• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Vouwgordijnen plaatsen

Ben jij op zoek naar stijlvolle en elegante binnenzonwering? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van vouwgordijnen. Een vouwgordijn lijkt sterk op een rolgordijn. Het verschil zit hem in de werking; vouwgordijnen vallen trapsgewijs naar beneden waar je deze dicht doet. Je herkent vouwgordijnen aan de horizontale vouwen in de stof waarin baleinen (staafjes) zitten die het gordijn op de juiste plek houden. Op Slimster lees je alle info en kun je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen.

Voordelen vouwgordijnen

 • Knus en sfeervol
 • Zonwerende functie
 • Ook geschikt voor dakraam of draai-kiepraam
 • Eenvoudige bediening

Nadelen vouwgordijnen

Wat kost een vouwgordijn?

Voordat je nieuwe vouwgordijnen gaat laten plaatsen is het slim om prijzen te vergelijken. De prijs van een vouwgordijn is afhankelijk van verschillende factoren. Je hebt immers de keus uit verschillende stoffen, designs en afwerkingsmogelijkheden. Ook het type bediening (handmatig of elektrisch) is van invloed op de kosten. Wil je graag een concrete prijs weten? Dan raden wij je aan om gratis offertes via Slimster aan te vragen. De bij ons aangesloten specialisten sturen jou dan een prijsopgave op basis van jouw wensen.

Prijs per vouwgordijn (1 m²) Opmerkingen
Vanaf €100,- Afhankelijk van stof, design en afwerking

De gemiddelde prijs voor een standaard vouwgordijn van 60 cm breed bij 190 cm hoog is 70 euro inclusief montage en BTW. Wil jij een op maat gemaakt gordijn, dan begint de prijs rond de 100 euro. Uiteraard is de totale prijs afhankelijk van afmeting, de gekozen stof, kleur en printjes en het type afwerking en bediening.

Sfeervolle raamdecoratie

Hoewel een vouwgordijn veel weg heeft van rolgordijnen is de uitstraling compleet anders. Vouwgordijnen zijn perfect wanneer je op zoek bent naar knusse en elegante raamdecoratie. Doordat je veel keuzemogelijkheden hebt kun je een vouwgordijn laten matchen met de inrichting van je woonkamer. Kies de juiste kleur, een mooie stof (velour bijvoorbeeld) en de afwerking van jouw nieuwe vouwgordijnen en geniet van compleet op maat gemaakte binnenzonwering.

Isolerende en zonwerende vouwgordijnen

We kunnen intens genieten van een mooie en warme zomerdag. Toch kan een hoge temperatuur een vervelend effect hebben. De temperatuur in huis loopt enorm op, wat het wooncomfort niet ten goede komt. Verduisterende vouwgordijnen laten plaatsen kan uitkomst bieden omdat ze zonwerend werken. Een vouwgordijn houdt het felle zonlicht tegen en zorgt voor meer schaduw in de kamer, waardoor het koeler blijft. Tijdens de winter werken vouwgordijnen juist weer isolerend. Ze houden de warmte binnen, zodat jij minder hoeft te stoken. Hierdoor bespaar jij op de energiekosten!

Let op: omdat vouwgordijnen aan de binnenkant van het raam worden gemonteerd is de zonwerende werking minder sterk dan bij buitenzonwering, zoals rolluiken en screens. Deze zijn namelijk aan de buitenkant van het huis geplaatst en houden het zonlicht tegen voordat deze de ramen bereiken. Het glas van je raam warmt dus minder op, waardoor het binnen nog koeler blijft.

Top-down / Bottom-up vouwgordijn

Je kunt ook kiezen voor een vouwgordijn met het Top-down / Bottom-up systeem. Zo heb je meer privacy in huis, maar kun je wel zelf bepalen hoe veel lichtinval je in de kamer hebt. Top-down / Bottom-up vouwgordijnen werken als volgt; je kunt zowel de bovenkant als onderkant van het gordijn open en dicht doen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld het middelste gedeelte van de ramen bedekken, terwijl je aan de onder- en bovenzijde een stuk openlaat. Zo kan niemand naar binnen kijken, maar komt er nog wel natuurlijk licht naar binnen.

 • Meer privacy
 • Precies bepalen hoeveel licht naar binnen komt
 • Onder- en bovenkant afzonderlijk te openen en sluiten

Vouwgordijnen op maat laten plaatsen?

Wil jij genieten van de sfeervolle uitstraling van vouwgordijnen? Je kunt er voor kiezen om deze zelf te installeren, maar dit karwei is vaak lastiger dan vooraf verwacht. Vooral het plaatsen van een Top-down / Bottom-up vouwgordijn vereist nauwkeurigheid en precisie. Wil jij tijd en moeite besparen? Dan kun je dit beter door een raamdecoratie specialist laten doen. De vakman is namelijk ervaren in het monteren van vouwgordijnen. Zo weet jij zeker dat de gordijnen op de perfecte wijze gemonteerd worden én heb je garantie op het werk van de specialist.

Naast vouwgordijnen kun je via Slimster ook rolgordijnen, gordijnen en paneelgordijnen laten plaatsen.

Direct gratis vouwgordijn offertes vergelijken!

Heb jij al een goed beeld van de vouwgordijnen die je wilt laten plaatsen? Dan wil je graag weten welke specialist de beste deal kan bieden. Slimster helpt je hier graag bij! Bij ons vraag je namelijk tot wel 5 offertes aan, geheel gratis en vrijblijvend. Je komt in contact met raamdecoratie specialisten uit jouw regio. Door ons handige offertesysteem kun je eenvoudig lokale bedrijven vergelijken en vind je snel de goedkoopste aanbieding. De totale besparing op nieuwe vouwgordijnen op maat kan oplopen tot maar liefst 45 procent!

 • Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Kom in contact met lokale vouwgordijn specialisten
 • Vrijblijvend adviesgesprek met vakman mogelijk
 • Bespaar tot wel 45% op de totale kosten