• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 87.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Kosten winterschilder

Is jouw woning toe aan een schilderbeurt, maar wil je niet te veel betalen? Geen zin om te wachten tot de lente of zomer om de boel te laten schilderen en in een lange wachtrij terecht te komen? Dan is de winterschilder wellicht een ideale oplossing voor jou.

Voordelen winterschilder

  • Schilder kan meestal snel aan de slag
  • Je ontvangt vaak korting op het schilderwerk
  • Woning is klaar in de zomermaanden

Wat is de winterschilder?

April t/m oktober zijn de populaire maanden om te schilderen. Van november t/m maart hebben schilders vaak minder klussen, waardoor ze hun werkzaamheden (zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk) aanbieden met korting. Wil je dus tegen een mooie prijs je woning laten schilderen, schakel dan de winterschilder in.

Op zoek naar winterschilder?

Korting bij de winterschilder

De naam winterschilder suggereert dat je een totaal andere schilder tegenover je krijgt dan wanneer je hetzelfde bedrijf inschakelt in de zomer. Natuurlijk is dit niet het geval. De naam geeft simpelweg aan dat je korting krijgt door je woning in de winter te laten verven. Deze korting kan bestaan uit een paar procenten, maar ook oplopen tot wel 30%. De hoogte van de korting is afhankelijk van de klus en de schilder.

Winterschilder ook voor buiten?

Kan de winterschilder ook buiten aan de slag? Het antwoord is: ja. In de koudere maanden maakt de schilder gebruik van een speciaal soort verf. Deze verf droogt snel en kan uitstekend tegen vocht. Het is tegenwoordig geen enkel probleem meer om je woning buiten te schilderen in de winter.

Prijsopbouw winterschilderwerk 1. Materiaalkosten: soort verf
2. Arbeidskosten: grootte project en uurtarief vakman
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten winterschilder

Net als iedere andere schilder heeft de winterschilder materiaal nodig om je woning van een nieuwe lik verf te voorzien. De kwaliteit van de verf, het soort verf en de methode van schilderen zijn allen van invloed op de prijs.

Arbeidskosten winterschilder

De winterschilder rekent, net als andere schilders, meestal met een uurtarief. De arbeidskosten worden bepaald door de grootte van het project en ook de voorbereidingen spelen een rol.

Moet de schilder namelijk eerst nog voorbereidingen treffen, zoals afplakken, schoonmaken of schuren? Dan kost dat extra tijd en dus geld. Deze voorbereidingen kan je eventueel ook zelf treffen en zo slim besparen op de kosten.

Onderhoudscontract met winterschilder Wil je graag periodiek onderhoud aan je schilderwerk? Dan kan je een onderhoudsabonnement afsluiten met de schilder. Door dit onderhoud altijd in de winter te laten uitvoeren, kan je waarschijnlijk met een korting het abonnement afsluiten.

Vraag gratis winterschilder-offertes aan

Benieuwd naar de kosten van de winterschilder voor jouw gewenste schilderwerk? Of het nu gaat om binnenschilderwerk of buitenschilderwerk, de winterschilder kan je voordelig helpen. Vraag gratis schilder-offertes aan en kom in contact met regionale schilders. Je beslist zelf wie de beste deal heeft en bespaart zo slim op de kosten.

Vergelijk 172 schilderbedrijven
Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal