• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Plissé duette plaatsen?

Plissé duette gordijnen hebben een elegante uitstraling en zijn populair als raamdecoratie. Plissé-duette is ook bekend onder de namen dubbele plisségordijnen, duette gordijnen of dupligordijnen. Deze vorm van binnenzonwering heeft twee lagen, terwijl normale plisségordijnen slechts één laag hebben. De dubbele laag zorgt voor een gordijn met honingraatstructuur, welke extra goed isoleert. Op Slimster lees je meer info over deze duette-gordijnen en vraag je gratis offertes aan van lokale raamdecoratie specialisten.

Voordelen plissé duette

 • Goede isolatiewaarde
 • Elegante uitstraling
 • Veel verschillende kleuren en stoffen
 • Optrekkoorden en koordgaatjes minder zichtbaar

Nadelen plissé duette

 • Houdt minder zonlicht tegen dan buitenzonwering
 • Duurdere soort raamdecoratie

Wat kost een duette gordijn?

Wil jij plissé duette gordijnen laten plaatsen? Dan ben je vast benieuwd naar wat dit jou gaat kosten. De kosten voor nieuwe duette gordijnen lopen sterk uiteen. Dit prijsverschil ontstaat voornamelijk door de keus voor standaard dupligordijnen of een plissé duette gordijn op maat. Op maat gemaakte duette gordijnen zijn uiteraard duurder dan standaard plisségordijnen. Ook de afmeting van de nieuwe gordijnen zijn van invloed op de kostprijs. Omdat je veel keus hebt, uit bijvoorbeeld design, kleuren en stoffen, is het onmogelijk om een concrete prijs te noemen. Een specialist kan op basis van jouw wensen en voorkeuren een prijsopgave bieden. Vraag daarom direct gratis offertes aan via Slimster!

Plissé duette top/down & bottom/up systeem

Wanneer je kiest voor plissé duette gordijnen met top/down & bottom/up systeem geef jij jezelf meer vrijheid en variatie mogelijkheden. Het top/down bottom/up gordijnsysteem betekent namelijk dat je de duette gordijnen aan zowel de bovenkant als onderzijde kunt bewegen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de dubbele plisségordijnen alleen het midden van de ramen te laten bedekken. Hiermee geniet je van voldoende natuurlijk lichtinval, maar blijft je privacy behouden. Dit systeem is ook verkrijgbaar bij vouwgordijnen.

 • Meer privacy
 • Precies bepalen hoeveel licht naar binnen komt
 • Onder- en bovenkant afzonderlijk te openen en sluiten

Isolatie dubbele plisségordijnen

Binnenzonwering, zoals rolgordijnen en jaloezieën, hebben een isolerende werking. In de zomer wordt fel zonlicht tegengehouden waardoor de temperatuur in de woonkamer aangenaam blijft. Terwijl in de winter de warmte goed binnen wordt gehouden, zodat je op stookkosten bespaart. Ook plissé duette gordijnen hebben een isolerende werking. Vanwege de dubbele laag is deze extra sterk. Door het zigzagprofiel ontstaan er horizontale luchtkamers tussen de twee lagen stof. Hierdoor hebben duette gordijnen een goede isolatie.

Let op: raamdecoratie zoals plissé duette gordijnen zitten aan de binnenkant van de woning gemonteerd. Hierdoor raakt het zonlicht het glas van de ramen, met als gevolg dat deze zullen opwarmen. Wil je echt een sterke vorm van zonwering? Dan kun je wellicht beter kijken naar buitenzonwering als uitzetschermen of valschermen. Deze worden aan de buitenzijde van het huis geplaatst en houden de zon tegen alvorens deze het raam bereikt.

Plissé duette gordijnen op maat laten maken

Voor een luxe en elegante uitstraling zijn plissé duette gordijnen uitermate geschikt. Doordat je veel vrijheid hebt als het gaat om materiaalkeus, type designs en ook nog eens uit diverse kleuren kunt kiezen, is het mogelijk om jouw duette gordijnen geheel op maat samen te stellen. Bespreek alle mogelijkheden met een specialist door het offerteformulier van Slimster in te vullen. Samen met onze betrouwbare raamdecoratie experts kom jij tot de perfecte plissé duette gordijn voor jouw woon- en slaapkamers.

DIrect gratis plissé duette offertes vergelijken!

Ben jij op zoek naar een betrouwbare specialist voor het plaatsen van nieuwe plissé duette gordijnen? Dan ben je bij Slimster aan het juiste adres! Wij brengen jou vrijblijvend in contact met regionale raamdecoratie bedrijven, die wij uiteraard zorgvuldig hebben geselecteerd op kwaliteit en ervaring. Vul het offerteformulier in en ontvang tot wel 5 gratis offertes. Zo vergelijk jij thuis eenvoudig prijsopgaven en kies je de beste deal voor jouw binnenzonwering!

 • Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Adviesgesprek met specialist mogelijk
 • Vergelijk bedrijven op prijs én kwaliteit
 • Bespaar tot wel 45% op de totale prijs