• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Kosten buitenschilderwerk

Minimale kosten € 900,- Maximale kosten € 4.800,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.850,-
Vanaf-prijs buitenschilderwerk, afhankelijk van soort verf, project en arbeidskosten.

Goed buitenschilderwerk beschermt je woning en zorgt voor een mooie uitstraling. Voorkom verouderd en verwaarloosd schilderwerk en schakel de hulp in van een ervaren schilder voor buitenschilderwerk.

Belang onderhoud buitenschilderwerk

  • Beschermen tegen het Nederlandse klimaat
  • Decoratieve functie, mooie uitstraling

Prijzen buitenschilderwerk woning

Soort woning
Vanaf-prijs*
Appartement € 900
Tussenwoning

€ 1.400

Hoekwoning / 2-onder-1-kap € 2.900
Vrijstaande woning

€ 4.800

* Vanaf-prijs buitenschilderwerk hele woning, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Wat zijn de kosten van het buitenschilderwerk voor jouw woning? De prijs is afhankelijk van de grootte van het project. Laat je jouw hele woning schilderen of alleen kozijnen, gevel of de dakkapel? Ook is de grootte van jouw woning van belang.

Werkzaamheden schilder
Vanaf-prijs*
Buitenschilderwerk € 30 per m2

* Vanaf-prijs buitenschilderwerk per m2, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Schilder voor buitenschilderwerk

Mogelijkheden buitenschilderwerk

Wil je jouw woning laten schilderen? De grootte van het project kan flink variëren:

  • Dakkapel schilderen
  • Boeidelen schilderen

Je kan natuurlijk ook de hele buitenkant van de woning laten verven. Bij een complete schilderbeurt kan je vaak eenvoudig met de schilder een totaalprijs afspreken

Prijsopbouw buitenschilderwerk 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten buitenschilderwerk

Voor buitenschilderwerk zijn er verschillende verfsoorten verkrijgbaar. Deze soorten verf beschermen allemaal tegen de verschillende weersomstandigheden. Er wordt veel gekozen voor acrylverf of alkydverf. Ook wordt er eerst een goede basislaag aangebracht voorafgaand aan 2 of meer toplagen verf. Zo krijg je het beste resultaat.

Wanneer buitenschilder inhuren?

  • Bestaande verf laat los
  • Bestaande verf heeft scheurtjes / blaasjes
  • Beschadigingen, zoals houtrot
  • Schilderwerk is verkleurd

Opbouw arbeidskosten

Het uurtarief van de vakman speelt een belangrijke rol op de prijs. Probeer altijd een totaalbedrag af te spreken, zodat je zeker weet wat je betaalt. Ook weet je dan precies wat er bij de prijs is inbegrepen.

Waarom buitenschilderwerk uitbesteden?

Een schilder weet precies welke plekken van je woning zwakker zijn en wat meer aandacht vereisen. Staat een bepaalde buitenmuur vol in de wind en regen? Dan brengt de schilder hier vaak een extra verflaag aan. Ook liggende delen, bv van kozijnen, kunnen wel wat extra aandacht gebruiken. Zo geniet je langer van mooi buitenschilderwerk.

Zelf voorbereiden en besparen Bespaar slim op de kosten door zelf de voorbereidingen te treffen. Je kan al plekken afplakken, kozijnen schuren of een steiger plaatsen. Zo kan de schilder bij aankomst direct aan de slag. Dit scheelt hem tijd en jou dus geld.

Beste moment voor buitenschilderwerk

Is het te koud buiten? Dan droogt de verf maar lastig. En is het te warm buiten? Dan zal de verf juist te snel drogen en strepen veroorzaken. De beste temperatuur om te schilderen is tussen de 10 en 25 graden.

Vroeger kon je eigenlijk alleen tussen april en oktober je woning laten schilderen. Maar dankzij de winterschilder kan je tegenwoordig ook in de wintermaanden buitenschilderwerk laten aanbrengen. Deze schilder maakt namelijk gebruik van speciale verf.

Neem een schilder abonnement Zorg voor mooi buitenschilderwerk door de jaren heen en sluit een onderhoudscontract af met een schilder. De vakman zal dan over een vastgestelde periode (vaak 10 jaar) het schilderwerk onderhouden. Laat je hierover informeren door de vakschilder.

Direct gratis schilder-offertes aanvragen

Tijd voor een opknapbeurt van je buitenschilderwerk? Vraag dan gratis en vrijblijvend schilder-offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met schilders die in jouw regio actief zijn. Je beslist zelf wie de beste deal heeft en bespaart zo eenvoudig op de kosten. Dat is slim vergelijken.

Vergelijk 172 schilders
Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal