• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Kosten badkamer schilderen

Minimale kosten € 100,- Maximale kosten € 500,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 300,-
Vanaf-prijs badkamermuur 10 m2, afhankelijk van soort verf en arbeidskosten

Je badkamer schilderen wordt steeds populairder. Wil je een nieuwe, frisse uitstraling in je badkamer, zonder al te veel geld uit te geven? Ontdek dan snel de kosten en mogelijkheden om een badkamer te verven.

Kosten badkamer verven

Werkzaamheden
Vanaf-prijs*
Grondverf + tegelverf € 10 per m2

* Vanaf-prijs verven badkamer, incl. materiaal, arbeid en btw.

Zoek je een voordelige manier om je badkamer een nieuwe uitstraling te geven, dan is verf een ideale optie. De grootte van het project en het uurtarief van de schilder bepalen de kosten om een badkamer te schilderen. Maar doorgaans is schilderwerk goedkoper dan tegels of stucwerk in je badkamer.

Schilder voor badkamer verven

Prijsopbouw badkamer verven 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten: de juiste verf

De badkamer is de meest natte ruimte in huis. Ga je de badkamer schilderen, dan is het belangrijk dat de verf tegen vocht bestand is. Gebruik altijd een waterafstotende en schimmelwerende verf, bijvoorbeeld in de vorm van latex badkamer verf of tegelverf.

Latex badkamerverf

De schilder kan in de badkamer een speciale badkamerverf van latex aanbrengen. Deze badkamer muurverf of verf voor het plafond is bestand tegen schimmel, vocht en dus ideaal voor badkamers. De vocht- en schimmelwerende verf is ook nog eens eenvoudig te reinigen.

Tegelverf

Heb je tegels in je badkamer en kunnen deze wel een opknapbeurt gebruiken? Met behulp van tegelverf kan de schilder eenvoudig over de bestaande badkamertegels verven. Tegelverf is waterafstotend en kras- en stootvast, waardoor het ideaal is in de badkamer.

Betonverf

Een andere mogelijkheid is betonverf in de badkamer. Betonverf zorgt voor een strakke, moderne afwerking van muren. Vocht en vuil kunnen zich maar lastig hechten aan betonverf, wat een extra voordeel is in de badkamer. Je kan deze verf gebruiken voor sauswerk of als tegelverf.

Badkamer zonder vocht of schimmel

Niemand wil vocht of schimmel in de badkamer, maar hoe kan je dit nou het beste voorkomen?

 • Gebruik spatwaterdichte verf in en rondom de douche of het bad
 • Waterafstotend stucwerk is ook mogelijk, bv. tadelakt of beton ciré
 • Ventileer de badkamer voldoende, zo gaat het schilderwerk langer mee
Over bestaande badkamertegels schilderen Veel badkamers zijn voorzien van tegelwerk en het is een hele klus om de oude tegels te verwijderen. Gelukkig kan je ook over de bestaande tegels schilderen. Zo krijg je op snelle en goedkope wijze een nieuwe uitstraling in de badkamer.

Huur een vakschilder in: die weet precies wat er nodig is om badkamertegels te schilderen. Tegels ontvetten en voorbehandelen, een primer aanbrengen en speciale tegelverf gebruiken: dit alles zorgt voor een mooi eindresultaat.

Voordelen schilderwerk in plaats van betegelen

 • Doorgaans goedkoper dan betegelen
 • Eenvoudig nieuwe uitstraling met likje verf
 • Schilderwerk vergroot ruimte

Arbeidskosten badkamer laten schilderen

Je badkamer schilderen is voordeliger dan je badkamer betegelen, maar hoe ga je nu precies te werk? Het beste is om een schilder in te huren voor de natste ruimte in huis. Een betrouwbare en ervaren vakman weet precies wat er nodig is voor een prachtig resultaat.

Uurtarief schilder

Het uurtarief bepaalt een groot deel van het totaalbedrag, maar verschilt per schilder. Spreek van tevoren altijd een totaalbedrag af en ga niet alleen af op het uurtarief. Zo weet je zeker wat je betaalt en wat er bij de prijs zit inbegrepen.

Voorbereiding badkamer verven

Kan de schilder direct aan de slag of moet hij eerst nog voorbereidingen treffen? Je kan veel geld besparen als je de vakschilder alvast op weg helpt. Dit scheelt de schilder tijd en jou dus geld. Je kan bijvoorbeeld alvast:

 • Tegels schoonmaken en ontvetten
 • Eventuele beschadigingen repareren
 • Ruimte afplakken en afdekken

Voorbeelden badkamer schilderen

Bespaar met winterschilder

Hoeveel btw betaal ik voor schilderwerk? Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan betaal je slechts 6% btw op je schilderwerk! Dit geldt voor het daadwerkelijke schilderen, de voorbereiding en het materiaal. Daarnaast is zowel binnen- als buitenschilderwerk ook nog eens aftrekbaar van de belasting.

Eenvoudig schilder-offertes vergelijken

Benieuwd naar de kosten om een schilder in te huren voor je badkamer? Vraag dan direct gratis en vrijblijvend schilder-offertes aan bij Slimster. Je komt in contact met maximaal 5 regionale schilders en beslist zelf met welke vakman je in zee gaat.

Vergelijk direct 172 schilders
Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal