• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kunststof serre prijzen

Kunststof serre prijzen

Ben je op zoek naar een duurzame en onderhoudsvrije serre? Een kunststof serre zorgt voor een mooie verbinding tussen woning en tuin. Welke kosten en mogelijkheden heeft een kunststof serre?

Voordelen kunststof serre

  • Duurzaam en sterk materiaal
  • Onderhoudsvrij
  • Uitstekende isolatiewaarde
  • Houtlook mogelijk

Nadelen kunststof serre

  • Lastig te bewerken
  • Niet te schilderen

Kunststof serre prijzen

Ben je benieuwd naar de kosten van een kunststof serre? De prijzen worden bepaald door verschillende factoren, zoals het oppervlak van de serre en de afwerking. Ook eventuele extra opties spelen een rol, net als de montage van de serre.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de kunststof serre kosten, inclusief plaatsing. We geven de prijzen van diverse serre formaten, zodat je een beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis serre-offertes aan via Slimster.

Serre (diepte x breedte)
Prijs*
Serre 2 x 5 meter € 6.800
Serre 2,5 x 4,5 meter € 8.400
Serre 2,5 x 5 meter € 9.700
Serre 2,5 x 6 meter € 11.000
Serre 3 x 3 meter € 6.500
Serre (diepte x breedte)
Prijs*
Serre 3 x 4 meter € 10.000
Serre 3 x 5 meter € 11.500
Serre 3 x 6 meter € 13.500
Serre 4 x 5 meter € 16.000
Serre 4 x 6 meter € 17.500

* Vanaf-prijs basic kunststof serre, incl. arbeidskosten, btw en materiaal.

Kunststof serre prijzen vergelijken
Prijsopbouw kunststof serres 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten kunststof serre

De prijs van een kunststof serre wordt voor een deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier om het merk kunststof, maar ook om de beglazing en de afwerking.

Kunststof merk

Er zijn diverse kunststof merken op de markt, die ieder hun eigen kenmerken en prijzen bezitten. Zo kan je een kunststof serre in veel verschillende prijsklassen realiseren.

Wil je liever een ander materiaal gebruiken voor je serre? Wellicht is een aluminium serre dan wat voor jou.

Beglazing

Een basic serre wordt doorgaans geleverd met enkel glas, maar ga je voor een luxere woonserre? Dan is de serre voorzien van minimaal HR++ glas. Je kan er zelf voor kiezen om HR+++ glas te laten plaatsen, om de serre nog beter te isoleren. Door de combinatie van kunststof en HR+++ glas zorg je voor een uitstekende isolatie.

Deuren en kozijnen van kunststof

Een kunststof serre bevat vrijwel altijd ook kunststof deuren en kozijnen. Ga bijvoorbeeld voor kunststof openslaande tuindeuren of een kunststof schuifpui.

Afwerking serre

Ga je voor een basis serre met enkel glas en licht van gewicht? Of wil je liever een luxere woonserre laten plaatsen, helemaal volgens jouw eigen wensen samengesteld?

Doe meer inspiratie op voor jouw nieuwe serre: serre voorbeelden.

Weinig onderhoud nodig Een kunststof serre vergt weinig onderhoud. Kozijnen hoef je niet te schilderen en een periodieke schoonmaakbeurt is voldoende om lang van deze serre te genieten. Voor een mooi resultaat is het wel nodig om de ramen regelmatig te lappen.

Kant en klare serre of maatwerk?

Kunststof serres zijn helemaal op maat te maken, maar ook als prefab serre te koop. Een prefab serre wordt kant en klaar geplaatst, aangezien deze al in de fabriek in elkaar is gezet. Dit gaat sneller en is goedkoper, maar bij een maatwerk serre heb je veel meer mogelijkheden. Het is dus afhankelijk van jouw wensen welke serre het beste bij je past.

wat kost een kunststof serre

2. Arbeidskosten kunststof serre

Een groot deel van de prijs wordt bepaald door de montage. Ga je voor een prefab serre? Dan vallen de montagekosten lager uit dan bij een maatwerk serre. De arbeidskosten worden onder meer bepaald door het uurtarief van de vakman en het plaatsen van de kunststof serre.

Iedere vakman hanteert zijn eigen prijzen, waardoor we altijd aanraden om verschillende bedrijven te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zo kan je slim besparen.

Vakman regelt bouwvergunning Voor een serre heb je in bepaalde gevallen een bouwvergunning nodig. De vakmannen bij Slimster kunnen je adviseren over deze vergunning en nemen jou de vergunningaanvraag ook graag uit handen.

Slim op de voorrijkosten besparen

Bij Slimster kom je alleen in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo weet je zeker dat je nooit te veel voorrijkosten hoeft te betalen.

Eenvoudig de beste serre specialist vinden

Een serre is een flinke investering en zeker geen klus om zelf uit te voeren. Maar je wilt natuurlijk ook niet te veel betalen voor een ervaren vakman. Bij Slimster helpen we je om slim te besparen. Je vraagt eenvoudig gratis serre-offertes aan, waarna je in contact komt met 5 regionale bedrijven. Je kan deze bedrijven zelf vergelijken en daarna de beste vakman kiezen. Zo bespaar je tot wel 45%.

Direct gratis serre-offertes vergelijken
Verandalux Transparant
Zonneranda Serres
Bogers Serres
Tholes Glas Serre Exclusief
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal