• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Aluminium serre prijzen

Aluminium serre prijzen

Wil je een moderne serre aan je woning laten bouwen? Ga dan voor een aluminium serre. Dit onderhoudsvrije materiaal geeft een moderne uitstraling en past uitstekend bij nieuwbouwwoningen.

Voordelen aluminium serre

  • Licht en sterk materiaal
  • Uitstekend te isoleren
  • Onderhoudsvrij
  • Moderne uitstraling

Nadelen aluminium serre

  • Lastig te schilderen
  • Past niet bij iedere woning qua uitstraling

Aluminium serre prijzen

Ben je benieuwd naar de prijzen van een aluminium serre? Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen, de afwerking en eventuele extra opties. Maar ook de montage van de serre speelt een grote rol.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de aluminium serre kosten, inclusief plaatsing. Het gaat hier om een vanaf-prijs, van verschillende serre formaten.

Serre (diepte x breedte)
Prijs*
Serre 2 x 5 meter € 6.800
Serre 2,5 x 4,5 meter € 8.400
Serre 2,5 x 5 meter € 9.700
Serre 2,5 x 6 meter € 11.000
Serre 3 x 3 meter € 6.500
Serre (diepte x breedte)
Prijs*
Serre 3 x 4 meter € 10.000
Serre 3 x 5 meter € 11.500
Serre 3 x 6 meter € 13.500
Serre 4 x 5 meter € 16.000
Serre 4 x 6 meter € 17.500

* Vanaf-prijs basic alu serre, incl. materiaal, arbeidskosten en btw.

Aluminium serre prijzen vergelijken
Prijsopbouw aluminium serres 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten aluminium serre

Het materiaal is voor een deel bepalend voor de aluminium serre prijs. Naast het merk aluminium is ook de afwerking en de beglazing van invloed op de materiaalkosten.

Merk aluminium

Er zijn verschillende aluminium merken op de markt, die ieder hun eigen prijzen en kenmerken hebben. Een aluminium serre kan hierdoor in veel verschillende prijsklassen vallen.

Wil je liever een ander materiaal gebruiken dan aluminium? Ga dan voor een kunststof serre.

Afwerking serre

Je kan een serre op verschillende manieren afwerken. Aluminium serres zijn beschikbaar in prefab varianten, die eenvoudig en snel worden geplaatst. Heb je meer eigen wensen? Dan kan een vakman de serre ook voor je op maat laten maken. Zoek je echt naar meer ruimte in huis en wil je de ruimte helemaal bij je woning betrekken? Ga dan voor een aanbouw.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw nieuwe serre? Bekijk dan de serre voorbeelden om meer inspiratie op te doen.

Eenvoudig te onderhouden Aluminium serres zijn eenvoudig te onderhouden. Deze serres gaan lang mee en zijn eenvoudig schoon te maken. Voor een mooi resultaat raden we je wel aan om regelmatig de ramen te lappen.

2. Arbeidskosten aluminium serre

De montage van de serre speelt een grote invloed op de serre prijzen. Ga je voor prefab of maatwerk? Bij maatwerk is er meer werk op locatie voor de vakmannen, wat je terugziet in de kosten. De arbeidskosten worden onder meer bepaald door het uurtarief van de vakman, die per bedrijf verschilt. Natuurlijk speelt ook een rol hoelang de vakman bezig is met het plaatsen van de aluminium serre.

Vergunning nodig voor aluminium serre? In bepaalde gevallen heb je een omgevingsvergunning nodig voor een (aluminium) serre. De vakmannen in het Slimster-netwerk kunnen je adviseren over deze vergunning en de vergunningaanvraag ook nog eens voor je regelen.

Bespaar op de voorrijkosten

Niet te veel betalen voor je aluminium serre? Vraag dan gratis serre-offertes aan via Slimster. Wij brengen je alleen in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Vind de beste serre specialist

Een aluminium serre aanbouwen is een grote investering. Daarom helpt Slimster je graag met besparen. Je kan eenvoudig gratis serre-offertes aanvragen en verschillende regionale bedrijven vergelijken. Je beslist zelf wie de opdracht krijgt en bespaart door deze scherpe offertes tot wel 45%.

Direct gratis serre-offertes vergelijken
Verandalux Transparant
Zonneranda Serres
Bogers Serres
Tholes Glas Serre Exclusief
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal