• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten winterschilder

Kosten winterschilder

Is jouw woning toe aan een schilderbeurt, maar wil je niet te veel betalen? Geen zin om te wachten tot de lente of zomer om het huis te laten schilderen en in een lange wachtrij terecht te komen? Met de winterschilder profiteer je van korting en de schilder kan vaak snel aan de slag.

Voordelen winterschilder

  • Schilder kan meestal snel aan de slag
  • Je ontvangt vaak korting op het schilderwerk
  • Woning is klaar in de zomermaanden

Wat is de winterschilder?

Het hoogseizoen van een schilder is van april tot en met oktober. Tussen november en maart heeft een schilder doorgaans minder opdrachten. Om het aantrekkelijker te maken in deze periode jouw woning te schilderen, bieden schilders hun werkzaamheden aan met korting. Zowel het binnenschilderwerk als buitenschilderwerk laat je in de wintermaanden bij de meeste schilders voordelig uitvoeren. Je hoeft daarnaast ook vaak minder lang te wachten tot de schilder bij je langskomt.

Profiteer van korting winterschilder?

Korting bij de winterschilder

winterschilderDe naam winterschilder suggereert dat je een andere schilder tegenover je krijgt dan wanneer je hetzelfde bedrijf inschakelt in de lente- of zomermaanden. Natuurlijk is dit niet het geval.

De naam geeft simpelweg aan dat je korting krijgt door je woning tussen november en maart te laten schilderen. Deze korting kan bestaan uit een paar procenten, maar ook oplopen tot wel 30%. De hoogte van de korting is afhankelijk van de klus en de schilder.

binnen schilderwerk winter

Binnen schilderen in de winter

De meeste opdrachten van de winterschilder zijn voor binnenschilderwerk. Woningbezitters denken vaak (ten onrechte) dat buitenschilderwerk niet kan worden uitgevoerd in de winter en vragen alleen opdrachten aan voor de binnenkant van de woning. Ga je verhuizen of wil je jouw binnenschilderwerk laten opknappen? Schakel dan de winterschilder in en profiteer van kortingen.

Meer informatie?
buitenschilderwerk winter

Winterschilder ook voor buiten?

Wat veel mensen niet weten, is dat een schilder in de winter ook buiten aan de slag kan. In de koudere maanden maakt de schilder gebruik van een speciaal soort verf. Deze verf droogt snel en kan uitstekend tegen vocht. Daarnaast heeft de winterschilder attributen om zijn werkplek goed af te schermen. Zo is buitenschilderwerk het grootste deel van de winter geen probleem meer.

  • Voordeel: de winterschilder heeft vaak snel tijd voor buitenschilderwerk, omdat hier minder opdrachten voor binnen komen.
Meer informatie?

Prijsopbouw winterschilder

Kosten winterschilder

De winterschilder werkt vaak met kortingen voor het materiaal en het uurtarief. Zo wordt het nog aantrekkelijker om in de maanden november tot en met maart je schilderwerk te laten uitvoeren.

Materiaalkosten winterschilder

Ongeacht het seizoen: een schilder heeft materiaal nodig om je woning van een nieuwe lik verf te voorzien. De kwaliteit van de verf, het soort verf en de methode van schilderen zijn allen van invloed op de prijs.

Uurtarief winterschilder

De winterschilder werkt meestal met een uurtarief. Moet de schilder eerst nog voorbereidingen treffen, zoals afplakken, schoonmaken of schuren? Dan kost dat extra tijd en dus geld.

Soorten schilderwerk

Periodiek onderhoud aan je schilderwerk? Dan kan je een onderhoudsabonnement afsluiten met de schilder. Laat dit onderhoud altijd in de winter uitvoeren, dan kan je het contract waarschijnlijk met korting afsluiten.

Vraag gratis winterschilder-offertes aan

Benieuwd naar de kosten van de winterschilder voor jouw gewenste schilderwerk? Of het nu gaat om binnenschilderwerk of buitenschilderwerk, de winterschilder kan je voordelig helpen. Vraag gratis schilder-offertes aan en kom in contact met regionale schilders. Je beslist zelf wie de beste deal heeft en bespaart zo slim op de kosten.

Vergelijk 172 schilderbedrijven
Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal