• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Kosten keuken schilderen

Minimale kosten € 100,- Maximale kosten € 400,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 250,-
Vanaf-prijs achterwand keuken muur 10 m2, afhankelijk van verf en uurtarief schilder

Wil je een nieuwe keuken, maar heb je hier geen budget voor? Een schilderbeurt van keukenkastjes en keukenmuren kan al voor een hele make-over zorgen. Lees snel verder voor de mogelijkheden en kosten.

Wat kost een keuken schilderen?

Werkzaamheden
Vanaf-prijs*
Muur verfspuiten € 5 per m2
Plafond verfspuiten € 6 per m2
Muren sausen € 10 per m2
Plafond sausen € 11 per m2
Keukenkastjes spuiten € 30 per m2

* Vanaf-prijs keuken verven, incl. materiaal, arbeid en btw.

De kosten om een keuken te verven kunnen flink variëren, en zijn afhankelijk van de grootte van het project en het uurtarief van de schilder.

Keuken laten verven door vakschilder
Prijsopbouw keuken schilderen 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

Wil je jouw keuken verven? Dit kan je op verschillende manieren doen: je kan de muren schilderen, het plafond laten witten of de keukenkastjes verven.

Achterwand keuken verven

De keuken achterwand wordt veelvuldig blootgesteld aan etensresten, stoom en schoonmaakdoekjes. Deze muur is daarom vaak eerder toe aan een opknapbeurt dan de rest van de keuken. Laat de achterwand van de keuken schilderen met een schrobvaste/ afwasbare muurverf. Zo kan je eenvoudig met een doekje over de muur na het koken.

Keukenkastjes verven

Wil je het liefste een nieuwe keuken, maar heb je hier geen geld voor? Het schilderen van keukenkastjes kan dan de ideale oplossing zijn. Keukendeurtjes verven zorgt voor een compleet nieuwe uitstraling, maar is goedkoop en eenvoudig in vergelijking met een nieuwe keuken. Laat de kastjes van de keuken spuiten door een vakschilder voor het beste resultaat.

Nieuwe keuken helemaal afmaken? Plaats dan nieuwe handgrepen op de keukendeurtjes om de keuken make-over compleet te maken.

Arbeidskosten keuken laten verven

Voor het beste resultaat schakel je de hulp in van een vakschilder. Maar hoe worden de arbeidskosten van deze schilder bepaald? Een schilder rekent vrijwel altijd met een uurtarief. Spreek altijd een totaalprijs af, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Daarnaast kan je zelf al een aantal voorbereidingen treffen. Zo kan de schilder direct aan de slag met het verven van de keuken, wat je uiteindelijk geld bespaart.

Bespaar met de winterschilder

Wil je slim besparen op de kosten? Laat je keuken schilderen tussen november en maart door de winterschilder. Zo profiteer je van mooie kortingen op je schilderwerk.

6% btw op schilderwerk? Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van 21% op je schilderwerk. Daarnaast is het binnenschilderwerk in je keuken ook nog eens aftrekbaar van de belasting.

Direct gratis schilder-offertes aanvragen

Wil je op een voordelige, maar kwalitatieve wijze je keuken schilderen? Vraag dan vrijblijvend schilder-offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met schilders die in jouw regio actief zijn. Je beslist zelf wie de beste deal heeft en jouw keuken komt verven.

Vergelijk 172 schilders
Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal