• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Kosten muur verven

Minimale kosten € 150,- Maximale kosten € 450,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 300,-
Gemiddelde prijs muur 30 m2 verven, afhankelijk van soort verf en arbeidskosten

Wil je de muren in je woning laten schilderen? Wil je jouw muren witten, de wanden in een kleur verven of van structuurverf voorzien? In alle gevallen wil je natuurlijk dat het schilderwerk netjes en strak wordt aangebracht. Schakel hiervoor de hulp in van een ervaren en betrouwbare schilder uit de regio.

Wat kost muren schilderen?

Voor een schilder is bepalen van de prijs voor schilderwerk op de muren vaak relatief eenvoudig. Het gaat hier meestal om grotere oppervlakken, waardoor de prijs per m2 berekend kan worden. Naast het aantal vierkante meter zijn ook de soort muurverf en het uurtarief van de schilder van invloed op de prijs, net als de manier waarop de muurverf wordt aangebracht.

Werkzaamheden
Prijs*
Spuitwerk per m2 € 5
Sauswerk per m2 € 10

* Vanaf-prijs wand verven, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Goed en goedkoop jouw muren schilderen
Prijsopbouw muur schilderen 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten muur verven

Laat je jouw muren verven of wanden schilderen? Dan heb je de mogelijkheid uit diverse opties. De kosten van het sausen van muren worden bepaald door het type verf, de manier waarop je de verf aanbrengt en de ruimte in huis waarin geverfd wordt.

Kwaliteit verf en dekking

Laat je een witte muur witten voor een frisse uitstraling? Of wil je een donkere muur overschilderen met een lichte kleur? Ga je van donker naar licht, dan is het doorgaans nodig om meerdere lagen aan te brengen. Hoe beter de kwaliteit van de verf, hoe beter de dekking zal zijn.

Muur sausen of muur verfspuiten?

Er zijn verschillende manieren om een wand te verven:

Muren verfspuiten is voordelig, maar kost meer verf. Bij dit latexspuiten heb je meer last van nevel, wat in de hele ruimte terechtkomt. Laat je de muren sausen? Dan kan de schilder gedetailleerder werken. Deze optie is wel iets prijziger dan het aanbrengen van spuitwerk.

Mogelijkheden wanden schilderen

Weet je al precies wat je wilt of zoek je meer schilderwerk inspiratie voor je muren? Voor je binnenmuren heb je verschillende opties. Zo kan je jouw muren egaal schilderen, maar ook is het mogelijk om structuurverf of schrobvaste/ afwasbare muurverf te laten aanbrengen.

Wil je iets unieks op je muren, maar geen duur stucwerk gebruiken? Ga dan voor betonlook verf of marmerlook schilderwerk op de muren. Dit is goedkoper dan deze unieke soorten stucwerk, terwijl je wel een soortgelijke uitstraling creeëert.

Waarom een professionele schilder inhuren? Niets is vervelender dan zichtbare banen op een geverfde muur. Schakel de hulp in van een ervaren schilder, die precies weet welk materiaal er nodig is voor het beste resultaat.

Arbeidskosten schilder

De prijs om muren te verven wordt voor het grootste deel bepaald door het arbeidsloon van de schilder. Dit lijkt veel, maar je krijgt hier uiteraard veel voor terug. Schilderwerk is een secuur klusje: je kan het zelf doen, maar levert doorgaans dan wel in op de kwaliteit. Je wilt natuurlijk geen strepen op de muur en een goede dekking van de muurverf.

Uurtarief schilder

Het uurtarief tussen schilders kan flink variëren. Een ervaren en kwalitatieve schilder heeft wellicht een hoger uurtarief, maar gaat ook secuur en netjes te werk.

Totaalprijs afspreken Kijk niet alleen naar het uurtarief. Verstandig is om van tevoren een totaalprijs af te spreken en laat noteren wat er bij de prijs zit inbegrepen.

Binnenmuren schilderen: hoe werkt de schilder?

 1. Voorbereiding muren schilderen
 2. Muren sausen of verfspuiten
 3. Opruimen na schilderwerk

Je kan vooral veel besparen tijdens de voorbereiding en het opruimen. Huur de schilder alleen in voor het daadwerkelijke verven van de wanden. Benieuwd wat je zelf al kan doen?

 • De ruimte leeghalen
 • De ruimte afdekken en afplakken
 • De muren ontvetten, schoonmaken en schuren

Ook kan je zelf het afdekzeil en de tape verwijderen zodra de schilder klaar is met zijn werkzaamheden.

Bespaar met de winterschilder Betaal niet te veel voor je schilderwerk, zonder aan kwaliteit in te boeten. Laat de muren schilderen tussen november en maart. Schilders hebben dan vaak weinig klussen, waardoor ze extra korting geven op buiten- én binnenschilderwerk.

Voordelen kwalitatieve schilder via Slimster

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Schilder is actief in jouw regio
 • Je bespaart tijd en geld
 • Verzekerd van kwaliteit
 • Garantie op schilderwerk
 • Bedrijf is ervaren & betrouwbaar

Eenvoudig muur laten schilderen door vakman

Op zoek naar de beste deal voor je frisse nieuwe muren? Of je nu op zoek bent naar een schilder voor je binnenmuren of buitenmuren: bij Slimster ben je aan het goede adres. Vraag gratis schilder-offertes aan en vergelijk geschikte schilders die actief zijn in jouw regio. Je beslist zelf wie de opdracht krijgt en bespaart zo tot wel 45%. Dat is slim vergelijken.

Direct gratis 172 schilders vergelijken
Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal