• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Latex spuiten

Minimale kosten € 150,- Maximale kosten € 450,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 300,-
Gemiddelde prijs 30m2 verfspuiten, afhankelijk van soort verf en arbeidskosten.

Zijn de muren en plafonds van je nieuwbouwwoning klaar om geverfd te worden? Of wil je (grote) oppervlaktes in je huidige woning opnieuw schilderen? Het spuiten van latexverf is een populaire manier om in korte tijd grotere ruimtes te verven. Bijkomend voordeel is dat je een strakker eindresultaat krijgt dan met normaal sausen.

Voordelen latex spuiten

  • Oppervlak wordt egaal geverfd
  • Geen banen of strepen
  • Snel aan te brengen
  • Goedkoper dan normaal sausen

Nadelen latex spuiten

  • Oneffenheden blijven zichtbaar
  • Ruimte afdekken is noodzakelijk; verf verneveld

Wat kost spuitwerk op muren of plafonds?

Werkzaamheden schilder Prijs per m2*
Muren latex spuiten € 5
Plafond latex spuiten € 6

* Vanaf-prijs, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Laat je jouw muren of plafond spuiten door een specialist, dan komen daar uiteraard kosten bij kijken. Het type verf en stucwerk op de muur zijn bepalend voor de prijs, net als het aantal m2 dat je laat verven. Bedrijven hanteren daarnaast verschillende prijzen, waardoor we altijd raden om meerdere offertes op te vragen.

Prijzen airless spuiten vergelijken

Wat is latex verfspuiten?

Latex spuiten of airless spuiten is ideaal om grote oppervlaktes te verven. Er wordt onder hoge druk verspuitbare latex op muren of plafonds gespoten. De verflaag wordt op deze manier gelijkmatig verdeeld, waardoor je geen strepen of banen krijgt. Het verfspuiten zorgt ervoor dat de verf verneveld en egaal op het oppervlak terecht komt. Voor een mooi resultaat is het verstandig oneffenheden van tevoren te repareren.

Tip voor voordelig latex spuiten De verf verneveld met deze methode, waardoor je de ruimte goed moet afplakken en afdekken. Doe dit zelf en bespaar op de kosten van de schilder. Denk bij het afplakken aan kozijnen, plinten en stopcontacten. Dek daarnaast meubels en de vloer goed af.

Airless verfspuiten

De schilder kan latexverf spuiten met lucht of airless verfspuiten. Airless verfspuiten geeft een egaal resultaat, waar verfspuiten met lucht een korrelig uiterlijk kan geven. Om die reden wordt er meestal gekozen voor airless spuitwerk.

Verfspuiten na stucen

Wil je muren of plafonds eerst laten stucen en daarna een verflaag geven? De stukadoor zal muren en plafonds dan sausklaar stucen, zodat de verf goed hecht en er een mooi eindresultaat ontstaat. Het type stucwerk is van invloed op de kosten: het is namelijk makkelijker (en dus) goedkoper om spuitwerk op een gladde muur aan te brengen dan op een muur met structuur.

Ook lakverf spuiten mogelijk Door diverse ontwikkelingen kan je nu ook lakverf laten aanbrengen met een verfspuit. Lakverf spuiten zorgt voor een dikkere afwerking die langer mooi blijft, en is voordeliger dan sausen met lakverf.

Besparen op professioneel spuitwerk

Het aanbrengen van latex spuitwerk op muren en plafonds is een relatief snelle klus. Wil je op een snelle, goedkope manier (delen van) je woning verven? Huur dan een professional in. Laat je jouw muren stucen én professioneel verfspuiten? Vraag dan een gezamenlijke offerte op voor stucen en latex spuiten. Door gratis schilder-offertes op te vragen via Slimster beslis je zelf met welke specialist je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vergelijk 172 schilders
Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal