• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Shutters plaatsen?

Shutters bieden niet alleen een goede zonwerende functie, ze zijn ook erg populair als raamdecoratie. Door shutters te laten plaatsen heb je een sfeervolle decoratie voor de ramen die de temperatuur in de woonkamer aangenaam houden. Een shutter is een luik met horizontale latten. Je kunt ze zowel aan de binnenkant of buitenkant van het raam installeren. Wil jij weten waar je de beste deal kunt vinden voor het laten monteren van shutters? Vraag dan de gratis offertes aan via Slimster!

Voordelen shutters

 • Aan binnen- en buitenzijde woning te plaatsen
 • Sfeervolle lichtinval door verstelbare latten
 • Verkrijgbaar in verschillende materialen
 • Goede isolerende werking

Nadelen shutters

 • Duurdere vorm van binnenzonwering
 • Zelf monteren shutters niet aan te raden

Wat kost een shutter?

Ben jij benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van shutters? De prijs voor een shutter inclusief montage is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de afmeting een rol, hoe breder de shutters hoe hoger de kosten. Ook het type materiaal en het ontwerp van de shutterluiken heeft invloed op de kostprijs. In de tabel hieronder zie je indicatieve prijzen voor plaatsing van shutters als zonwering. Wil je graag een concrete prijs op basis van jouw wensen? Dan raden wij je aan om gratis offertes via Slimster aan te vragen. Zo kom je vrijblijvend in contact met lokale specialisten.

Breedte shutters Vanaf prijs*
1 meter €300,-
2 meter €500,-
3 meter €950,-

* Vanaf prijzen shutters inclusief montage en BTW.

Let op: deze vanaf prijzen gelden voor basis shutterluiken. Afhankelijk van het door jou gekozen materiaal en verdere opties kan de prijs oplopen.

Shutter luiken als zonwering

In de zomer zijn we vaak een stuk vrolijker, de zonnestralen doen ons goed. Toch kent zo'n warme zomerdag ook nadelen. Wanneer de zon de gehele dag brandt op je ramen zal het in je woonkamer erg heet worden. Wil jij wat verkoeling? Dan is zonwering in de vorm van shutter luiken een slim idee. Shutters houden de felle zonnestralen tegen, waardoor het koeler blijft in de kamer. Je kunt shutters zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde van de woning laten monteren. Voor de sterkste zonwering raden we aan om voor buitenzonwering te kiezen. Een shutter aan de buitenkant houdt het zonlicht immers al tegen voordat deze het raam bereikt, waardoor het glas niet opwarmt.

Verschillende soorten shutters

De specialisten van Slimster kunnen verschillende soorten en materialen shutters plaatsen. Hoe weet je nu welke het best bij jouw woning en situatie past? In de tabel hieronder hebben we enkel soorten shutter luiken en de bijbehorende functies op een rij gezet.

Soort shutter Kenmerken Welke kamers?
Houten shutters Meest gebruikte materiaal, sfeervol Woonkamer of keuken
Aluminium shutters Licht en sterk met een moderne uitstraling Zeer geschikt voor buitenzonwering
Polywood shutters Kunststof maar ziet eruit als hout, vochtbestendig Badkamer (vochtige ruimtes)
Security shutters Shutters kun je afsluiten met een slot Slaapkamer
Vleugelshutters Lamellen sluiten beter, houdt meer licht tegen Slaapkamer (verduisterend)

Shutters op maat laten plaatsen

Wil jij graag shutters op maat laten maken en plaatsen door een erkende specialist? Dan zit je bij Slimster goed! Op basis van jouw wensen maakt de expert jouw perfecte shutter luiken. Denk dus goed na over het te gebruiken materiaal, de look en of je de shutters binnen of buiten wilt installeren. Het plaatsen van shutters kun je echt het best laten doen door een ervaren vakman. Het is een erg precieze klus, waarbij geen fouten gemaakt mogen worden. Bespaar jezelf een hoop tijd, werk en frustratie door een specialist dit werk uit jouw handen te laten nemen. Bovendien krijg je garantie op het werk van de specialist!

Naast shutters kunnen onze ervaren specialisten ook raamdecoratie zoals lamellen, jaloezieën en vouwgordijnen op maat plaatsen.

Direct gratis shutter offertes vergelijken!

Op zoek naar de beste deal voor nieuwe shutters inclusief montage? Slimster helpt jou graag op weg! Wij brengen je namelijk in contact met lokale raamdecoratie bedrijven. Uiteraard hebben wij deze zorgvuldig geselecteerd op betrouwbaarheid en ervaring. Het enige wat jij hoeft te doen is het offerteformulier in te vullen. Je ontvangt dan maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes voor shutter luiken op maat. Vergelijk alle prijzen en bespaar tot wel 45 procent op de totale kosten!

 • Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Vrijblijvend adviesgesprek met vakman mogelijk
 • Vergelijk bedrijven op prijs én kwaliteit
 • Bespaar tot wel 45% op de totale pijs