• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 99.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Lamellen plaatsen?

Zoek jij binnenzonwering die makkelijk in het gebruik is en geschikt is voor grote ramen? Dan zijn lamellen misschien wel wat voor jou. Lamellen lijken erg op jaloezieën en worden daarom ook wel verticale jaloezieën genoemd. De lamellen zijn namelijk vertical geplaatst in plaats van horizontaal als bij een jaloezie het geval is. Lamelgordijnen kunnen 180 graden gedraaid worden, zodoende zijn ze gemakkelijk te verstellen en regel je eenvoudig de lichtinval. Lamellen passen vooral goed in een strak en minimalistische inrichting. Op Slimster lees je meer informatie over lamellen en vraag je gratis offertes aan. Bij ons vind je de beste deal!

Voordelen lamellen

 • Verticale lamellen 180 graden te draaien
 • Geschikt voor grote raamoppervlakken
 • Zeer onderhoudsarm
 • Veel keus uit materialen en kleuren

Nadelen lamellen

 • Lichtinval minder precies te regelen
 • Past niet in elk interieur

Wat kost een lamelgordijn?

Zoek jij praktische raamdecoratie en denk jij dat lamellen goed in jouw huis passen? Dan wil je natuurlijk graag de verwachte kosten weten. De prijs van lamelgordijnen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo hebben het soort materiaal, de afmetingen en het ontwerp (standaard of op maat gemaakt) allemaal invloed op de prijs. Hierdoor is het onmogelijk om een concrete prijs te geven. In dat geval raden wij je aan om via Slimster gratis offertes aan te vragen. Lokale lamel-specialisten sturen jou dan een prijsopgave op maat toe, welke jij slim kunt vergelijken.

Afmeting lamelgordijn Vanaf prijs*
180 cm breed x 250 cm hoog €140,-
250 cm breed x 260 cm hoog €200,-

* Vanaf prijzen voor lamellen INCLUSIEf montage en btw.

Let op: dit zijn de vanaf prijzen voor standaard lamelgordijnen. Wil jij lamellen op maat laten maken dan zal de prijs oplopen, afhankelijk van de gekozen opties.

Lamellen als zonwering?

Heb jij thuis grote ramen en zoek je een betaalbare binnenzonwering? Dan is een lamelgordijn een interessante optie. Lamelgordijnen bestaan uit verticale lamellen en zijn zeer geschikt voor een groot raamoppervlak. Je kunt lamellen gebruiken als zonwering omdat je zelf kunt bepalen hoeveel lichtinval je wilt. Dit is echter niet heel precies in te stellen, je hebt grofweg gezegd vier keuzes. Als je de lamellen helemaal dicht draait wordt er geen zonlicht meer doorgelaten. Draai je het lamelgordijn half open, dan wordt er een kleine hoeveelheid licht doorgelaten. Je kunt de verticale lamellen ook helemaal open zetten zodat er meer zon naar binnen schijnt. Nadeel is dat er verticale schaduwen ontstaan. Tot slot kun je het complete gordijn wegrollen via de rails, zodat er helemaal geen licht wordt tegengehouden. Lamellen zijn dus minder precies in te stellen dan (bijvoorbeeld) duo vouwgordijnen.

Onderhoud lamelgordijnen

Een fijn voordeel van lamellen is dat ze onderhoudsarm zijn. Vooral als je kiest voor lamelgordijnen van aluminium of PVC. Even een sopje klaarmaken, doekje er over en klaar! De lamellen zijn weer stofvrij en gaan langer mee. Omdat lamellen aan de binnenzijde van de woning worden gemonteerd zijn ze niet onderhevig aan weersinvloeden, zoals bij buitenzonwering als screens en rolluiken wel het geval is. Kies je voor een stoffen lamelgordijn? Deze zijn iets minder makkelijk te reinigen, lees daarom goed de voorschriften na om jouw lamellen in perfecte conditie te houden.

 • PVC en aluminium lamellen eenvoudig te reinigen
 • Stoffen lamellen hebben eigen reinigingsvoorschriften

Lamellen op maat laten plaatsen?

Wil jij graag lamellen op maat laten plaatsen die perfect aansluiten bij het interieur van jouw huis? Laat Slimster je helpen. De bij ons aangesloten specialisten hebben jarenlange ervaring in het installeren van alle typen raamdecoratie. Door nieuwe lamelgordijnen te laten monteren door een vakman weet je zeker dat de montage op de juiste wijze geschiedt. Bovendien krijg je garantie op het werk van de specialist. Bespaar tijd, werk en frustraties door deze klus over te laten aan een ervaren zonwering specialist.

Denk jij dat lamellen toch niet helemaal bij jouw woning passen? Kijk dan eens naar houten jaloezieën, shutters of plissé-duette.

Direct gratis lamelgordijn offertes vergelijken!

Op zoek naar de beste deal voor nieuwe lamellen inclusief montage? Door gratis offertes aan te vragen via Slimster kom jij in contact met raamdecoratie specialisten uit jouw regio. Wij hebben de bedrijven zorgvuldig geslecteerd op kwaliteit en betrouwbaarheid, zodat jij zonder zorgen lamelgordijnen kunt laten plaatsen. Vul het offerteformulier in en ontvang tot 5 offertes, natuurlijk vrijblijvend en gratis. Door ons offertesysteem kun jij maar liefst 45 procent besparen op de totale kosten voor lamellen op maat.

 • Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Vergelijk betrouwbare en ervaren bedrijven
 • Kies de raamdecoratie specialist met beste aanbieding
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale prijs