak een fundering vereist. Hierdoor vallen de kosten hoger uit.

2. Arbeidskosten serre

Wil je een serre aanbouwen aan je woning en ben je op zoek naar een betrouwbare vakman? Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met regionale bedrijven, die ervaring hebben met het plaatsen van serres. Dit regelen de specialisten uit het Slimster-netwerk allemaal voor je:

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Garantie na plaatsing
 • Evt. regelen vergunning + bouwtekening
 • Opruimen bouwafval

Bespaar op de voorrijkosten

Een voordeel aan Slimster is dat je enkel in contact komt met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Op deze manier houd je de reiskosten altijd in de hand en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Direct gratis serre-offertes vergelijken

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een serre; je moet al genoeg investeren om de woning aan te bouwen. Daarom helpt Slimster je graag met besparen. Je vraagt eenvoudig gratis serre-offertes aan, waarna je in contact komt met 5 regionale bedrijven. Je vergelijkt de vakmannen op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf wie de opdracht krijgt. Door slim te vergelijken, bespaar je tot wel 45%.

Eenvoudig de beste serre vakman vinden
Verandalux Transparant
Zonneranda Serres
Bogers Serres
Tholes Glas Serre Exclusief
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal